Gå til innhold

Start problemer..


Gunvald

Anbefalte innlegg

Hei alle dere smarte Landrover-entusiaster !

Har en Disco 4, 2010 mod. Kun gått 72.000km. Har eid bilen fra ny.Har i flere år hatt problemer med batteri. Får ofte opp melding om svakt batteri - start motor. Byttet batteri for 2 år siden men problem er ikke blitt bedre. Lader batteri flere ganger pr. uke, for å kunne få start. Ved flere anledninger kjenner ikke bil igjen nøkkel heller, må da legge nøkkel under rattstamme for å få start, ja - har byttet batteri på nøkkel. Nå har innvendig skjerm også blitt svart,lyser opp med landrover logo i 2-3 sekunder, av og til. Så har ikke tilgang til audio, kart, ryggekamera ++. Har hatt bilen på landrover verksted i Tromsø, men de fant ikke noen feil.

Er det noen som har noen ideer ?..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, og velkommen til forumet. :)

 

 

Et dugelig verksted burde jo finne ut av noe slikt, men begynn med det enkleste. Sjekk at bilen lader skikkelig, og sjekk batteriet. Om ladingen ikke er på stell, så kan det ta knekken på batteriet relativt raskt. I tillegg er det jo ikke sikkert at batteriet var helt 100% til å begynne med. Om batteri eller lading ikke er som det skal, så kan det gi veldig mange spennende feil på D3 og D4.

 

Det skal også sies at D4 neppe er særlig glad i småkjøring, så om kjøremønsteret ditt består av mye småkjøring, så kan jo dette være en medvirkende årsak.

 

Få målt spenning på batteri uten motor i gang, med belastning uten motor i gang, og rett etter oppstart av motor. Kjør deg en tur - og mål en gang til - fortsatt med motor i gang.

 

Vet du om det ble satt inn samme type batteri som orginalbatteriet da det ble byttet for to år siden, og om man resatte elektronikken i forbindelse med batteribyttet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvis d4 er lik som L322 at når du åpner døren og omtrent før du får satt på gløding så er seter og alt av lys osv. slått på så var det vanlig at det før oppstart på l322 kunne komme varsel om lavt batteri.. Men dette var bare på grunn av at spenningen falt under det som den skal varsle på.. (på l322 så varslet den om hdc failure ved lavt batteri)

 

er det dvd plate i navigasjon eller minnebrikke.  det kan være at denne må tas ut og settes inn igjen  så vil navigasjon fungere igjen. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei trondshj !

Batteri ble byttet på LR verksted til blodpris. Skal ta en runde å få sjekket batteri og lading. Har dessverre et kjøremønster som ikke passer til D4, blir mye småkjøring. Så har vel innsett at det går mot et salg.

Til Jope: Har av og til fått gul varsellampe om gearkassefeil når batteri har lav spenning. Blir borte når jeg stopper bilen, så starter igjen. Vedrørende navi, så er det ingenting i skjermen som virker, ikke CD, radio, ryggekamera ..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er et strømproblem så dukker alle mulige feilmeldinger opp, uten at det har rot i virkeligheten.

 

Men selv med mye småkjøring så burde du ikke ha særlig med problemer om du vedlikeholdslader med jevne mellomrom...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...