Jump to content
LRforum

lafterolf

LRF Society
 • Posts

  32,698
 • Joined

 • Last visited

About lafterolf

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Leksvik

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Leksvik

Recent Profile Visitors

14,200 profile views

lafterolf's Achievements

ENTUSIAST

ENTUSIAST (7/7)

 1. Jeg finner ikke noe om lysstyrke på parkeringslys. I gamle dager vet jeg at man kunne bruke parklys som kjørelys om man monterte 21watts pærer. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1994-10-04-918/KAPITTEL_28#§28-3
 2. Jeg tror sperren aktiveres når bilen selv mener den må aktiveres.
 3. Hvordan oppdaget du det? På skjermen?
 4. Bedre bremser på en side, eller svakere på den andre? Plukk av og sjekk hva som er galt. Og en sjekk på vakumsiden kan være lurt, at slangen ikke er morken eller at det kan lekke noe annet sted.
 5. Så klart. Men storjobben blir å finne den. Men må legge til, du får ikke bedre bremser, bare litt mer stabil tilgang på vakum feks når turtallet senkes på tomgang.
 6. Husker ikke størrelsen. Men den er orginal til seriebil med diesel, så du burde finne plass. Tilbakeslagsventil burde være unødvendig med mindre du skal bremse i samme sekund som du starter bilen.
 7. Du kan ettermontere skiver bak også, men foran vil jeg tro greier seg. Jeg har ingen pumper tilgode,bare akkumulator. Men, den gir ikke bedre bremser, bare sørger å ha vakum tilgode når motor feks går på tomgang etc.
 8. Dieselbilene har dette orginalt. Jeg skal ha en liggende fra min dieselbil som ble overflødig når jeg monterte reimdrevet pumpe.
 9. Er det 10" tromler og smale bånd kan bremser fra eksmillitær bil bli oppgradering, men skivebremser blir nok best.
 10. Jeg har montert både elektrisk og reimdrevet pumpe i hopetall på dieselbiler. Men bedre enn vakum fra manifold vet jeg ikke om det blir. Mer stabilt kanskje, siden det er mindre følsomt for turtall, lite pådrag på motor osv. En akumulator vil utligne, da har du reservevakum tilgjengelig. Vet ikke hva du sammenligner med når du sier svake bremser, for smale trommelbremser gir ikke all verdens friksjon. Glasserte bånd, oljesøl, glasserte beinharde tromler, lista er lang, så jeg ville fulgt Gautes tips. Neste skritt er oppgradering til skivebremser. For mye vakum er nesten farligere enn muskelbremser
 11. Er det friskt svinghjul i bilen? Min erfaring er at slakke i drivverket utlignes av motor og svinghjul. Om en sensor etc ikke fungerer vil motoren kutte turtallet øyeblikkelig når gasspedalen løftes, og du får smell i drivlinjen. En frisk motor utligner veldig godt og smell i drivlinjen forekommer ikke.
 12. https://www.skatteetaten.no/person/avgifter/bil/importere/regn-ut/ Ser ut til at du må betale en avgift på 2400kr pluss mva av bilens verdi, som skal taksteres av bilfirma/merkeforhandler siden du har eid bilen lenge.
 13. Bilen er avgiftsfri når den er 20år om jeg husker rett. Regler for flyttegods kjenner jeg ikke lengre, men dette vet tolletaten. Ta inn bilen på ordentlig vis, det tror jeg ikke vil koste mye.
 14. Det kommer helt an på hvilken Range Rover du har, og ikke minst hvilken motor det står i bilen.
 15. Det skal ikke være sånne muttere som jeg trodde. Men de skal være dreid runde før kon.
×
×
 • Create New...