Jump to content
LRforum

yngveh

Members
 • Posts

  156
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Voss

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Voss

Recent Profile Visitors

1,786 profile views

yngveh's Achievements

Entusiast

Entusiast (4/7)

 1. Ok. Då manglar eg kanskje den sensoren…
 2. Topp, tusen takk for input! Det blir i alle fall fluidfilm, litt forskning på webasto og skifte av kroppsvæsker med det samme.
 3. TD5 Defenderen fekk ny heim i vår, og etter ein eksepsjonelt lang sommar utan LR er endelig "ny" på plass i tunet - denne gongen ein MY2012 D4 HSE. Den skal sjølvsagt få alle nye væsker og ein god runde med sau omgåande - men kva meir bør eg ta tak i? Alle servicer er tatt i tide, og regreim og bakre reim er skifta. Har 3mnd garanti frå bruktforhandler så det gjeld å nytte tida mens eg kan. IIDTool er bestilt. Webasto: Bilen har akkurat runda 160,000km. Bilen har ICE pack (jf sjekk på chassisnr) men det er ingen tegn til dieselvarmer i infotainmentsystem, og ingen fjernkontroller medfulgte (skulle også fulgt med jf chassisnr). Viss eg har forstått rett så slutter webastoen å funke etter 160k, i påvente av storservice? Eg vil jo ha webastoen opp og gå - kva skal til? Går ut i fra at menyen kan tryllast fram med IIDtool, men kan eg også programmere ny fjernkontroll med denne? Sjølve webastoen - kva må gjerast? Fjernlysassistent: Bilen har speil med lyssensor på, men fjernlysassistent-opsjon er ikkje å finne i dashmeny. Er dette ein enkel IID-tool jobb isåfall? Andre IID-tips?
 4. Vurderer å bytte Defender 110 TD5 2004 5-seter (reg 9) med 210'000km på uret. Har du ein Disco 3/4 som er i god stand (personbil 5-7 seter) og savner litt tettare kontakt med vær og føre så kanskje me kan finne kvarandre? Motorbytte i 2017. "Ny" motor har AMC topp og har gått ca 110'000km. Turbo, clutch og vannpumpe nye ved 190'000km. Bilen er ikkje chippa. Ikkje offroadkjørt i mitt eige. Oljer og filter skifta kvart år, kjørt snaue 10'000km i året. Nye bremserøyr og div bremser i 2020. Neste EU februar 2022. Deffen er generelt i god stand, han tikker fornøyd som ei klokke og startar opplagt kvar morgon både sommar og vinter. Drømmebil på tur, plass til alt og kjem fram dit du vil. Webasto motorvarmer + heftig kupévarmar under baksetet. Veldig varm og god også på dei kaldaste vinterdagane. Ny frontrute med varmetrådar 2020. Manuelle vindusheisar, tauvinsj med fjernkontroll som virker og er i bruk av og til. Problemfri elektronikk. Nanocom Evolution med Defender pakka medfølger. Girkassene oppfører seg fint. Lavserie og diffsperre fungerer. Original LR takgrind. 2 sett dekk, bra med mønster igjen på begge setta. Pigg på vinter (Hakka) og Rotiva AT sommer (bildet). På tide med ein runde med understellsbehandling snart, sist gong var i 2018. Ramma er fin og heil, ingen alvorlig rust. Noko kosmetisk rust og div lakkbobler her og der på dører. Dørene er relativt fine, treng ikkje byttast. Send epost for bilder og meir info, yngve (at) vosslyd dot no
 5. Vurderer å bytte min 2004mod Defender i menneskebil type d3/d4 (7 seter). Motorbytte 2017, den har gått ca 100’000. Klokka på bilen står på ca 200’000. AMC topp, warn tauvinsj, original LR safari takgrind. Har 5 seter idag, reg som 9. Webasto og ekstra varmeaggregat under bakseter. Snart på tide med ny runde fluidfilm, ellers fått sin dose med teknisk kjærlighet. Div kosmetisk rust, hengsler, litt bobler i lakk på utsatte steder etc. Ellers ganske bra stand. Vurderer i første omgang bytte i d3/d4 med 7 seter, legges evnt ut for salg for anslagsvis 225’000. kontakt meg på yngve (at) vosslyd (dot) no om du har byttebil i god stand.
 6. Må sjekkes. Men regner med det.
 7. Takk for tips! Tester ut. lafte: Hjullager var ok.
 8. Dette er ein defender 2004 mod. Når TC normalt slår inn, så kjem den vanlige TC lyden. Men istadenfor at den «slepp» hjulet som den skal så slår bremsene inn på det hjulet. Dette gjeld berre høgre bakdekk. Samme hjul har fått ny caliper frå EWS. Klossar/skiver og bremserør er ellers skifta på heile bilen. Jobben er gjort på verkstad, så eg kjenner ikkje til akkurat kva som er gjort og korleis.
 9. Ikkje med vilje i alle fall - framgangsmåte for korrekt justering?
 10. ABS slår inn på høgre bakhjul når TC/antispinn blir trigga. Nylig skifta bremser og caliper. Forslag?
 11. Bremseskift: Alt sitt dønn fast både framme og bak. Er det varming og makt med påfølgande risiko for knekk og nye deler som gjeld, eller finst det eit revetriks her?
 12. Kjøp AMC/Turner topp, så slepp du bekymre deg for samme problem seinare!
 13. Pass godt på oljenivået viss du bruker bilen (ikkje å anbefale), dersom olja kjem høgt nok så får du turboras.
 14. Gjerne det! Anar ikkje kva forrige eigar har brukt...skolelim kanskje. Kom gjerne med tips.
 15. Kva er mirakelkuren for dette? Er grisevarmt og limet slepp taket litt etter litt.
×
×
 • Create New...