Jump to content
LRforum

171jojojo

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About 171jojojo

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Location
  Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fra solpanel og inn på regulator kan det være noenogførti volt på det meste . ut av regulator til batteri ca 13,9v
 2. Vi har jo samme sola på Finnsnes ,men dette er rart . Batterispenningen fra solpanel til regulator til batteri ser ok ut .... 13,8v . men på displayet på bryterpanelet til bodel , stiger spenningen til 17,1v ved sol og går til normal når det er lite sol. Det virker som du har rett , men målingene viser ikke unormal spenning når den stiger på displayet. Har prøvd mine tre multimetrer som viser det samme . Får prøve å resette ..... igjen
 3. Finner ut at eg har en spøkelses-spenning tilstede. Bare når det er sol (uten sol =alt normalt) så måler displayet i bodel 17,1 v på bodel og startbatt. Men spenning på batteriene faktisk er 13,8 . Solpanel går via controller til batteri , så hvor iallverden kommer 17v fra på en 12v bil ? 220v Ac ikke tilkoblet.
 4. Solselleregulatoren 12v leverer 17v uansett innstilling . 14,1v til sola kommer fram , så 17,1v inn på batteriet. regulator - EPEVER Tracer-BN Series har ikke innstilling for lithium . instillinger: Sealed-GEL-Flooded- USER HAHAHA som en skjebnens ironi så striregner det de neste 14 dager , så vil ikke finne ut effekten av å resette controller. . ingen sol , men i natt 20juli kom det sne i alle fjellene i midt-troms . jau go ferie .
 5. Takker . Alt taes imot med takk, og lærdom e ikke bortkastet .
 6. Tusen takk for svar . eg nermer meg løsning på sammensatt problem. Alt tar tid å sette seg inn i , og man må finne ut hvordan og hvor smykkestenen er satt sammen. Div. kabler har skjulte funksjoner mm . Men no trur eg at eg har tråden.
 7. Noe virker veldig rart . Om jeg starter den orginale laderen så leverer den 14v ut av laderen , men da øker spenninga på startbatteriet til 17,2v Spenninga går ned til ca 14v om laderen slås av.
 8. hei ... Da forstår jeg det slik at gammel funksjon fra dynamo tas bort . funksjonen fra skillereleet kan ikke da brukes ? dc-dc kobles fra startbatteri inn på eksisterende kabel til bodelen ? Det hele begrunnes i behov for en rimelig løsning for å berge dynamoen pga. bruk av lithiumbatteri i bodelen
 9. Takk . Men alt tar tid , og medlemskap er ikke snargjort .
 10. Jeg må montere en DC-DC-lader i bobilen . Har solpanel og lithiumbatteri. Tar spenningen fra startbatteriet. Men hva gjøres med Kabelen som er der fra før til bodelbatteriet. Den kommer visstnok fra dynamo med noe slags skifte rele .
×
×
 • Create New...