Jump to content
LRforum

ando

Members
 • Posts

  479
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Lofthus, Oslo

Recent Profile Visitors

1,717 profile views

ando's Achievements

Entusiast

Entusiast (5/7)

 1. Noen som har kjøpt deler hos Eurodel.no? Hvilket nav skal jeg feks velge? Japanparts for 1606,-? Det ser ut som at de har mye å tilby Disco'n min, men mye å tilby blir valgets kvaler..... Hva har dere kjøpt av deler herfra - og er dere fornøyde?
 2. Jeg byttet ut den runde dingsen i fpr som vanligvis drypper etter noen år - i den fpr jeg tok ut i går (den brukte) - med en ny rund dings. Så tok jeg den metall pakningen som ble brukt på den nye fpr (den som sprutet ut diesel) - og monterte med den brukte fpr. Pottetett - og bilen går bra! Lyckliga tider! Da gjetter jeg på at den nye fpr som jeg hadde kjøpt faktisk ikke er plan - og må planslipes...... Jeg sjekket noen gamle fpr tråder på Forumet - og der var dette nevnt som et problem...
 3. Nå har jeg strammet de 3 boltene til 25 Nm, men når jeg setter på tenningen så spruter det ut diesel mellom FPR og blokken.... Kanskje bør den planslipes - selv om den er ny? Nå tok jeg den forrige, brukte FPR og byttet ut den runde, lille dingsen som det vanligvis drypper fra. Så setter jeg inn den. Men da bør jeg ha ny metallpakning - som jeg ikke har... noen i Oslo som har på hylla? Eller kan jeg gjøre noe som erstatning for den pakningen - eller.....? Kjøper jeg vanlig motorvask - og sprayer over motoren - for å slippe å stå i diesel lukten - eller bruke Zalo vann?
 4. Etter å ha byttet FPR startet jeg opp bilen. Så gikk jeg ut av bilen og frem til motoren....... Der sprutet dieselen opp fra FPR!!!!!! Jeg var ganske rask med å slå av tenningen da!!!... Mange spørsmål: Hvorfor sprutet det opp fra FPR? Var det fordi jeg ikke hadde strammet til de 3 boltene nok? Tror det var skrudd til ca 20 av de 25 Nm som er foreslått. I ettertid har jeg skrudd til de 3 boltene til 25 Nm. Jeg har sjekket de 2 slangene jeg monterte - og de sitter bra. Kan andre starte opp motoren i morgen - og jeg stå ved motoren - for å se hvor det lekker? Tenker på brannfaren.....
 5. Ypperlig!!!! Takkk!!!
 6. Jeg finner ikke viften på Biltema: har du katalognr på den?
 7. Oljekjøler ble byttet! Omstendelig sak å sjekke giroljenivået på Discovery: ingen oljepinne... må varmes til 40 grader....oljen skal nå påfyllingshullet....
 8. Jeg har nå rengjort de 4 "radiatorene" - og spylt: Dekkvask fungerte bedre enn bremserens eller motorvask. Selv om det kun rant ut mindre enn 0,5 dl olje fra oljekjøleren (holdt den i stussen - hengende ned) - så er det nok litt igjen...hvor mye? Vil jeg få trøbbel med for lite olje om jeg ikke etterfyller? (kan jo prøve å helle inn 5 dl i den nye oljekjøleren....?)
 9. Jeg har sjekket oljeforbruket - og det ligger på 2,5 dl per 100 mil - de siste 700 mil..... Da er kanskje ikke lekkasjen via turboen mere enn litt svetting?? Intercooler radiatoren er også tørr inni!!!! Da tror jeg faktisk den "oljemøkka" utenpå radiatorene (i hjørnene) kan være noe annet enn fra intercooleren (kjølevæske?). I morgen skal jeg sjekke inni selve turboen på om jeg ser noe olje der + om det er slark...... Enige?
 10. Etter 380.000 km har turboen begynt å lekke olje inn i intercooleren. Hvem tar service på turbo i Oslo området?
 11. Bra forklart!!! Egentlig litt ok da at intercooler radiatoren lekker akkurat når turboen begynner å bli litt slitt - så får man et forvarsel før motoren kan begynne å rase..... Da blir det service på turbo (lager ny tråd i Forumet) + kjøpe ny intercooler radiator.
 12. Nå begynner jeg å skjønne....., men hva sirkulerer normalt i intercooler radiatoren: kjølevæske? (felles med vann fra kjølevæsketanken?). Er det den samme kjølevæsken som går gjennom AC radiatoren også? Men: Hvorfor er AC radiatoren møkkete nede i høyre hjørnet (sett forfra) - og kun på fremsiden..... når lekkasjen i intercooler radiatoren er på venstre siden (og intercooler radiatoren i tillegg ligger bak AC radiatoren). Er dette en annen lekkasje - hvorfra? (OBS - bildet av AC radiatoren er snudd på hodet).
 13. 2 bilder viser det samme: en tilgriset AC radiator. Det 3dje bildet er intercooler radiator med en løs nederste list.
 14. Da tror jeg at jeg har fått det til med bilder: I Google Foto åpner jeg bildet + laster ned. Så går jeg inn i Forumet for å kommentere + velger fil i binders vinduet + går til nedlastede filer på pc og velger bildet... Da håper jeg alle ser bildet av dobbelt viften og "ståristeinviften"!!!?
×
×
 • Create New...