Gå til innhold

Bue's Discovery 3


Bue

Anbefalte innlegg

På 27.6.2019 den 22.57, jorgenht skrev:

Godt før sommervarme og tur! Godt jobba! B)

Det var tiden med AC nå ja, men med det fine været de siste dagene har det for det meste vært Alfaen uten tak som har vært i bruk :) Godt å ha det i orden før tur!

 

I dag ble det litt jobb med lakken. Skikkelig rengjøring og polering, så ser den bra ut til alderen :) 

 

IMG_6161.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Da er det vel på tide med en liten oppdatering her etter Islandstur i Juli. Vi hadde en utrolig fin tur til Færøyene og Island, så legger ut litt bilder fra turen her.

Lørdag 13. juli begynte ferieturen med ferje til Danmark. Der var det noen timers venting før det var Smyril Line videre til Færøyene. 

Her står vi og venter på kaia i Hirtshals.

IMG_6196.JPG

 

Etter godt og vel et døgn på båten kjørte vi i land på Færøyene. Hær ble det første natt på madrass i bilen før vi brukte de neste 2,5 dagene vi hadde til å kjøre rundt på øyene med fastlandsforbindelse. Flott natur og mye å se på, absolutt anbefalt stopp om man er på vei til Island med båt. 

P7160156.JPG

P7150401.JPG

 

Etter 3 dager og 600 km på Færøyene var det videre med båten til Island. Da vi kom til Island satte vi kursen mot Askja og F910. Været var relativt grått, og det var landskapet innover også. Første natten på Island ble på campingplassen ved Askja.

P7180050.JPG

 

Dagen etter var det fortsatt rimelig grått og tåkete, så det var lite å se i dette området med været. Vi tok derfor F88 nordover i håp om bedre vær og endte til slutt opp ved Asbyrgi.

IMG_6304.JPG

 

Dagen etter kjørte vi til Akureyri for overnatting i leilighet. Etter å ha tatt en runde i byen fant vi ut vi skulle prøve F899 ut til kysten. Her var det ekstremt grønt og fint i forhold til de første F-veiene vi hadde kjørt på. En relativt grei vei og bare noen mindre bekkekryssinger.

P7200373.JPG

 

 

Kommer litt mer fra de neste dagene litt senere.

Endret av Bue
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det :)

Etter noen dager i nord tok vi F26 tvers gjennom landet og sørover. Her er det slutt på normal veistandard:

 

IMG_6327.JPG

 

Her hadde vi relativt grått vær det neste døgnet sammen med grått månelandskap. Stoppet ved noen varme kilder midt inne på høylandet hvor vi fikk et prøvd varm kilde så godt som alene. Vi kjørte så endel rundt i innlandet i sør og kjørte etter hukommelsen F752, F208, F235, F233 og F210. Mange flotte plasser å se og varierte veier med endel elvekryssinger, hvor det var noen større langs de 2 siste vegene. Her er før en steinete kryssing langs F210.

 

IMG_6362.JPG

 

Etter noen døgn i området her tok vi turen til vestlandet for å finne litt skikkelig fint vær.

 

IMG_6383.JPG

 

Etter det kjørte vi videre nordover langs vestlandet og rundt vestfjordene. Her var det mye øde men flott plasser.

 

 IMG_6416.JPG

 

Etter dette la vi turen nedover vestkysten igjen via Reykjavik, videre sørover og opp langs kysten av østlandet til Seydisfjordur. Fikk noen skikkelig fine dager igjen på slutten av turen.

 

IMG_6473.JPG

 

Her ble også siste middagen laget i veikanten, men det gikk greit å sitte nærme veien, ikke en bil å se :)

 

IMG_6477.JPG

 

Totalt ble det litt over 4000 km på Island hvor rundt 800 km langs f-veier. Discoveryen oppførte seg bra og største feilen vi merket var at plastpinnen som holder tanklokket inne knakk. Ble løst ved å kjøre låsemotoren manuelt innefra bagasjerommet. Veldig glad for at jeg kjøpte en Discovery for denne turen, kan ikke tenke meg bedre bil for denne turen. Funket helt topp på f-veiene og gjennom elvene, og duver behagelig av sted i 90+ langs ringveiene etterpå, eller 130 langs danske motorveier. Kan ikke være mange biler å velge mellom med de egenskapene på dårlig vei og samtidig den komforten. 

 

Endret av Bue
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Etter vi kom hjem fra Island merket jeg at det var noe slakk i hjulopphenget bak. Viste seg at det var slak i høyre hjullager samt stor slakk i bakre indre foring på øvre bærearm, så da var det bare å sende av sted en delebestilling. Ble samtlige bærearmer bak, alle fire bærekulene, foringer og lenkearmer til stabstag samt hjullager bak. Ut med lufta og klar for å skru:

IMG_6536.JPG

 

Har lest endel om jobben med å bytte bærearmer bak på disse bilene, så bajonettsag, sagblad og kappskiver ble kjøpt inn. Øvre bakre indre måtte kappes på begge siden, samt ytre øvre på den ene siden, resten var med litt smøring mulig å skru ut. Jobben tok litt tid med pressing av bærekuler og hjullager, men tilslutt var alt på plass igjen:

 

IMG_6561.JPG

 

Denne jobben ble gjort i august, og etter det har igrunnen bilen bare blitt brukt. I slutten av forrige uke la jeg dessverre merke til at det rant vann nedover bakvinduet noen ganger. Viser seg at det er en god sprekk i bremselyset på toppen av bakluken der det renner inn. Er midlertidig tettet med noe silikon jeg fant, men nytt bremselys er kommet, så da er det bare å komme i gang med denne jobben som heller ikke skal være rett frem etter det jeg leser..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Usikker på hva bilen er behandlet med før. Jeg kjøpte bilen for veldig nøyaktig et år siden og har ikke fått behandlet den med noe i mitt eie, men tanken har vært noe sau..

 

I helgen ble bremselyset på toppen av baklukken byttet pga sprekk med vannlekkasje. Skikkelig drittjobb å fjerne det gamle og alle limrester, men etter endel timer kom nytt på plass, så da er det bare å håpe det holder tett når regnet kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...