Jump to content
LRforum
ZerBlatt

Freelander 2 2007 modell ulyd

Recommended Posts

Hei. Har en Freelander 2 2007 modell som har gått rundt 160000km. Har ikke hatt problemer med den i det hele tatt, men i dag var det noe rart som skjedde. Ved gasspådrag i ett kryss var det noe som smalt, og nå får jeg en rykkelyd hver gang jeg gir gass. Det blir mere lyd ved svinging. Når jeg kjører ved jevn gass og ved bremsing hører jeg ingen lyd, men straks jeg gir pådrag igjen kommer lyden. Er det noen som har hatt tilsvarende problem, eller kanskje noen som kan gi meg en ide om hva det kan være? Det er ingen knasing og automatkasse lager ingen ulyd såvidt jeg kan høre. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, og velkommen til forumet.

 

Sjekk oljen på bakdiffrensial. 

 

Jekk opp bilen bak, og sett den på bukker, slik at begge bakhjulene henger fritt. Forsøk å dreie hjulene, og om du har ulyd da også.

 

Bakdiff er dessverre en svakhet på disse bilene. Spesielt da tidlige modeller, og umiddelbart så høres dette ut som et diffhavari. Den gode nyheten er at det er flere (også enkelte her på forumet) som overhaler disse. Det er også mulig å sette på en brukt diff fra andre FL2, og/eller første generasjon Evoque.

 

Kan hende at andre her inne har enda bedre metoder for å bekrefte/utelukke bakdiff. :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spline kobling mellom girkasse og PTU (transferkasse) kan også ryke. Hører lite om dette her på bjerget, men i England er dette ikke unormalt. Kan du rotere mellomakslingen for hånd når bilen står med alle 4 på bakken og i gir? 

 

Har du drift på bakhjulene?

 

Er transferboks gått helt, så skal du klare å rotere mellomakslingen fritt når bilen står med alle 4 på bakken. Hvordan roterer mellomakslingen om du jekker opp det ene framhjulet og roterer dette med bilen i fri/nøytral? Den skal da spinne med.

 

Det som kan gi deg et bedre svar, er om du kan få bilen opp på en løftebukk slik at alle hjulene er fri av bakken. Så starte opp i D/1. gir og se om bare framhjulene spinner eller alle 4. Dra forsiktig i håndbrekket og se hva som skjer. Hvis bakhjulene stopper og fremhjulene fortsatt går, så sjekk om mellomakslingen roterer. Det vil gi deg svaret om feilen ligger fremme eller bak. 

Edited by Mr Rover 75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan også være endeledd/drivakslinger vel? 

Er det mer lyd ved sving enten mot høyre eller venstre? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...