Jump to content

Aut.gir


Edvin

Recommended Posts

Kommer vel an på hva du mener med rykking. Har bare kjørt en Evoque, men en liten samling Disco Sport, samt min egen D5, og samtlige har skiftet gir litt hardt når gearkassen er kald. Oljen har fått opp temperaturen så blir det adskillig mykere skift. Men det er jo ikke trinnløse gearkasser, så noe vil man jo merke.

 

Hva er kilomteterstand på bilen? Om den har gått litt, så vil det å skifte olje uansett ikke skade - og kanskje får du mykere giring på kjøpet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei, på Evoque owners club (uk) har "Maffy" laget en fin instruksjon over hvordan du resetter minnet til gearkassen til fabrikk.

 

https://www.evoqueownersclub.co.uk/threads/re-setting-automatic-gearbox.12322/#post-167572

 

Min har gått 70k,  så jeg skal prøve dette i helgen (2018/1 eier før meg)

 

Mvh

Henning

Link to comment
Share on other sites

Hvilken årsmodell har du? Før 2014 var det vell en Asia 6 trins kasse, og etter en ZF 9 trins kasse. Hadde en Asia 6 i min tidligere FL2, og den var på ingen måte like "kultivert" som de ZF kassene eg hadde på D3 og D4 tidligere, så regner vertfall med at en senere Evoque med ZF kasse skal gire like fint? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heisann, litt usikker om det var meg du spurte (Tysen) om modell år, vel min er 2018 (zf), re-satte gear kassen, og det var merkbart anderledes og responsivt., Var en tur igjennom Europa (Spania - Frankrike osv, og hjem), så var det liksom gearkassen var tilbake igjen etter 6000km på nermest flat mark, så er det liksom ting må null stilles på nytt., mer for Norske forhold. , vet ikke om dette er noe som tar lang tid med kjøring, men jeg null stillte den med en gang.

Innsikt i hukomelse clusters, (ram) på disse bilene har jeg ikke noe peiling på, men å følge maffy´s oppskrift ga merkbar forandring.

 

Mvh

Henning

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...