Jump to content
LRforum

johnnyhansen

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Sør

Recent Profile Visitors

511 profile views

johnnyhansen's Achievements

Aktiv Medlem

Aktiv Medlem (3/7)

 1. Kan jo stille litt på stoppere også?
 2. Hei Har fire stålfelger 16x7JH2*33 og fire nye vinterdekk 235-70R16. Dekkene er ikke montert på felgene og jeg lurer på om jeg han bruke disse på min 86 serie2a? Får jeg sving nok, eller er bredden og innpress for stor?
 3. Kan nåes på Johnny.hansen@vabb.no
 4. Er 73 år og bor i Vanse. Kjenner flere fra Spind!
 5. Se film: https://www.wondersofnorway.com/#video
 6. Jeg kjøpte blyfri topp til min 2 og 1/4 liter for noen år siden. Reklamen var da at det var annen legering i ventiler, ventilstyringer og ventilseter. Har ikke hatt problemer med blyfri etter jeg satte på den mye toppen. Er veldig skeptisk til blyfri med original topp. Bly i bensinen hadde vel til oppgave å danne belegg på ventil og seter som beskyttet mot brenning? I tillegg virket vel blyet som smøring mellom ventil og ventilstyring? Husker forresten hva som skjedde med min svogers Ford Seera etter bensinpumpene gikk over til bly erstatning: Det ble veldig dårlig kompresjon på hovedsakelig en sylinder og vi fryktet brent ventil. Toppen ble fjernet og ventiltettning undersøkt med om parafin lakk gjennom mellom ventil og ventilsetene. Det var lite lekkasje og vi gikk videre og fant parafin rant uten hindring mellom stempel og sylindervegger. Det viste seg at stempelringer var helt faste i sporene. Det virket som om de hang i et lag med salt. Enden på visa ble full overhaling av motoren. Skiftet stempel, stempelringer, Ventiler, ventilfjærene, Lager, oljepumpe, alle pakninger, hornet alle fire sylinder og Brostjet ventilseter. Alle deler kjøpte vi på Biltema, og motoren gikk over 150000 etter dette. Men så tok rusta overhånd og bilen har kanskje havnet som spiker i huset ditt? I så tilfelle —- hils fra meg!
 7. NAV har allerede betalt bensinen i noen år og kanskje gjort meg litt galen? Men jeg tenker om motoren er riktig innstilt med 115 målt med Google (speedometer viste 10 mer) og 1,6 liter i gjennomsnitt (inkludert 60 soner og litt bykjøring)?
 8. Var på langtur med mon serie 2a - 88 2 1/4 liter motor i går. Klarte 115 km/t på slett motorvei, og brukte i gjennomsnitt 1,6 liter/mil. Hva klarer dere?
 9. Hva blir fasit? Skal største målet være framme eller bak på felgen til serie 2a?
 10. Har nylig byttet til parabol-fjærer på min serie 2a 88. Kjøpte sett til foran og bak med fjærer, justerings-kiler, lenger dempere og u-bolter hos Landrover Butikken. Akseptabel pris, men de har ikke klart å levere muttere som passer til u-bolter så jeg har brukt de gamle u-bolter og muttere. I tillegg måtte jeg dreie nye senter-bolter da styre-tappen ble for kort når jeg brukte medfølgende justerings-kile mellom fjærer og aksel. I tillegg har jeg byttet alle gummi-foringer, og her ble det en ekstra jobb! Det viste seg at engelskmannen hadde fusket når de monterte foringer i galvanisert ramme. De hadde dreid av på foringer i stedet for å fjerne sink i hullene! Så jobben min ble å brosje ut av hullene. Sørget for at det ble 0,05 mm press, og da gikk det greit å skru inn nye foringer. Men jeg måtte først lage hylser til jobben for både demontering og montering. Er bra fornøyd. Bilen, om man får kalle det bil, fikk bedre kjøreegenskaper. Mykere fjæring og slipper å gjete styringen hele tiden. Men også nye dekk forbedret styringen kraftig!
 11. Tenkte å sveise ramma på min serie 2a for flere år siden. Men når jeg fikk demontert så jeg at sveising ville bli en foreløpig reparasjon. Det ble derfor ny varmforsinket ramme som nå er like god etter 25 år.
 12. Har for noen år siden reparert gammelt batteri før lading. Tømte av syren av to batteri i plastbøtte. Spyler det nyeste batteriet godt med hageslangen. Lar syren stå og klarne og batteriet tørke med bunnen opp et par timer. Fyller opp det nyeste batteriet med syre. Lader noen timer, og deretter fungerte batteriet perfekt i cirka tre år. NB: Dette er ikke en økonomisk anbefaling da det kostet meg et par nye bukser som ble fulle av hull etter vask. Men alltid moro å prøve noe nytt!
 13. Her ser dere litt av laderen som ble brukt. Laderen skulle være smart, men sannsynlig ikke smart nok til å oppdage at batteriet var defekt?
×
×
 • Create New...