Gå til innhold

Himat

Medlemmer
  • Innlegg

    226
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Vestlandet
  • Interests
    Modellfly, fly, gamle hus og biler

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Førde

Nylige profilbesøk

1 525 profilvisninger

Himat sine prestasjoner

Entusiast

Entusiast (4/7)

  1. Det er vel ganske stor forskjell i støynivå på ulika A/T dekk. (Og M/T dekk?) Eg har køyrt både på BF Goodrich M/T og Nokian A/T. Stor forskjell i støynivå på desse. På den andre sida, Nokian Rivian A/T er kansje eit "stille" A/T dekk. Komfor er kanskje meir likt, men vanskelegare å vurdere då dimensjonen på dekka eg har er ulik. A/T dekk kan være allt frå lit grove "gatedekk" til nær M/T mønster, støynivå og eigenskapar varerer sikkert mykje.
  2. Fint det ordna seg. Vel, det spørst. Med BE førerkort er det aktuell totalvekt som gjelder, med berre E så er det totalvekt i vognkort som gjelder. Så eg kan lovleg trekke hengeren med 2 tonn maks totalvekt med bilen som har maks 500kg hengervekt. Så lenge den er nær tom.😁
  3. 950kg hengervekt blir for tungt. Eg forveksla med maks vekt, men med dei måla ser eg at det var feil.
  4. Bur på Voss, skal til Bergen neste veke, men køyrer ikkje til austlandet før etter veke 8. Så Bergen-Voss går, eventuelt Voss - nær Oslo etter veke 8. Hengeren må ikke være lasta noko særleg, pendlerbilen har maks 500kg hengervekt.
  5. Ikkje nødvendig vis, det kan være avhengig av utstyr rundt motoren som er ulikt mellom modella og kvar i verda dei er seld. Spørsmålet er kor mykje av elektronikken som er motorspesefikt og kva som må følgje motoren ved motorbytte. Til dømes kan oppsett av girkasse være ulik avhengig av effekt og dreimomentkurve til motor.
  6. Om det er i røyr frå kjeller til bad som fryser er isoasjon utapå røyr og varmekabel inni røyr kanskje den beste løysinga. Avhengig av kvar stoppekran er plassert og diameter på røyr. Varmekabel til å ha inni vassrøyr er vel typisk laga for 3/4 og 1 toms røyr. Kanskje finnes det til tynnare røyr og?
  7. Det finnes alternativ til å varme opp heile rommet. Eit alternativ til varmeovn i rommet om røyr er av jern eller kobber er å legge varmekabel langs/rundt røyra og isolere rundt. Alternativ to har eg på hytta. Vatnet kjem i plasstrøyr som ligg litt grunt og utsatt for frost med varmekabel inni røyret.
  8. Og draget har skilt med for kva maks vekt det er laga. Ser du på nettsidene til Tysse så ser det ut til at totalvektvariantane er skreddersydd til lover og regler. Delekatalog, eventuelt innspeksjon av fleire tilhengarar kan bekrefte eller avkrefte.
  9. Har det blitt lov å køyre med tåke/grøftelys samtidig som nærlys? Kanskje eg då skal leite opp eit sett nærlys for å montere som grøftelys. Gjerne nokon med breidt lysbilete slik at eg ser hjorten langs vegen betre.
  10. Av "ekstrautstyr" på bil må tåkelys/kurvelys være det eg brukar minst. Kor ofte gjev tåkelys betre lys framfor bilen enn nærlys? I alle fall svært sjeldan på dei 20 000+ kilometerane eg køyrer i året. Meir nærlys er ei anna sak, det skulle eg gjerne hatt.
  11. Beklager seint svar og PM funker ikkje. Har du biten enno? SMS til ni fem ni to 64 ni to.
  12. Eg tenkte meir på å kome rundt at galvaniseringsfirmaet ikkje tok oppdrag frå private. Får dei jobben frå sandblåsingsfirmaet så er jobben å finne eit sandblåsingsfirma som tek jobben for private og har kontakt med eit glavaniseringsfirma.
  13. Er løysinga å gå til eit sandblåsingsfirma og be dei sandblåse og varmgalvansiere delane?
  14. Om kontrollør då ikkje ser meir enn eigar så kan ein kverulere og seie at om det ikkje står spesifikt "luftfjærer" i autosys så er bilen i henhold til "vognkort" med stålfjærer. Sjølv på ein P38
  15. Skal kontrollør kontrollere at bil er uendra relativ typegodkjenning eller vognkort? D2 har typegodkjenning både med luftfjæring og stålfjærer bak. I vognkort er "luftfjæring - ikke oppgitt" ganske vanlig. Stålfjærer skal vel då ikkje være 2'er feil? Eventuell feil er då høgde, men kva toleranse er det på dette målet?
×
×
  • Opprett ny...