Gå til innhold

Defender 90 SVX Soft top 60th anniversary edition


Sven

Anbefalte innlegg

Glidelåser varer ikkje evig veit du, og nå er tiden kommet til å skifte glidelåsen på bakluken til softtop´en. Etter så mange år begynner tennene i låsen å glippe.

Designet på denne har aldri vært optimal (i ekte Land Rover ånd..) slik at åpning skjer kun fra den ene siden.  Jeg skal nå montere glidelås som kan åpnes fra begge sider og da kan hele bakluken rulles opp istedenfor å brettes til siden som nå.

Doxa Interiør ( https://doxainterior.com/ )skal utføre denne jobben - de har hjulpet meg før med å skifte glider i glidelåsen.  Alltid imøtekommende og god service. Doxa holder til i Lensmannslia 30 i Asker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Ting tar tid og endelig er glidelåsen kommet slik at arbeidet kan starte. Monterer nå glidelås som kan åpnes i begge ender som letter tilgangen til lasterommet. Bytter samtidig ut alle tre plastvinduene i kalesjen. Etter 13 år er de litt slitne får å si det mildt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Monterte de nye lampene i går og det var nesten plug and play. Kjørelys, nærlys og fjernlys inkl de separate fjernlyset som er i grillen på SVX fungerer 100%.

 

På SVX er posisjonslyset integrert i hovedlyskaster og Nolden har dette også. Problemet er at pluggen i det orginale lyspppsettet ikke passer til pluggen for markeringslys i Nolden lampene.

 

Pluggen fra Nolden har tre ledninger inn, mens ledningsnettet i bilen har kun to. Blir det bare å prøve med å klippe av gammel plugg og sette inn en Nolden plugg?

IMG_3716.jpg

Endret av Sven
Lagt til bilde
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finjustering av Nolden lampene hos BilXtra Skøyen i dag og nå er det perfekt lysbilde og supert lys ift Wipac lampene.  I følge William er dette de beste LED-lampene han har  sett :)

 

Land Rover brukte Nolden generasjon 1 i jubileumsmodellene i 2016.
 

I tillegg bytte av en slange som svettet kjølevæske.  Som vanlig: super service fra Bilxtra Skøyen og William :)

Endret av Sven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...

I dag hentet jeg bilen fra Bilxtra på Skøyen som har gjort en god jobb med skifte av clutch. I samme slengen har de byttet det svake punktet mellom transfer- og girkasse på Puma.

 

Clutch var ikke helt utslitt men tok dette som preventivt vedlikehold - det ble montert et LOF extreme spec clutch kit ( https://lofclutches.com/shop/clutches/defender/extremespec-tdci-puma/ )og LOF extremspec LOF MT82 Output shaft kit  ( https://lofclutches.com/shop/clutches/defender/lof-extremespec-mt82-output-shaft-kit-for-defender-tdci/ ). Har hatt disse delene liggende på hylla lenge så nå var det på tide :)

 

Veldig myk og fin clutch nå uten den tidvis hakkingen jeg opplevde på slutten.  

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

I dag har jeg vært hos Funderud Antirust i Eidsberg og fått hovedbehandling med lanolin kat 3. Rengjøring, hjul av osv - totalt tre timer.

 

Og i tillegg det hyggeligste venterommet jeg har vært på - som en dagligstue 😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville tippet på ledningsbrudd/dårlig-kontakt mellom tidsur og webasto, men kanskje mest sannsynlig kretskortet til webasto?! Ikke så ofte de går i stykker men kan skje.

Hvis du skaffer diagnose for webasto så finner du kanskje ut av akkurat det. Vet man kunne skaffe dongle til PC men selv fikk jeg aldri webasto programvaren til å fungere. Kanskje noen her inne som kan hjelpe...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde feilen var fikset men… 

 

webastoen starter automatisk som hjelpevarmer når det er kaldt men når jeg skal  starte den vha tidsuret så får jeg feilkode T12. Resetter denne feilen ved å fjerne sikringer men så dukker feilen opp igjen.

 

Noen som har vært borti dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 måneder senere...
Skrevet (endret)

Så er dagen kommet til å ta farvel med denne flotte bilen som har vært i mitt eie siden desember 2011. Det har virkelig vært et problemfritt eierskap - bank i bordet. BilXtra Skøyen og William har tatt godt vare på den gjennom de fleste av disse årene.

 

Førstkommende lørdag overleveres bil til ny eier og heretter skal jeg konsentrere meg om min Range Rover Classic 

Endret av Sven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...