Jump to content
LRforum

gautes

LRF Society
 • Content Count

  26,929
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gautes

 1. Har nok noe liggende på læven.
 2. Løsnet du bolter på drivstoffpumpa og ikke fikk det 100% slik det var har du litt mer å pusle med. Jeg rørte aldri dem ved reimskift da alt var innafor etter jobben. Kun èn eneste 300 jeg gjorde det på pga mer røyk enn innafor. Viste seg etterpå at den hadde vært slik siden forrige skift.
 3. Hadde alle skiftet oljen ofte nok hadde det vært lite å gjøre for mekanikerstanden.
 4. Jeg har vært fornøyd med gamle liggeunderlag til det bruk.
 5. Du mangler inskripsjonen på bunnpanna.
 6. Vi ble avslørt omtrent hver gang. Naboen som plasserte spaserstokken sin (billigversjon,ellers hadde vi ikke turt) utenfor døren ble utsatt for slikt som spøk. Kortet inn stokken med ujevne mellomrom. Snau halvcentimeter hver gang. Vi rakk mange kapp før stokken flyttet innendørs . Like moro hvert kapp.
 7. Ettertrekk alle med en dash Lock-Tite har vært min løsning på løse converterbolter. Blir fort ovale hull om converter er løs.
 8. Og så kan man diskutere parkeringsbrems kontra nødbrems.
 9. Kan det være en av boltene som holder converteren? Sjekk hvor mange andre som er plassert likt rundt hele plata.
 10. Se om du klarer å spore opp arvtager av delelageret til Norsk Forgasserservice. Gammel eier Kjell Byman(n) om jeg husker rett.
 11. Riktig det , men en dobbeltsjekk er alltid lurt uansett. En slik jobb som dette gir mye ekstraarbeid etterpå om det ikke er riktig gjort. Et titalls læregutter og ymse gjøre-selv-kunde-biler har lært meg mye om slikt.
 12. RRc hadde noen modeller med vibrasjonsdemper på clutchhydraulikklinja. Helvete å lufte og lekkasjer forekom. Pleide å fjerne dem ved slike jobber.
 13. Setter du på en rørstump som holder nedre drev inne via jesusbolten kan du snurre veiv min 2 ganger rundt for å se om det butter. Da kan du prøvestarte motoren uten mer tildekking.Noe vannsøl må du regne med.... NB Husk å fjerne alle timingredskaper mm.
 14. Noen klarer å sette pumpa med luftenippel ned på enkelte Lr. Har du ikke suger eller andre hjelpemidler kan disse prøves: Lag deg noe som kan settes mellom clutchpedal tråkket i bunn og setekant eller liknende. Et par pump på pedalen bygger opp trykk i anlegget,hold pedal inne og lås den i gulvstilling. Gli så ned under bilen eller panseret og lukk opp lufteskruen og slipp ut trykket. Lukker du for tidlig blir det mange turer ut og inn av bilen. Lukker du for sent kommer det inn luft igjen. Noen sverger til slange på luftenippel ned i flaske med litt b
 15. I guttedagene med menneskebiler kappet vi ofte av en bit av mors kosteskaft. Med litt puss eller tjærebånd ble de tilpasset formålet og rotet vekk. Neste gangs behov krevde nok en amputasjon av et kosteskaft.
 16. Har et par bilder av usmurt lamellplate og inngående giraaksel. Det ble diskutert litt her og ekspertene andre steder var uenige. Men tror det blir smøring på alle etter å ha sett bildene. Må bare snakke med fotoutleggeren min så blir det bilder.
 17. Jeg har liggende orginale inngående akseltapper i forskjellige utgaver. Kan lånes ut. Tror jeg har nevnt det i Verktøyforumet en gang eller to.
 18. Smurt splines på aksel/lamellplate og foring svinghjul/inngående aksel? Noen ganger trengs bare litt innkjøring til pga skjegget på lamellplata.
 19. Det er mange muligheter. Alt fra delefeil til mekanikerblemme. Uansett må det ut igjen.
 20. Det var fint. Likre plassen din godt. Hvor flytter du?
 21. gautes

  Dekk 7.50-16

  Sjekket dekk og kun småsprukne igjen i 235 , dessverre. Burde egentlig nappe av felger og skrote dekkene.
 22. gautes

  Dekk 7.50-16

  Oida. Synes dekkstøyen er mer merkbar enn før. Og nå er jeg blitt tunghørt også.
 23. gautes

  Dekk 7.50-16

  Hvis kontrolløren ser det. Mulig jeg har noen som holder noen år til. Dvs alder ikke mønsterbegrensning. Si fra om det kan være av interesse.
×
×
 • Create New...