Jump to content
LRforum

Trond C

LRF Society
 • Content Count

  3,358
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Trond C

 1. Noen erfaringer med Biltemavarmeren nå? Skal demontere en gammel Fordson Dexta for de evige plogfurer, eller noe sånt, ikke kjempedigre bolter der, men ikke helt små heller. Fastrustet er de i alle fall
 2. Trafikkreglene: " § 10.Fri veg 1. Trafikant skal gi fri veg for utrykningskjøretøy når føreren varsler med blinkende blått lys. Om nødvendig skal trafikanten stanse. 2. Trafikant skal gi fri veg og om nødvendig stanse for sporvogn og for jernbanetog. Før passering av planovergang skal trafikant være oppmerksom på om jernbanetog eller sporvogn nærmer seg. Dette gjelder selv om overgangen er særskilt sikret. Kjørende skal holde så liten fart at stans om nødvendig kan skje i trygg avstand fra overgangen. 3. Trafikant må ikke hindre eller forstyrre gående i gruppe und
 3. Artig Dextaen jeg lurte på vraking av for ti år siden står der fortsatt mellom alt rotet mitt på hytten, jeg betrakter den nå mer som et kunstverk, en installasjon som år for år endrer seg litt. Kom nyere traktor noen år senere.
 4. Trond C

  Halco vs 200tdi

  Dette ser ut som en 29-foter. På midten av syttitallet tror jeg det var mest 26 fot det gikk i, ellers mye samme utseende. Mange skrog var mer eller mindre selvbygget på "selvbyggerkurs". Husker en liten serie som ble bygget av folk fra en bedrift, de hadde konstruert en vannjetfremdrift selv, moderat motorisert med motorer fra Ford. Det gikk greit nok, god manøvrering og gode gruntkjøringsegenskaper, men kanskje ikke helt suksess likevel. Ellers var det masse Halco-, eller Halleland Plast- båter på sjøen, først hadde de vel suksess med en 16,5 foter for utenbordsmotor, etter en mindre landste
 5. Vel, lighterløsninger eller nittigradersskruer eller ikke, jeg fikk meg en Pionjär bensinbormaskin :-). Rundt ti år etter jeg skrev første innlegg om dette Vil lage kai. Kommunen vil ha ti tusen for søknad om unntak fra jordbruksområde (ikke noe jordbruk her mellom hyttene nei) det samme for unntak fra hundremeterssonen fra sjøen (som om en kai i det hele tatt kan ligge utenfor den), Bergen og omland havnevesen skal ha fem tusen for å si det selvsagte at min to-tre meters brede kai langt fra sivilisasjonen og syv mil fra Bergen, om det er sivilisert der, ikke forstyrrer deres havneplaner, og
 6. Og Moss: https://www.moss-europe.co.uk
 7. ENV diff på Landrover er oppgitt å komme bare med utveksling 4,7 : 1, samme som Salisbury differ i bladfjærete biler, visstnok. Jeg hadde en serie 3 109 med 2,6 bensin og Salisbury diff, brannbil, den kunne man holde 80 km/t, med mye god lyd, men ikke slik at det føltes helt på trynet. Så det er vel gjerne slik at din har gearkasse med utveksling laget for tungt bruk og ikke fart
 8. Jeg har et par stående som du kan overta om du vil. Ble kjøpt brukt, ser ikke særlig brukte ut, aldri montert på min bil, ukjent opphav, muligens kommet fra noen dansker en gang..... Rene rockslidere, ikke trevarianten med runde rør på utsiden. Har muligens et bilde.
 9. Jeg har en sånn Milwaukee, den har funket greit. Også hos Milwaukee får man ladere som tar både 12 og 18V
 10. Min datter var registrert bosatt i Sverige. Mistet sitt norske førerkort, møtte hos Vegvesenet i Bergen i 2019 og fikk ikke ut nytt da hun ikke var bosatt her. Fikk derimot uten problemer svensk førerkort, i Sverige Da det norske ikke var gått ut, bare forsvunnet, hadde hun førerrett i Norge, men fikk altså ikke ut nytt kort. Jeg oppfattet det vegvesenet sa, og det som sto på nettsidene slik at man må være bosatt i Norge for å få ut nytt førerkort.
 11. Jeg har en Fiat 50-66 DT fra 1990 jeg nok skal kvitte meg med etter hvert, veldig grei liten traktor på rundt 2200 kg, men den har ikke lasteapparat, noe som enkelte har behov for.
 12. Hei, kjekk bil, hvilken årsmodell er den?
 13. Fin bil, jeg kunne godt tenke meg en med rekkesekser igjen, men hva mener du med delebil? Ikke noe av det du skriver, eller viser på bildene, PKK ok, eller prisen for den saks skyld, antyder at denne selges for at man skal bruke delene og ikke bilen? Er det noe spesielt galt med den slik at det er mer naturlig å plukke deler enn å bruke den?
 14. Ja, jeg ser det er en liten Landrover der til høyre, men kjekkest var det å se Sky Van´en igjen. Humpet en del omkring mellom luftforsvarets stasjoner i Troms og Finnmark i en sånn i 1977. Busy Bee der også, men jeg tror dekoren var litt annerledes. Artig fly, sånn mini-Hercules kunne legge ned baklem og laste inn en god bil når setene var vekke. Bildet er vel gjerne fra samme tidsperiode :-)
 15. Triumph TR6 er en kjempebil, men som gamle kjempebiler flest har den sine utfordringer hvis ikke alt er på stell. Jeg var veldig fornøyd med min, men den var helt ok fra starten av. Hadde den i en del år, det jeg i alle fall kan fastslå er at det ikke er lett å gå ut av en slik på en elegant måte når alderen melder seg og evnen til å reise seg fra et sete som nesten står nede på bakken blir dårligere :-)
 16. Hei! Er erfaringen fremdeles at nettbutikker fra EU-land, de fleste i alle fall, tar vekk sitt lands mva/VAT når de ser at kjøper er fra Norge? Det var i alle fall sånn inntil jeg ikke lenger hadde behov for landroverdeler for et par år siden. Etter det har jeg egentlig kjøpt lite i det hele tatt :-) Men skulle det nå og irriterte meg over en selger.
 17. Ahh, noe for meg. Fin med brunfarge :-)
 18. Det er ikke kompressordrift, så vidt jeg vet. Den er god på 220V eller gass, mindre praktisk på 12V da det går mye strøm med. Så den er utmerket på treff hvis man har med gass.
 19. Gjennom mine ti år med Defender slo det meg hver vinter som merkelig at en slik bil er en ganske dårlig vinterbil
 20. Landrover, da burde man ha Lucas. Lucas laget innsprøytning bl.a. til Triumph Tr6, jeg hadde en sånn i en del år, fra 1970, fantastiske greier. Ganske tidlig generasjon innsprøytning. Bensinen ble pøst på, men det virket :-)
 21. Ja, det er oftest firedørstraktorene som er mest urolige :-)
 22. Og så er det bare en drivstoffpumpe på/til Td5, den i tanken, som lager det trykket som skal til, mye mer enn en fødepumpe, før pumpedysene, som jo selvsagt også kan ses på som separate høytrykkspumper, helt til slutt øker mer og trøkker dieselen inn i sylindrene. Ah, jeg elsker kommaer og lange setninger :-)
 23. Til dessert etter perlemorskimrende nyskylt picnicskinke kan jeg anbefale et par halve pærer i vintagesaus
 24. Bakseter, med mindre bilen er bruktimportert for mindre enn ti år siden er det vel ikke noe mer å betale for dette enn de få kronene man må betale for å vise den og få hvite skilt? Evt. et lite forelegg for å ha kjørt en ikke forskriftsmessig utstyrt bil, nei det får du nok ikke :-)
×
×
 • Create New...