Jump to content
LRforum
Sign in to follow this  
svennis

Startvansker L322 TD6 3.0 2004 mod

Recommended Posts

Hei hei godtfolk.

jeg har fått et pussig problem med bilen min. Kort fortalt og oppsummert så: starter bilen normalt når den er kald,  når den derimot er varm vil den ikke starte... jeg får vridd om nøkkelen og kinnet på motoren, men den vil ikke starte før bilen blir kald igjen...

 

Noen som har opplevd liknende eller har kjennskap til problemløsninger?

 

Tips og råd mottas med takk.

 

Beste hilsen  

 

Svennis (som forøvrig er på ferie med bil og campingvogn)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan ikke annet enn å skyte fra hofta her. Har du forsøkt å gløde en gang eller to før du starter? Har vært borti at hvis en temperatursensor har gått bananas, og lar bilen f.eks tro at det er iskaldt ute, så vil ikke motoren starte hvis den ikke blir gløded først. Selv om det altså er varmt i massevis ute. Ikke helt logisk i mitt hode, men det virket. Det var ikke en L322, men P38. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og takker for kjapt svar.

Det har ingen innvirkning om en gløder:-/

Er motoren kald starter den normalt er, er den halv varm må jeg kinne mer og så kommer den, er den skikkelig drifts varm kan jeg kinne og kinne uten at den vil starte.

får den stått i et par timer eller noe sånt, starter den...

 

mvh 

 

 

Svennis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når den starter sviver den som normalt og jeg kan kjøre til jeg selv stopper ja. Veldig merkelige greier synes nå jeg...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og du har ikke fylt bensin ved et uhell? Samme symptomer som firmabilen min hadde, da en lærling fylt noen liter bensin uten å si ifra. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har vært borti tilsvarende problemer på mange biler, men ikke L322. Oftest har det vært en kamsensor, veivsensor eller tilsvarende som har vært dårlig. Har du forsøkt å lese av feilkoder?

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutter siden, iknutis skrev:

Har vært borti tilsvarende problemer på mange biler, men ikke L322. Oftest har det vært en kamsensor, veivsensor eller tilsvarende som har vært dårlig. Har du forsøkt å lese av feilkoder?

Det er mitt tips også.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei igjen godtfolk:-)

tenkte jeg ville komme med en liten oppdatering på startvanskene.

det hele viste seg å være en dieseldyse som lakk/var gåen.

 

Jeg tok en dieseldysetest(den som måler returmengden av dieselen, her var det tydelig utslag på den ene dysa).

 

Fikk bestilt ny dyse fra brexitlandet og byttet, nå starter bilen både kald og varm:-)

 

Takker forøvrig for alle svar og tips.

 

Mvh

 

Svennis

Edited by svennis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...