Gå til innhold

Adrian

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Location
    Tønsberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Adrian sine prestasjoner

Aktiv Medlem

Aktiv Medlem (3/7)

  1. Mitt Y rør inn til innsuget fikk en sprekk etter registerreim bytte og da fikk jeg wosh lyd ved pådrag og ingen feilkoder. Fant feilen ganske fort når jeg tok av motordekselet og fikk en til gi litt gass samtidig som det stod i drive og med bremsen på. Kan muligens også være innsugsmanifold som har fått en liten sprekk. Er lekkasjen på innsugsiden så er det sannsynligvis litt oljesøl rundt sprekken.
  2. Gorilla mutterne er hel ved/ massivt stål👍
  3. Jeg kjøpte svarte gorilla muttere for to år siden. Lakken har blitt litt ripete og har fått litt overflate rust på seg nå etter to vintre, men kan jo fint lakkes igjen. De er solide og har ikke hette som kan løsne. https://www.ebay.com/itm/161201586018?epid=622863125&itmmeta=01HVB74BKGF29YNWXXK0WCS70Y&hash=item25885cff62:g:MzQAAOSwLThi-pNe&itmprp=enc%3AAQAJAAAA4EYY1w91lnhSCB07EpOGkjT6rGF2C7kNhKLRA1i0oym2pMAXY8VgaVm%2FCDY1YXr9mdzgvTyyuz0dbgRRHDAwXQ0Fwyf7IOKUFdDtypkHL7v9rghFRTFCGuwSpL4sLgjFxUQGACxw6%2B1CQxw4f570gPzJFVKmZdagmB4UWRVHkgpW1yz%2BSF%2Blv6onfaHq7ZCGSFSZxJh9lDTSMsdByT9CAXatrefm%2FSf6j8j9GuoIrarhNFJL4IgPG3nKC9V12gQpCy5HLz2TPYcUo35DmNUPjlWn3lJl3mvMwwiTv6szNnXp|tkp%3ABFBM6rmR59pj
  4. Har du sjekket jordingskabelen? Ser det også er en relativt vanlig feil som kan forårsake lignende symtomer. Ta en start kabel fra minuspolen på batteriet og fest den andre enden på motoren for å teste.
  5. Jordingskabelen kanskje? Kan teste det ut ved å ta en startkabel fra minuspolen på batteriet og sette den andre enden på motoren. https://www.disco3.co.uk/forum/topic205154.html
  6. Siste faceliften kom på 2014 modellen, så 2014- 2016 er relativt like. Ikke arrester meg om jeg tar feil, men skal svare etter beste evne. Ganske sikker på at alle norsk solgte har dab+. Min 2014 modell har hvertfall dette. Alle har start/stop. Mener noen 2016 modeller har adBlue, men ikke alle. Alle har to batterier, men det ene er et lite batteri og drifter kun diverse systemer og vifter når motoren stopper med start/stop. Er ikke et start batteri. Ingen kom med doble startbatterier i full størrelse. Jeg har hatt min i 4 år nå og kjørt ca 90k på de årene. Nærmer seg nå 170kpå telleverket. Har byttet nedre bærearmer fremme pga dårlig foringer (ganske vanlig etter ca 100k), nedre rattaksel (ganske vanlig etter 6-8 år) og bremseskiver og klosser på alle hjulene. Bortsett fra dette har jeg bare hatt vanlige servicer. Er veldig fornøyd med den og tviler sterkt på at jeg hadde hatt noe rimeligere bilhold om jeg hadde valgt en annen bil i samme størrelsen og klasse. Jeg tar full service en gang i året hos Nordlys auto i Lillesand. Ofte ganske mye rimeligere enn techno Classic og enda større forskjell i forhold til Branco i Tønsberg. I tillegg bytter jeg olje og filter selv før 10k. Girkassa flusher jeg etter ca 80k, transferkasse ca 50k og differ 30k. Den får også sauefett behandling annethvert år. Med dette så håper og tror jeg at den kan vare lenge. Jeg ville sett etter service historikk (disse har elektronisk service bok som du kan sjekk her: https://osh.landrover.com/ Ser mange på Finn har mangelfull service historikk på nett, men mulig de har bedre dokumentert service historikk i boka. Jeg ville også tatt en full sjekk hos noen som kjenner disse bilene. Det begynner å bli gamle biler og da kan jo litt av hvert trenge en reparasjon. Tenker at det viktigste er å vite hvilken tilstand bilen er i, så du eventuelt kan budsjettere med en rep på det som skulle trenges.
  7. 2014 og 2015 modellen har hvertfall styrestrøm på den grå/blå (grå/svart ledning med blå strek på) ledningen på høyre lykt. Så er 99% sikker på at 2016 modellen også har det. Jeg har 520w med led ekstralys på min og da syns autodimmingen tuller litt. Har aldri syns den har vært veldig god uansett på min 2014 modell. Min onkel har 160w på sin 2015 modell og synes autodimmingen fungerer greit.
  8. Jeg bruker baja design squadron r pro er veldig fornøyd med de. Må lage en liten brakett for å få festet de og og en overgang fra h11 til baja design koblingen. Går ikke gjennom eu kontroll, men tar to min å bytte begge tilbake til originale tåkelys. https://www.bajadesigns.com/products/squadron-r-pro-black-led-auxiliary-light-pod-pair-universal/?sku=597813
  9. Takk for svar. Da er det nok bare sånn de er. Spurte også min onkel med en 2015 disco 4 og den ga heller ikke noe mer varme.
  10. Takk for svar. Hadde kanskje en mistanke om det siden den går hele perioden og ingen feilmeldinger, men tenkte kanskje det var en vannpumpe som ikke gikk. Eventuelt nedsota brennkammer som reduserte effekten, men da er det nok bare sånn de er.
  11. Hei, har en mistanke om at dieselvarmeren ikke gir så varme som den skal. Ingen forskjell etter at batteriet er fulladet og tanken full. Kommer varm eksos ut og vifta går, men er knapt plussgrader inne i kupeen og kjølevannstemperaturen ligger helt på bunn i instrumentet. På min forrige bil (volvo v60) så var kupetemperaturen det samme som klimaanlegget var stilt inn på etter syklusen var ferdig. Hvor varm skal bilen bli etter 20 min? Legger ved et bilde som viser avisingen på frontruta etter 20 min og minus 5 grader utetemperatur. mvh Adrian
  12. Du kan låne min gap Tool for å lese av feilkoder eller jeg kan hjelpe deg med det. Jeg har ikke så mye tid før lørdag, men hvis du vil låne den så kan du hente den i Tønsberg. Jeg er ingen mekaniker, så tviler kanskje på at jeg får fikset det, men da finner vi sannsynligvis feilen hvertfall.
  13. Har vel kommet omtrent i mål med hva jeg ønsket å gjøre med bilen, så nå blir den bare brukt og stelt med. Derfor litt lite aktivitet her. Monterte nye bremser før eu kontroll og ble godkjent uten feil. Har også byttet nedre rattaksel. Bilen får full service årlig på Nordlys auto i Lillesand, så bytter jeg olje to ganger i året i tillegg og Vestfold antirust gir den sauefett annet hvert år. Har nå kjørt ca 85k km selv med bilen uten noen problemer og er kjempe fornøyd. Legger ved noen bilder fra turer, vedlikehold og en oppgradering. Min far lagde denne i bursdagsgave til meg. Brukte plata fra apt offroad som inspirasjon. Den er laget i 8mm aluminium og gir enkel tilgang til slepekroken foran.
  14. Hadde du fått det til Tønsberg, kunne jeg ha frakta det til Bergen. Seiler på søndag 21. mai og satser på å være i Bergen på torsdag 25. mai.
  15. Veldig rart dette kom opp nå. Hadde aldri hørt om rrc cab før, men i går hadde jeg bilen på service på Nordlys auto og der stod en veldig fin hvit rrc cab. Sjekker gjennom forumet i dag og plutselig dukker denne posten opp.
×
×
  • Opprett ny...