Jump to content
LRforum
Sign in to follow this  
finnarne

Kjøring i Offroadparken, Kristiansand 2020

Recommended Posts

Er litt sent ute, siden vi hadde en kjøring der i januar også, men nå er det februar, og blanke ark.

15. februar, dvs nå til lørdag, så er det igjen åpent for kjøring i Parken. Porten åpner kl 11, og vi stenger senest kl 15. Er det lite folk, kan det nok hende vi stenger før.

 

Adressen er Skibåsen i Sørlandsparken, Innkjøring mellom Glattkjøringsbanen(Ufo Skantraf) og Kristiansand Trialklubb.

Her er lenke til Google maps: https://goo.gl/maps/R5de6n7NqLoUtdC6A

 

Endel i LandRover miljøet i Rogaland har lurt på om vi kan ha en helg her, og jeg har foreslått en helg i mars, men må mangler litt tilbakemelding der.

 

Kjøring i parken skjer etter NBF sitt regelverk, så alle må innom teknisk kontroll og lisenssjekk, evt kan det løses engangslisens.

Medlemmer i NLRK kan løse lisens, fordi NLRK er med i LMK, som igjen er med i NBF. Årslisens for en familie koster 500, og dekker 2 voksne og barn under 18 år.

Engangslisens koster 75 kr per person. Det er veldig mye enklere for oss som arrangør om dere har årslisenser. Det står på NBF-sine sider at dere må søke 2 uker før trening/treff/konkurranse, men erfaringen sier at dere får lisens på 1-2 dager. Sender dere inn søknad nå, regner jeg med dere har den før helgen.

 

Så litt oppdatering etter at det ble nytt år.

Tidligere har det vært et problem med biler som ikke har fast tak. Nå er det kommet en endring, som sier
 

Sitat

 

Kjøretøy uten tak av metall må ha original tak /velte struktur som beskytter fører og passasjer. Minimum kraftig stålkonstruksjon godkjent på vei.Biler uten slik tak /velte struktur må ha bøyle innmontert


 

 

En annen endring er muligheten for øvelseskjøring fra og med det året junior fyller 16 år, dvs fra 1. januar det året junior fyller 16 

Sitat

Junior: Som fører kan man delta i juniorklassen fra og med året man fyller 16år, til og med det året man fyller 18 år med gyldig årslisens for Biltrial /TerrengTouring junior. Før deltakelse må trafikalt grunnkurs være fullført, og ledsager må innestå for at fører innehar grunnleggende kjøreferdighet og kjennskap til den aktuelle bil. Ledsager må ha fylt 25 år, ha gyldig førerrett for bil og ha hatt slik førerrett uavbrutt de siste 5år før løpet.

Altså må ledsager og junioren begge ha egne lisenser. Og Junior må ha fullført trafikalt grunnkurs. Har du en Junior som er født sent på året, kan junioren likevel bli den første i klassen som øvelseskjører lovlig. Er junior født på Nyttårsaften, kan det øvelseskjøres 1. nyttårsdag. Kanskje litt vanskelig å få gjennomført Trafikalt grunnkurs innimellom der, men ja, dere skjønner.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...