Jump to content
LRforum

valvolainen

LRF Society
 • Posts

  1,350
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Karmøy

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Karmøy, Rogaland

Recent Profile Visitors

3,093 profile views

valvolainen's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/7)

 1. Fått tatt andre siden også, det går sent med meg, veldig sent. Menmen, får gjort bittelitt nå og da. neste på listen er tankutriggeren foran. Den er litt morken nederst, hadde lyst til og feste et vinkeljern der slik umiddelbart. Bakre utrigger til tanken har ikke hull til bolt der jeg forventet og se det, så regner med exmiltank har en annen innfestning. Får vel bore et hull gjennom utriggeren slik at jeg har et festepunkt der og.
 2. Byttet til en eldre analog dc-dc boks, og da startet den og gikk fint som bare det. Den er bare på 4A, men fikk tak i tre stykker, så i verste fall har jeg i reserve om den blir for snau.
 3. Jeg tror ikke det, den virket jo tidligere, men kan selvfølgelig måle. Fikk en liten ladning med dc-dc i fanget nå, så skal prøve en av de på torsdag og se. Jeg mistenker at gubbdagis sin leverer 0v ut når spenningen inn blir for lav.
 4. Edit: Fant etpar billge mascot 24-12v på finn i nabolaget, de må da være analoge nok til at de ikke skrur seg av ved kinning.
 5. Den klumpen som sitter oppå toppdekselet, denne har to oppgaver? Jeg er skikkelig novis. 1. skjerm for tenningsstøy til sensitivt radioutstyr 2. redusere spenningen inn på coil fra 24 til 12ish volt. hos meg tok denne kvelden, dvs coil fikk bare 5-6v og bilen ville ikke starte. stakk på gubbdagis og kjøpte en billig dc-dc omformer, koblet på istedenfor det støyfilteret, og nå startet bilen. Problemet er - at den starter ikke før jeg slipper nøkkelen. Jeg kan kinne i 20sek uten at noe skjer, men når jeg slipper nøkkelen starter bilen. Bare såvidt jeg tar borti nøkkelen, så starter den også, men kun når jeg slipper nøkkelen. regner med at den dc-dc omformeren ikke klarer og levere nok spenning når jeg kinner. Kan man lure dette til på noen måte? F.eks forsyne coil med 24v når det kinnes? Da måtte det kanskje settes opp en ekstra bryter.
 6. dette gikk jo fint. litt justeringer må til, men alt i alt er jeg fornøyd. Surrefester, bomullstau og tauvinsj fra jula. Surrefestene monteres med en stk 8x165mm fransk treskrue
 7. Vakkert! Takk for godt innspill og en god løsning. Gleder meg til og få på plass dette.
 8. Kanskje bare sveise sammen etpar doble slike https://www.biltema.no/batutstyr/battilbehor/blokk/universalblokk-2000041613 Høres ut som en plan.
 9. Se der ja, det trinsesettet var ikke dumt, da gjør det ikke om det er litt friksjon gjennom øyeboltene i taket. Synd det var utgått men må da være mulig og finne noe lignende.
 10. Tenkte jeg skulle lage meg en heis til takboksen. Jula sin ser altfor spinkel ut og thule sin er altfor dyr. planen var egentlig noe så simpelt som fire trinsehjul fastmontert i taket, med fire tau festet i en ring, som igjen er festet i et tau som går langs taket, gjennom en ny trinse i hjørnet og ned til en knagg. Eller vinsj om jeg ønsker noe fancy. Men finner altså ikke noe trinsehjul jeg kan skru fast i taket/veggen på noen av de vanlige butikkene, og ble litt forundret over dette. Kan jo bestille noe fra kina, men hadde håpet og kunne løse det med lokalhandel (haugalandet) eller en norsk nettbutikk. Har tess slike ting tro? Andre tips?
 11. Et utrolig bra stykke arbeid dette, stå på!
 12. Etterfylt med biltema sin røde etter webastofix og montering av slangevarmer. Like klar og fin etterpå. Edit: Glemte jeg sprang en kjøleslange på sommeren, så jeg hadde og på en flaske med rød bensinstasjonkjøleveske i tillegg.
 13. Det tusler og går. Jeg kastet inn håndduken og kjøpte argonmix. Pent ble det ikke men det virker som om det sitter sånn noenlunde. så var det andre siden. Bolten gjennom foten til torpedoen knakk, og satt fast i torpedoveggen, måtte sveise på en mutter i begge ender og varmebehandle hylsa som bolten gikk gjennom før den endelig gav seg. Da var det bare finsliping ogsveising igjen på denne siden. Dette var stas. Litt lettere med et mig apparat enn med de der pinnegreiene for en som aldri har satt sine ben i et sveiseapparat.
 14. Ladepause på vinkelsliperen. Imponerende med svart blank ramme bak tectylen. Gikk bedre enn jeg trodde. Skal finne frem sveisespparatet og se om jeg klarer og traktere det. Mig apparat, og har vanlig co2 som dekkgass. Funker det så funker det.
×
×
 • Create New...