Jump to content
LRforum

Tore Kjernmoen

LRF Society
 • Posts

  16,329
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • AIM
  -
 • MSN
  -
 • Yahoo
  -

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ringerike
 • Interests
  -

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Ringerike

Recent Profile Visitors

7,833 profile views

Tore Kjernmoen's Achievements

ENTUSIAST

ENTUSIAST (7/7)

 1. Gammel tråd dette nå, men jeg legger inn in erfaring i tilfelle noen har nytte av den fremover. Jeg har brukt mange forskjellige trådløse mus i løpet av årene. Flere enn jeg gidder huske... For tiden bruker jeg Logitech MX Anywhere 3. Jeg har en på kontoret, en på hjemmekontoret og en i ryggsekken. De to på kontorene kjører jeg via den medfølgende Uinifying USB dongelen som er tilkoblet hver sin Lenovo docking/portreplikator. Den på hjemmekontoret går også via en KVM switsj for å kunne veksle mellom 3 forskjellige PCer. Musen som bor i ryggsekken bruker jeg når jeg har PCen i møter eller andre seder utenfor fast arbeidsplass. Slår den på med bryteren på undersiden og den kobler seg til PCen via Bluetooth. Når jeg slår den av kobler PCen tilbake til musen via docking. Siden jeg jobber med CAD (Tegning/modellering) er jeg avhengig av god oppløsning og nøyaktighet, og selv på min 4K, 55" skjerm på hjemmekontoret fungerer dette glimrende. Musen er relativt liten og jeg beveger den med fingrene mens håndbaken stort sett ligger på bordplaten. Med mitt bruk lader jeg den med noen ukers mellomrom. Nå er MX3 erstattet av MX 3S.
 2. https://www.google.com/search?q=Discovery+sport+2015+retrofit+carplay&sca_esv=556535367&biw=1513&bih=1633&ei=xOTYZP_0Advkxc8Ph-SQEA&ved=0ahUKEwj_5sDF6NmAAxVbcvEDHQcyBAIQ4dUDCA8&uact=5&oq=Discovery+sport+2015+retrofit+carplay&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiJURpc2NvdmVyeSBzcG9ydCAyMDE1IHJldHJvZml0IGNhcnBsYXkyBRAAGKIEMgUQABiiBDIFEAAYogRIlSBQgAtYph5wAXgBkAEAmAGJAaABiwiqAQMxLji4AQPIAQD4AQHCAgoQABhHGNYEGLADwgIIEAAYCBgHGB7CAgYQABgeGA3CAggQABgIGB4YDcICCBAAGIoFGIYD4gMEGAAgQYgGAZAGCA&sclient=gws-wiz-serp
 3. Jeg fikk heldigvis sikret meg ei hytte jeg også. 50 merker er kanskje litt i underkant? Hadde tenkt meg ett til hver RR og ett til pendlerbilen. Jeg må kanskje begrense meg litt?
 4. Det er utrolig bra og hyggelig at dere holder liv i dette treffet. Selv håper jeg at jeg på et tidspunkt kan oppnå ett LR produkt som virker i stedet for to som ikke virker og en retur. Neste år?..
 5. Ikke garasjejekk men kan allikevel være interessant. Løftehøyde 570mm + litt til pga. av adapteren.
 6. Tror du må kontakte biltilsynet for svar på dette. Jeg finner ingenting om flyttegods i kjøretøyforskriften, men regner med at bilen i det miste må tilfredsstille de tekniske kravene som gjaldt der bilen kom fra. Unntak for noen krav rundt lys osv. Det virker som om dette med flyttegods først og fremst handler om avgifter.
 7. Det er mange år siden ELFA hadde butikk i Oslo. Nå ser det ut til å være en postboks på Kolbotn og utlevering hos DHL... Jeg kjøpt noen Step Down Up Buck Converter Moduler på eBay. De konverer opp til 12V og kan også levere 5V. Kommer fra Tyskland etter påsken.
 8. Lukene i taket er for rails. Vil du ikke ha rails er det føtter mot taket og brakett som griper inn i døråpningen som gjelder.
 9. God idè. Jeg tenkte ikke på spolene som en transformator... Takk for innspillet. Utfordringen blir å få tak i 1mm lakkert kobbertråd relativt raskt. Det er ikke mange som selger slikt lenger... Så ser det ut som at problemet kanskje ikke er så stort som jeg fryktet. Spenningen i bilen viste seg å være hele 14,85V. Da er det 10.6V tilgjengelig ved en avstand mellom spolene på 6mm. Det bør være nok til video senderen. Jeg har ikke fått testet hele oppsettet på nytt da 5V spenningsregulatoren ikke er helt samarbeidsvillig...
 10. Jeg prøver å koble opp et bakspeilkamera trådløst. Kameraet skal monteres på glasstaket og det er ingen mulighet å få frem ledninger. Problemet er strøm (spenning) nok til videosenderen som skal ha 12V. Jeg har kjøpt et kit for trådløs lading. 2 spoler med hvert sitt kretskort. Med 2mm avstand mellom spolene er det kun 0,2V spenningstap - fra 12,5V. Men glasset et tykkere og det blir nok enda litt mer avstand avhengig av montering. På testoppstillingen på arbeidsbenken har jeg en 6mm plexiglassplate og to lag med dobbeltsidig tape. Totalt 8-9mm? Da er jeg ned på i underkant av 8V. Jeg får et videosignal men det er dårlig. Er det noen som har en idè om hvordan dette kan løses. Parallellkoble to sendere og seriekoble to mottakere + en spenningsregulator for å få spenningen ned igjen til 12V?
 11. Du ser nok bildene selv men ingen andre ser dem. Slik ser det ut hos meg.
 12. Det der er en litt vanskelig problemstilling. Det handler mye om hva kjøper ønsker seg. Hva kjøper tåler av kosmetiske feil. Å få en kosmetisk stygg bil pen kan være veldig kostbart. De som ønsker seg en strøken bil kjøper nok heller en bil med tekniske feil enn en med kosmetiske feil. Selv om tekniske feil også kan blir dyre nok... Er kjøper ute etter en bruksbil høres bilen veldig grei ut.
×
×
 • Create New...