Jump to content
LRforum

Crankshaft position sensor Disco3


Recommended Posts

Hei forumet. 

Har søkt og trålet hele interwebben uten å finne noe fornuftig svar på problemet mitt. Jeg har en 2007-mod Disco III hvor jeg har lest ut diagnostikk og funnet ut at jeg har en temporary feil med Crankshaft Position Sensor A circuit. (CKP). 00567-00. Har hatt litt effekt-tap i siste, lite trøkk under 2000 rpm, selv med blendet av EGR fysisk og ved hjelp av elektronikk. I tillegg har bilen vært vanskelig å starte i kaldt vær, og må prøve flere ganger. Har hatt på batterilader, og batteri virker ok, samt starteren fungerer fint. Når det gjelder selve bilen, starter ikke den i det hele tatt. Akkurat i det den skal til å starte, bråstopper den. Har lest en del og funnet ut at CKP kan være skyld i dette. Her inne har det vært nevnt at Bosch er "the only way", og har funnet denne; https://www.eurodel.no/impulsgiver-veivaksel-bosch-0-986-280-437

 

Problemet mitt er å finne hvor sensoren sitter på TDV 2,7 motoren. på 4,0L V8 er den mye mer tilgjengelig, og det finnes flere youtube videoer med hjelp til hvordan den byttes. 

 

Spørsmålet mitt er;  Er det noen her inne som har kjennskap til hvor den sitter? Slik at jeg vet hva jeg har å gjøre med? Er det en stor jobb, og evt. hva må taes av for å komme til? 

 

Takker og bukker på forhånd, det er mangt et klokt hode her inne, så tenkte å høre med dere først. 

 

Mvh Steffen Hamre 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Meiner den ligger på innsida av svinghjulet. Har planer om å bytte girkasse, crossover og turbo. Vil då bytte denne giveren og oljetetting rundt veiva forebyggende. Det er også mulig å bytte ringen som sensoren måler mot. Må av med svinghjulet, men det er ein liten jobb når kassen er ute. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...