Jump to content
LRforum
LandRover

IR lampe til å fjerne maling?

Recommended Posts

Vi har tidligere hatt interessante emner om linoljemaling vs akryl vannbase maling.  Nå har jeg kommet til den konklusjon å bruke IR lampe til å ta bort den opptil 120 år gamle malingen som de senere er malt med acryl maling. Huset er stort og det bobler både her og der. Det får heller ta litt tid.  

 

Er det noen som har erfaring med slik  IR lamper? Hvor fort går det? Kvm pr time :)

 

En slik lampe.

 

 

 

spreadh.jpg

Edited by LandRover

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et gammelt stort skolehus bygd 1896 på to etasjer Original frisk kledning fint avdelt med liggende panel over og under vinduene og stående mellom (på midten) Det vil ikke være et alternativ.  Jeg har tenkt litt på sandblåsing men er usikker. Et hus i området har gjennomgått total sandblåsing av  firma. Selv har jeg vært sandblåser en kort tid en gang for lenge siden, men det omfattet eldre store jernskips vannlinje.  Ikke akkurat det samme som å blåse et hus, men litt føling har jeg da. Likevel jeg er usikker og bør prøve meg frem før jeg går igang for alvor.

 

mypicture.jpg

Edited by LandRover

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det vil ta evigheter å fjerne maling med lampen.

Jeg ville skrapt så godt som mulig med skarp skrape. Linolje vil jeg tro trekker igjennom acrylmaling. Men jobb godt med linoljemaling mot panelet. For mye vil løse opp acrylen og gi krakelering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg fikk sandblåst mitt hus for mange år siden, ble veldig bra, men fyren som gjorde jobben hadde mange års erfaring med å blåse tre.

 

Brukte natursand, og begrenset trykket så mye han kunne og var kjapp med strålen. :D

 

Går du på med døsforakt og innstillinger som for jernskuter, står stort sett bare årringene igjen av kledningen din :blink:

 

Brukte tre ganger så mye maling / grunning som malerene tippet på før jeg var ferdig. knusk tørre, 50 år gamle gran bord slurpet i seg grunning og maling i store mengdercool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tror nok jeg heller prøver først med  varme og skrape for å se hvordan det funker. Husveggene er inndelt i seksjoner som det syes så vidt på bildet. Tar sikte på å skrape og grunne en seksjon ferdig så får det ta så lang tid som det trenges. Det er spesielt nord-øst sida som  behøver males. Merkelig nok så er det den som bobler og flasser. De andre sidene tas med vanlig skraping uten varme. Megleren som solgte mitt tidligere hus hadde brukt blåselampe og skrape på sitt hus. Vel . . .   Vel . . . 

 

Sitat

Går du på med dødsforakt og innstillinger som for jernskuter, står stort sett bare årringene igjen av kledningen din :blink:

Du har rett i det trykket vi brukte på å få vekk rust og gammelt bunnstoff var noe helt annet.

 

 

Edited by LandRover

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...