Jump to content
LRforum

Myhre

LRF Society
 • Content Count

  896
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Myhre

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Location
  Hedemarken

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Hedemarken

Recent Profile Visitors

975 profile views
 1. Most, probably all, places that are allowed to drive by motorcycle are also allowed by car. The general rule is that it must be possible to drive in a "normal" 2wd car, for it to be allowed to drive there at all.
 2. Gjorde det samme, for noen år siden. Tenkte det var like greit å få E på C1'en, når jeg først var i gang. Jeg tolket det som at TS ikke har C1, og da er det jo straks et litt lengre lerret å bleke. Hvis ikke, så vil jeg klart anbefale C1-løsningen, til tross for, som regel, noe høyere pris.
 3. Der var'n gitt! Jeg fant den ikke her: https://www.vegvesen.no/forerkort/har-forerkort/Hva+har+du+lov+a+kjore/Personbil+med+tilhenger+(klasse+BE) og konkluderte med at den var borte Jeg står uansett på rådet om å gå for "fullverdig" BE, da det gir mulighet til å utnytte bilens kapasitet til fulle, ved behov.
 4. Hvis du skal utnytte hele potensialet til bilen, så er det vel BE som gjelder ja. Og når jeg ser på sidene til Vegvesenet, så ser det også ut som "kode 96", eller hva det nå het, er borte. Så da gir det seg uansett selv. Med mindre du har noen tyngre klasser på lappen. Da kan du ta E på de, også får du også på B'en.
 5. Felgrens fikk nettopp en helt ny betydning For øvrig, så var den 90'en en fantastisk kreasjon
 6. Om de tåler å slås på med hammer vet jeg ikke, men jeg har godt inntrykk av Wera, det vesle jeg har vært borti saker derfra.
 7. Baserer seg på "Serumløpet til Nome", som også er inspirasjon til Iditarod. Gunnar Kaasen med lederhunden Balto ble så smått berømt etter på. De fraktet vaksiner til isolerte Nome i forbindelse med et difteriutbrudd. Balto har fått en statue av seg i Central Park.
 8. Etter en kjapp gjennomlesing av artikkelen jeg lenket til, så kan det se ut som det var en versjon som ble laget av den (Øst-)Tyske Lada-importøren. Den hadde til og med navn, Niva California, så trolig var det en offisiell modell. Taket kan jo likevel være levert av en ekstern produsent. Uansett så var det en bil som gjorde inntrykk den gangen. Den de hadde hos kameraten min hadde recaroseter, breie dekk, og ei rørramme over baken, som hadde reservehjulsholder og jerrykanne. Disse måtte svinges ut til hver sin side, før en kunne åpne bakluka. Fete greier for en 10-12-åring p
 9. I sin tid så ble de jo levert med stort, mjukt foldetak, såkalt "fattigmannscabriolet". Hos en barndomskamerat av meg hadde de en slik, som nok var en '85-'86-'87-modell. Men om det var fabrikkbygd, eller noe ettermarkedsløsning, eller hvordan det påvirket stivheten, vet jeg ikke. Edit: Jeg ser at det er igjen mer av det originale taket på caben enn det jeg husker. Se bilde litt ned ei artikkelen her: Klassikere: Lada Niva - 40 år med russisk fremkommelighet - Bil og Motorbloggen - biltester og nyheter
 10. Myhre

  lastsikring

  Spenstig den der men det kan jo se ut som selve sikringa var kurant Ellers hadde han neppe fått med seg stanga i det hele tatt.
 11. Riktignok en digresjon, men på den lokale Kiwien hadde de en periode et slik tårn med håndsprit hvor det luktet så fusel at jeg fikk sterke flashbacks til både ungdommens bygdefester på Hedemarken, og studietida i gamle Nord-Trøndelag
 12. Min erfaring er at rydding av plass, også liten, krever mer av freseren enn rydding av veg/innkjørsel. Enten må den kaste (forholdsvis) langt, eller så må en være forberedt på å ta igjen snøen i flere omganger. Og det er gjerne tungt for freseren.
 13. Det er det jeg har sagt hele tida Det er dette som skulle ha vært Disco 5!
 14. Jeg har denne: Exide Litihium power booster startbatteri og powerbank | Felleskjøpet Agri (felleskjopet.no) Den er litt dyrere, uten at jeg er sikker på at den forsvarer det, men den funker i hvert fall uforskammet godt. Selv har jeg ikke brukt den på tyngre oppgaver enn 2liters bensinmotor, men jeg har en kompis som har brukt den på større greier, med godt resultat.
 15. Fin tråd. Klokker skal være mekaniske! Jeg bruker en automatisk Longines Conquest til daglig og en manuell Omega Seamaster(oppusset, fra 60-tallet) til pent. På ønskeliste står en Ball Roadmaster og en Eterna Kontiki. (Også bruker jeg en gammel TAG-Heuer, quartz, til "rælbruk")
×
×
 • Create New...