Gå til innhold

Land Rover Discovery 3 Webasto


Markus

Anbefalte innlegg

Kjøpte meg for litt siden en Land Rover Discovery 3. Denne har webasto, kan se den fremst i motorommet til venstre. Har prøvd å lest meg opp litt og hvis jeg har forstått det riktig så skal den starte opp 1 minutt etter du har startet opp bilen? Finner vartfall ingen styring på det inne i bilen. Tar ganske lang tid før motoren blir varm og kan ikke se noe eksos fra webaston under fronten på bilen og webasto eksosrør blir ikke varmt så vet den ikke starter opp. Hadde vært fint om noen kunne forklare hvordan du starter webaston og hvordan du eventuelt feilsøker den. Er veldig kjekt på kalde vinterdager. Skulle gjerne hatt den til å gå før jeg starter bilen da så motoren har varme før jeg starter opp, har skjønnt det som at man må innstalere en modul av noe slag? Håper ikke teksten ble for rotete. Takker for svar.

Endret av Land Rover Discovery 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjører du 3 ganger med lavt drivstoffnivå legges det inn feilkode, og Webasto starter ikke. 

Så jeg anbefaler en avlesing og sletting av feilkoder som start

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om den har forsøkt å starte om det er for lite diesel går den i «lockdown». Husker ikke helt om denne feilen blir hengende, og lagret slik at den ikke starter neste gang. Du kan jo prøve med å ta en «hard reset» av bilen? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har opplevd det samme med min Disco 3, at webastoen genererer feilmeldinger (tilsynelatende) uten logisk årsak, altså ikke forbundet med lav spenning eller lavt drivstoffnivå. Den virker fint når den først starter, men det krevde aktiv bruk av diagnoseverktøy (sletting av feilkoder) for å holde den operativ. Etter at jeg satte inn Altox Wbus 5 fjernstyringsmodul er problemet løst, den tar unna feilmeldingene fortløpende og sørger for at den starter etter oppskriften. Om du ikke vil spandere på deg en Altox, så bør du uansett skaffe deg et diagnoseverktøy - det er nyttig i mange sammenhenger for å holde liv i en etter hvert gammel D3. GAP IID tool er jo gullstandarden (best og dyrest), men jeg har klart meg fint med en Icarsoft LRII for å løse og/ eller finne ut av problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Har bare en sånn enkel obd leser som man kobler opp med bluetooth til mobilen. Denne fant 2 feil og det var disse https://www.obd-codes.com/u0155, https://www.obd-codes.com/u0001

Webaston ser ikke ut til å prøve å starte engang. Hva koster det å innstalere en sånn modul med timer osv? Er det overkommelig å innstalere selv?

Er det denne du har Irsg https://www.amazon.co.uk/iCarsoft-LR-II-Automotive-Diagnostic/dp/B010ODE238

Har hørt at mange er fornøyd med denne https://www.amazon.com/gp/product/B00652G4TS/ref=as_li_tl?ie=UTF8&tag=scottykilmerc-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B00652G4TS&linkId=6356b096f0d82a654aea144c693cf5b4

Takk for alle innspill :)

 

Endret av Land Rover Discovery 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er den jeg har. Den kan også kjøpes her: https://lrbutikken.no/index.php?id_category=392&controller=category

Tror ikke det er så mye å spare på å bestille fra utlandet med dagens kronekurs, men du kan jo også sjekke bruktmarkedet på finn og eventuelt ebay.

Altox fjernstyringsmodul selges også samme sted: https://lrbutikken.no/index.php?id_product=1439&id_product_attribute=0&rewrite=altox-wbus-5-gsm-modul&controller=product

Det er litt jobb med å installere den, særlig kan kabelgjennomføringen fra mottorrom til førerhus være litt trøblete hvis man ikke har gjort slikt før. Ellers går det an å få det gjort på et verksted, blir vel omtrent 2 timers jobb som du da må punge ut for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer muligens an på hva som er feil med den. Men min erfaring er at et LR spesifikt diagnoseverktøy plukker opp de relevante feilkodene, og du får slettet dem. Dette gjelder både Icarsoft LRII og GAP IID tool. Om den da starter når du har luket ut feilkodene er jo alt i orden (som jeg opplevde), ellers har du en god pekepinn på hva som må fikses. Det gjelder jo for andre problemer du måtte komme borti også med bilen, i en del tilfeller er det ikke mer som skal til enn å nulle ut feilkoden, og er ikke det nok så vet du hva det dreier seg om eller nok til å spørre om hjelp på dette forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...