Jump to content
LRforum
sekhabbaz

Disco 2 instrument panel skrus ikke av

Recommended Posts

Vet at bilen har opplevd mere kortkjøring i det siste. Så igår kveld begynte m+s lyse opp som det kan gjøre ved lav spenning (nytt batteri i sommer). Samtidig så klarer jeg ikke å skru av lampene i dashbord, samt parkerings lampene. Så det varsler når jeg åpner døra osv. 

 

Jeg kjørte en 20min tur ut for å ladde opp litt mere spenning. M+s lampene forsvant omgående som forventet. Men jeg mistenker at feilen med dash lampene ikke er relatert siden dette ikke ordnet seg etter litt kjøring. 

 

Tips ? 

 

På forhånd  takk :)

Edited by sekhabbaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det varsellampene som ikke skrur seg av eller hele instrumentpanelet?

 

Høres ut som du burde sette en lader på batteriet og få lest av feilkoder. Kanskje noen i nærheten av deg kan hjelpe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingen varsel lampe etter litt kjøring. Men hele panelet som ikke skrur seg av. Venstre spak som regulerer lampene+instrument lys fungerer ikke som den skal. Funksjon for å regulere lamper utvendig responderer mens instrument lys er konstant. Har tilgang til feilkode  leser . Skal sjekke.

 

Men føles som det er noe bryter / relæ som henger... 

Edited by sekhabbaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ville jeg tatt ut hendelen og renset og smurt den opp igjen. Ikke uvanlig at det gamle fettet størkner og skaper litt trøbbel.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, motom skrev:

Samme som for vindusvisker hendelen/spaken ;) 

 

https://landroverforums.com/forum/discovery-ii-18/wiper-switch-fix-46886/

Takk for tipset. Morsomt nok er det akuratt denne prosedyren jeg nettopp har gjennomført. Nå er kontaktene shiny og smurt med en dråpe fett. 

 

Har høye håp for dette mtp hvordan delen som styrer dette så ut (de øverste og mest skitne kontaktene på bildet.) 

 

Når jeg skulle ta ut denne fant jeg tilfeldigvis en video med en fyr som har samme problem som meg. Men han løste det med ny switch.

20191106_163736.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det hjalp desverre lite...
Den ser tilsynelatende hel ut. Mistenker kanskje at det har skjedd noen form for jording feil.
Må få hentet diagnostikk verktøye å sjekke en dag om den melder noe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mye rart kan skje om du har tull med kjørelysreleet.

Det henger bak sikringene, svart gummihette over. Dette er ettermontert i norge. Flere fjerner dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja. Ofte kan kontaktflatene files om du demonterer releene.

Mange fjerner dem og aktiverer kjørelys med diagnoseverktøy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De er der fordi det var påbudt med automatiske kjørelys dengang bilene ble solgt. Derfor ble det ettermontert i norge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er denne ja. Klipper du ledningene blir det mørkt. Det finnes oppskrift her inne om du søker, eller leter i wikien.

 

Følg ledningene, husker jeg rett er det ivertfall en som må kobles sammen. Du ser det på fargene om du følger ledningene fra rele og ser hbor de er koblet på.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den krympestrømpa med ledninger kan du koble rett ut fra spaken til venstre for rattet. Den har to kontakter på seg. Den ene går inn i rattet/venstre spak og den siste er koblet til en hvit/hvitgjennomsiktig kontakt. Koble ut hele krympestrømpa og deretter sett den kontakta som henger løst igjen inn i rattet/venstre spak så er det i orden. 

Da har du koblet vekk automatiske kjørelys. 

 

På min så hadde hele kretskortet inni lkrympestrømpa blitt så varm at ledninger var smeltet så absolutt ingenting virket på bilen etterpå. Tak et kvarter dør vi fant ut at det var tull med den. 

 

Kan evt skru av spaken. Sitter med 2 skruer. 

Så er det lettere å jobbe. Husker ikke om du MÅ skru den av for å få ut kontakta. 

 

Hvis ikke kan det være fukt på BCU enheten. Jeg mistet lyset i instrumentpanelet mitt og det kom tilbake etter jeg skiftet til ny BCU. 

IKKE undervurder den. Den styrer alt på bilen utenom vinduene bak. Det er det eneste som ikke henter signal fra BCU. 

 

Hilsen en som har brukt 1 år på å finne ut av en rekke EL problemer. 

 

Har du nanocom kan du lett kode opp en brukt BCU om det er feilen. 

Beklager dårlig forklaring. Men husker ikke helt 100% sikkert hvordan det ser ut bak der. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar klodrik. Skal prøve å få litt tid til dette ila helgen. Jeg håper det ikke er bcu. 

Problemet mitt er at regulering av kjørelys ikke fungerte i kombinasjon med at parkerings lys og lys i dash ikke skrudde seg av når jeg har har satt spaken til "0" ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har bilde av hvilke ledninger som skal kobles sammen i prosjekttråden til min ex D2 hvis du vil lete fram den :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motum: jeg prøver hardt å leite manuelt + google meg frem til dette i din purosjekttråd. 
Men finner den ikke. 
Har du sånn sirka dato / år for når du gjorde dette så ville det hjelpe meg =) 
Blir fort utålmodig å begynner å hoppe fortere å fortere fra side til side i tråden din... :( 
Mvh Seb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle ledninger i T-koblinger skal tas av.

Kabelen som er klippet av og kablene til releet er koblet i mellom skal kobles sammen igjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Måtte lete litt jeg også. På mobil var det side 9

 

 

Edited by motom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...