Gå til innhold

Speedometer P38 virker ikke


Stig

Anbefalte innlegg

Guttongen har fått landroverosis! Så han har hentet hjem en P38 fra Jørpeland. Den er kjent på forumet fra før, da QCNR hadde denne for 10 år siden.

Speedometeret virker ikke. Noen typiske feilkilder? Km-teller virker heller ikke. Vi har sjekket at det er spenning på sensoren oppe på transferkassa (har forstått at dette er speedometersensor). Bilen senker seg slik den skal når man kommer opp i hastighet. Gjorde det ikke først, men plutselig begynte denne funksjonen å virke! Ble fortalt at speedometeret var litt av og på før det ble helt dødt. Noen tips?

 

1998 P38 4,6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan være selve instrumentet. Det er lett å bytte om du har et å bytte med. Signalet til speedometeret på P38 kommer visstnok fra an ABS-sensor som sender det videre til en ECU og deretter til speedometeret. På min var det ECU-en som var feil. Den ligger foran/under hanskerommet et sted. Men jeg vil tro at en diagnose vil kunne fortelle deg hva som er feil. 

Endret av AreM
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, så da er det ingen speedometersensor på transferkassa altså. ABS-lampa lyser ikke, og da kan det kanskje tyde på feil i selve instrumentet eller ledningen dit.

 

Diagnosen er som sagt landroverosis... ;-)

 

Har ikke diagnoseapprat til denne (ennå).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var altså en elektronisk speedometerdings, som skal kompensere for større dekk, som hadde streiket. Koblet den bare fra, og koblet sammen den originale gule speedometerledningen, så var alt i orden! Speedometeret viser litt for lite nå, men så lenge man er klar over dette, går det bra. Bilen er godkjent med 265/75R16.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...