Jump to content
LRforum
telindnor

93´RRC Vogue SE, Beluga Black

Recommended Posts

Stod en annen bil på den plassen der når jeg var innom deg her om dagen :huh:

En ordentlig bil: En Discovery ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, telindnor said:

Gruer meg fortsatt, og gjør ting som er bare gøy i stedet ... :wacko:

 

20191110_151653.jpg

Spenstig fargevalg i fronten der Terje! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 timer siden, jorgenht skrev:

Spenstig fargevalg i fronten der Terje! B)

 

Takk, tenkte jeg skulle lage en AA versjon.. :blink:

AA S1.PNG

 

Vel, det var vel mer det at de var sånn når jeg anskaffet dem :D

 

Sondre, D1ern er nå i garasjen. Håper den kan godkjennes om ikke så lenge..

Edited by telindnor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juhuuu.....Noen milepæler og seiere er bedre enn andre. 

Det fordømte "memory" fører-setet har stått støkk i bakre posisjon i uker. Styringen til denne sitter midt under setet, ergo må setet opp og ut. I tillegg styrer den samme ECUen de elektriske speilene.  Så....motorene på speilene har gått på hele tiden, eneste gangen de holder stilt, er når jeg prøver å kjøre setefunksjonene...bloddy he.....

I dag når jeg koblet til batteriet, virket plutselig fremover funksjonen. Jeg holdt bryteren musestille i samme posisjon til setet ver helt fremme. Så spant jeg rundt og koblet fra batteriet, før setet automagisk ville prøve å komme i heeelt bakre posisjon igjen. Hurra. Yr av begeistring demonterte jeg alt, inkl ECUen.  Og...no wonder det ikke har fungert som forventet. Det interne batteriet lekker syre ut på ICen som står rett ved siden av. Stjal tannbørsten til kona og pusset og pusset med elektrospray. Når jeg var happy smalt jeg det sammen igjen, og jaggu, alt virker...halleluja. Da ble det å sprette en juleøl,....julekvelden og nissen kom tidlig i år.

 

20191113_191739.jpg

 

20191113_184601.jpg

 

20191113_184608.jpg

 

Ble litt i tvil om jeg skulle fullføre ECU fixen eller gå for plan....ehhh B :wacko:

20191113_185240.jpg

 

Fikk også lakket omrammingen til lyktene. 

Nå begynner det å ligne noe. MÅ ha Rostyle/kakeformfelger til vinterdekk også....må ha det...bare MÅ ha det :)

 

20191113_191822.jpg

 

20191113_192000.jpg

 

Edited by telindnor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke glem å kjøpe ny tannbørste til kona!

 

Flaks det var så enkelt... føler RRC med såpass mye elektronikk nærmer seg P38 på LR kompleksitets-skalaen :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tannpuss har alltid hatt noe fore seg ja ;)

Kult at elektronikken er oppe å går :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og så var det langt utpå nyåret uten videre fremdrift. Ja-ja...den forsvinner jo ikke noe sted B)

(Men jeg har hatt EU på 3 biler, med ditto småfiks..

Service på 3 biler..

Byttet vannpumpe på S3..

Hjulpet en bekjent til en D1..

Og vært myyye på tur til fjells.)

 

Nå er bilen i garasjen, nye drivstoffrør er og var planen. Før jeg kom til de ekstremt rustne stålrørene, måtte det gamle anlegget til luftfjærene bort. Mye plastrør og tung leamikk tilhørende. Nå er mesteparten av dette historie.

 

20200309_190632.jpg

 

De gamle rustne røra kuttet jeg bare. Og så var det "bare" å tre på plass nye kobberrør.  Men for en gristung jobb. Liggende på betongen, med strake armer opp gjennom aksler og alskens som var i veien...tungt :(

Vel, nå er det meste på stell, ikke festet enn dog. De får bli en vakker dag, med bedre forhold. 

 

20200309_190837.jpg

 

Vel ferdig, så var det bare å starte.....men det funket jo ikke. Ikke tegn til tenning!!. Det var det jeg rakk før helgen. Kjempeforbanna hele helgen :angry:

SÅ var det på plass igjen med hele luftfjæringsleamikken, for om det måtte være montert, siden det også aldri var demontert, men neida...fortsatt ikke tegn til liv. Av igjen!

Da...får jeg plutselig et lyst øyeblikk, har jeg byttet om tur og retur....

Altså, det kan jeg bare si, en Classic starter heelt sikkert ikke med trykk fra pumpa inn på returen fra motor....damn :blink:

 

Nå går den altså igjen, det er gøy.

 

20200309_190811.jpg

 

Men, ECUen til førersetet er gått fyken igjen og regulerer nå kun speilene. Til å bli sprø av dette.

Gir meg ikke, skal vinne denne kampen

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et flott prosjekt, og steike for en fart du hadde på sveisingen der! 

Inspirerende med tanke på mitt eget, merk; bygger motivasjon :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To-dørs med gasser blir plutselig litt enklere å holde gående, men dæven det er flotte biler dette også. Vel verdt slitet! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du må nok bytte batteri og noen andre småkomponenter i ECU til setet for å få det på stell Terje. Jeg vet, fordi jeg slet med samme problem. Fant noen tips på nettet, og handlet deler på eBay.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, Lorden skrev:

Du må nok bytte batteri og noen andre småkomponenter i ECU til setet for å få det på stell Terje. Jeg vet, fordi jeg slet med samme problem. Fant noen tips på nettet, og handlet deler på eBay.

Klar over dette. Tar kontakt når jeg trenger "voksenhjelp" :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liten status.. 

Plutselig har førersetet bestemt seg for å fungere. Speilene likeså.

I går fikk jeg også liv i passasjersetet. Det har vært helt dødt. Ut og inn med alle sikringer, smøring av leamikk, og brytere, og så plutselig begynte ting å snurre. Gøy :)

Den fikk også tilbake Rostyle felgene i går, med vinterdekk riktignok, men da ser den mye bedre ut, og den blanke støtfangeren passer bedre inn liksom. Tror jeg fortsetter strategien med blanke fangere.

I dag har jeg strukket nye bremserør hele veien fra motorrom og til bakhjulene, og overhalt begge calippere. Den venstre bak er montert. Da gjenstår den høyre bak, samt fylling av systemet. Det kommer sikkert til å lekke som ei sil...men hadde jo vært artig om det var tett. 

Har koblet fra ABS pumpa. Håper den er OK. Blir også spennende å se hvor mange av de røde dæsj lysa som blir borte, med bremser. 

Funker dette, er jeg faktisk i stand til en runde i nabolaget...med V8tter igjen. 

Dævven døtte, det hadde vært stas

 

20200323_181302.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ikke luftfjæringen. Den sto på skrufjærer når jeg kjøpte. Vel...lufttanken og kompressor delene har jeg. Og de kvitter jeg meg gjerne med..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror kanskje at ABS/pumpa til bremsene er gåen. Får ikke luftet den, den bare surkler, og bygger ikke opp trykk i det hele tatt. Det sagt, så er jeg ikke i nærheten av å få noe trykk i bremsesystemet overhodet. Det er som pokker og. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutter siden, lafterolf skrev:

Du må lufte sentralen. 

 

Det er lufteskrue på toppen av sentralen. Den pumper bare nå ren væske. Så er det ytterligere to luftenipler på to sylindriske dingser rett bak der igjen. Den nærmest sentralen(fremre nippel) pumper væske, den bakerste er "død". Men, når jeg har luftet på alle nipler, så hyler det fortsatt i selve pumpa. Lufte på denne gir i grunnen lite respons...

Dummet meg ut når jeg startet opp bilen etter at den hadde stått noen år. Viste ikke da at jeg måtte koble bort pumpa. De liker vistnok ikke å kjøres tørre..

Kanskje vi kan ta en prat ila helgen Rolf?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@telindnor kjøpte en bremsebok, kun for Classicen i forbindelse med at jeg måtte lufte bremsene på denne. Skal jeg sende den over til deg? Er i PDF, kan kanskje legge den ut her også? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutter siden, SiggenRRC skrev:

@telindnor kjøpte en bremsebok, kun for Classicen i forbindelse med at jeg måtte lufte bremsene på denne. Skal jeg sende den over til deg? Er i PDF, kan kanskje legge den ut her også? 

 

Har lest og lest på emnet, men får ikke noe greie på det i alle fall. Fant bla en eldre tråd her på forumet med mye gode tips...men nope.

Send meg gjerne..

terje.lindgren@sf-nett.no

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutter siden, telindnor skrev:

 

Ypperlig. Takker :)

 


bare hyggelig!

masse interessant der. 
la den på WIKI også :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...