Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei. Var en tur til Trondheim i helgen og leverte poden på universitetet. Kjørte hjem på søndag og alt vel. Når jeg skulle starte bilen mandag morgen så hørte det ut som at motoren delte seg opp under panseret med klanglyder og bak fra eksosen kom det masse svart og hvit røyk. Røykla 10 meter rundt bilen. Stoppet motoren ventet litt, og prøvde igjen med samme resultat.

Prøvde igjen i kveld og nå starter den uten noe tull eller røyk. Men bilen gynger litt? Opp og ned bevegelse. Svakt. Har ikke prøvd å kjøre i tilfelle jeg ødelegger noe. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du beskriver først med klanglyder og hvite røyk fra eksosen høres ut som en injektor er gåen. Hvis den står litt åpent drypper det når motoren ikke sviver og fyller forbrenningsrommet inntil trykket i railen er lavt nok.

 

Er det bare litt kan det gå fint å starte men den ekstra mengden diesel gjør att det blir en del lyder som låter som du beskrev og en masse hvite røyk av uforbrent diesel. Dette kan forsvinne når motoren har gått en stund.

 

Er det en større lekkasje fra injektoren kan forbrenningsrommet vare fullt og avhengig av hvor stempelen og ventilerna befinner seg kan du få hydrolock. Motoren kan ikke svive rundt i det hela tatt.

 

Hvis en injektor er løs går kompresjonen forbi kobbertetningen mellom injektor og topp. Da får returledningen kompresjon og det kan man se hvis en tar av dieseltanklokket. Det blir en veldig overtrykk i tanken. Samme fenomen ved oppstart kan merkes da det drypper fra returen ned forbi injektoren.

 

Dette er ikke bra. Det kommer da sot og kondensvann i tanken som suges till systemet igjen og går det lenge nok må nok alle injektorer skiftes eller overhales.

 

Motoren kan svive men ikke så særlig godt. Intil  en injektor failar totalt og står helt åpent. Da tar det stopp. Høytrykkspumpen kan da ikke få opp ett trykk i railen som motoren kan starte på da allt bare går i retur direkt til tank.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...