Jump to content
LRforum

Recommended Posts

Kjedelig å få merknad på sprekk i frontrute på EU-kontroll (som jeg ikke hadde lagt merke til selv) når bilen er avregistrert og man bare har prøveskilt med tilhørende ansvarsforsikring. På den annen side så var det nok uansett på tide å gjøre noe med rustflekkene rundt frontruta som har krøpet inn under limfugen. Ser ut som noen har prøvd å bremse lekkasjen tidligere ved å sprøyte noe tec7-lignende under pyntelista, samt legge en fuge fra innsiden innenfor limfugen med et stoff som jeg ikke er sikker på hva er for noe. Det er i hvert fall mye mykere enn rutelimet. Det skal sies at jeg ikke merket noen lekkasjer den tiden jeg brukte bilen, men etter at jeg rev vekk pyntelista øverst for å få overblikk over situasjonen begynte det å lekke vann inn så jeg måtte legge presenning over bilen.


Rust på hele flater er greit nok, det ser foreløpig ikke ut som det er mye stål som er borte - muligens med unntak av nedre høyre hjørne. Men rusten rundt plateskjøtene liker jeg ikke, den har garantert krøpet mellom platene også. Jeg er litt i tvil om hvordan jeg skal angripe dette. For perfekt resultat er jeg sikkert nødt til å skjære bort metall og sveise på nytt, men tidligere erfaring tilsier at det fort baller på seg til et større prosjekt som det passer meg dårlig å gå i gang med akkurat nå. Har egentlig behov for å ta bilen i bruk relativt snart, og har begrenset med tid for å jobbe med den fremover.


Er det noen måter å behandle rusten i plateskjøtene som ikke innebærer kapping og sveising, men som vil holde tett noen år? Tenker i retning ferrobet, brunox etc. Jeg har veldig dårlig erfaring med brunox fra tidligere, men tror det er fordi jeg har brukt det mot bart metall. Så vidt jeg har skjønt er det mest beregnet på flater som ikke er 100% rustfri. Kanskje sandblåse ned til bart metall, bruke ferrobet eller brunox i skjøtene, sandblåse/slipe til bart metall på nytt og så tokomponent epoxyprimer? Hvis jeg i tillegg sprayer fluidfilm inn under pyntelista etter at rutelimet har herdet så burde det vel holde en god stund?

 

Har kjøpt inn 3m rutelim, Henkel glassprimer, Biltema 2-komponent epoxyprimer og polyuretanlakk. Der hvor rutelimet skal ligge blir det kun epoxyprimer og glassprimer over bart metall. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal kjøpe ny rute, eller flytte over fra en lik prosjekt/delebil jeg har stående. Normalt ville jeg ikke regnet det verdt bryet å flytte over ei brukt rute, men det er kanskje ikke dumt å gå over dette området på prosjektbilen uansett da den også har minst en rustflekk som har krøpet inn under pyntelista. Hadde ingen større problemer med å få ut denne ruta uten at den sprakk noe mer, men gjorde det ekstra møysommelig ettersom jeg ville teste å skjære løs hele oversiden innenfra med tanke på mulig gjenbruk av pyntelista på prosjektbilen.

 

20200912_211849.jpg

 

 

20200912_211955.jpg

 

 

20200912_212201.jpg

 

 

20200912_213212.jpg

 

 

20200912_213238.jpg

 

 

20200912_215725.jpg

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...