Gå til innhold

Vinterbil. Er diff.-sperre et must?


Anbefalte innlegg

Det kan jeg jo ikke svare konkret på, men 15000 vil med stor sannsynlighet ikke dekke en reparasjon slik symptomet er beskrevet.

Poenget er at bilen skal være i stand som beskrevet og som en kan forvente til prisen.  Når det er sagt vet vi jo ikke hva som er beskrevet, pris, km eller noe.  Du sitter selv på det meste av fakta her...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har du en tråd der TC (momentomformer for Rolf). 
http://www.lrforum.com/forum/index.php?/topic/94683-bytte-av-torque-converter-på-d3/&tab=comments#comment-994856


15000 får deg ikke så langt kanskje. Særlig ikke om du tenker verksted skal gjøre jobben. 
 

Jeg handlet også D3 med feil og mangler. Et par var nok større enn jeg trodde. Hadde nok levert tilbake om jeg ikke tok arbeidet selv og hadde måttet benytte meg av verksted. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 3 uker senere...

Jeg vet ikke om det er aktuelt på D3/D4, men en feil det er ganske billig å fikse er å sjekke at alle muttre/bolter sitter Helt Fast i begge ender av både fremre og bakre mellomaksel. Kryss kan også bli lei seg dersom de går med litt løse mellomakslinger. Helt gratis både å sjekke og fikse. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan sjekke gummiopphenget for lager til mellomaksel.  Det har i mange tilfeller vert årsak til risting når det blir slapp i fisken.  Da er 15 000,-  en god handel.  
Om momentomformer begynner å slippe, så vil og omdreininger på motor begynne å variere litt ved konstant fart i høyere gir. 
Følg med på turteller, og om det er tilfelle, så er det "jo før, jo bedre" som gjelder i forhold til å bytte den.   Flott at du fått ein bil du ellers er fornøyd med.  Ingenting er bedre en det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Takk for gode råd. Skal sjekke opp i dette. Kanskje er det ikke samme problem, men bilen lager en slags "hvinelyd" i litt høyere hastighet (60-70 km/t), og jeg har tenkt at det er TC som lager den lyden også. Det er nesten mer irriterende enn ristingen, fordi det passer meg stort sett best å kjøre i 60-70. :D Jeg møtte nylig en fjern slektning som sa at det ikke var nødvendig å fikse, og han kjørte rundt med samme ristingen selv. :blink: Da tenker jeg egentlig at jeg bare kan gjøre det samme. Noen skryter av dr.tranny. Kanskje heller prøve det?

Etter å ha eid bilen i halvannen måned må jeg bare si meg strålende fornøyd sånn ellers, og ingen kan få seg til å tro at det er en 04 modell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
19 timer siden, Haa.Kir skrev:

Hei. Kan være verdt å sjekke gummiopplagringen på mellomakselen. Er denne slitt kan det skape vibrasjon som kan tilta ved økt belastning i drivverket.

 

En meget sannsynlig feilkilde. I tillegg kan man sjekke tilstanden på EPB.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Liten oppdatering. 

 

Stikkakslinger virker gode.

 

Fant at jeg behøvde å bytte mellomaksling. Den er nå byttet. Har fortsatt ristingen. Har slått meg til ro med at det er Torque Converter. Tenker bare å leve med det da det ikke plager meg veldig mye. Mulig jeg fikser det om det blir værre.

Har forøvrig så langt satt inn nye seter i skinn, fikset webasto, byttet et spissingsstag bak, montert skjult vinsj og byttet servopumpe. Byttet ut hjul-settene på 19 tommer med 18-toms sommer- og 17-toms vinterdekk. 265/65r18 BFG og 265/70r17 Hakka 10. Har også byttet multireim og skiftet olje og filter og slikt selvfølgelig.

 

Knall bil!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Fant du ut om du har sperre bak? Du ser ikke forskjell på diffen, du må se etter en firkantet kloss oppå diffen, foran EPB. Veldig i veien om du må skru på EPB, men på din kommer du enkelt til fra hullet til reservehjulet. 🙃 Savner bilder i denne tråden, men kanskje du har en tråd under "Mitt prosjekt"? 🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...