Gå til innhold

Motom's Disco 4


motom

Anbefalte innlegg

Flotte biler begge to. :thumbsup:

Nå mangler bare sorte felger, roofrack og sort felt på pansere på D4`en Motom

Endret av sondre b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fortsetter med de ekstre modifikasjonene :D 

Fant en fin Led lampe fra Osram så som bra ut (forsøkte en Biltema variant som gikk i stykker før jeg fikk pakket den ut). Satt ganske bra helt til det ble kaldt og da holdt ikke limet på magnetfestet så får vurdere bedre festemiddel, men lyset var bra! Går på batterier så trenger ikke være redd for å la det stå på.

 

lightsrear (1).jpg

lightsrear (2).jpg

 

Fikk så vidt prøvd bilen på Grenland Motorsport senter i helgen men tok det veldig med ro. Merker det er en stor og tung bil men det var bra å få vridd litt på terrain response knappen :D Flott område for de som vil prøve bilen sin på forskjellige nivåer!

 

 

lr4grenland.jpg 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der fikk du godt lys i taket motom :)

Artig å få prøvet bilen litt i buskene også,

men jeg synes det er vel fin bil til lek asså :blink:

Var du på GM senter på lørdagen? Kan ikke huske jeg så bilen din.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Artig å se en D4 bli brukt også. :)

 

Audrey har noen arr etter møte med lite ettergivende natur (selv om fruen har gjort en veldig god jobb med å kamuflere de), og på en måte synes jeg at det er litt sånn det skal være. Det er tross at en "terrengbil", og da fortjener de å bli brukt litt som det også.

 

Kjekt med ekstra lyskilder innvendig. Vi har en liten LED-lampe som vi setter i vinduskarmen når vi er på tur. Blir så koselig atte. :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Foreløpig bare kos med D4 :)

 

Fant ut at en ventil lakk litt luft mens jeg var på fjellet men med plasthetten på så holdt den luft :D Fikk fikset det hos Dekkmann og fikk de til å balansere hjulene samtidig for synes det var litt vibrasjon helt siden Megahjul la om til nye vinterdekk. D4 demper vibrasjonene bra men ble mye bedre nå...

 

lr4-winter.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Så var tiden inne for et nytt prosjekt. Synes Prospeed takstativet ble litt dyrt med frakt og  moms så tenkte at noe slikt bør være mye enklere å lage enn til D2'n, taket er jo firkantet og nesten helt flatt...  I tillegg kom jeg over halvfabrikatet til leiohel og tenkte at da er jeg halvveis til målet allerede... tok litt feil der :D

Utgangspunktet fra Leif Ove er relativt bra for hva jeg har lyst på men etter å ha sett på passformen så kunne jeg tenke meg noe som satt litt tettere på taket. Har begynt å kutte litt og tilpasse så smått...

 

Høyden på den fremre delen var litt for høy... 

roofrack (2).jpg

 

Ønsket også å vinkle stativet litt slik som Prospeed har gjort. Klarer ikke helt kurvene de har i stativet men passer bilen litt bedre.

roofrack (1).jpg

 

Fremre ben på plass. 

roofrack (4).jpg

 

 

roofrack (5).jpg

 

Har bøyd rørene som skal foran også og tror de passer bøyen på taket. Det må vris litt for det er selvfølgelig bøyd horisontalt også.

roofrack (3).jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 timer siden, Ahok skrev:

Dette vet jeg blir bra! :)

Takker Arild! Har rørbøyer du kan låne... bare å si ifra hvis du skal lage stativ til din :)

 

10 timer siden, vegarj skrev:

Den der ser jo super ut. Gleder meg til å se den ferdig

Det gjør jeg også :D Tar som regel litt lengre tid enn man først tror men er som regel bare begynne et sted.

 

Tror jeg skal punkte festene foran for vet ca hvilke vinkel jeg skal ha på dem nå. Lager så noen midlertidige fester bak for da bør jeg kunne finne bredden på stativet. Er litt vanskelig å måle seg fram til alt og så prøve å gjenskape det når taket ikke er like flatt som garasjegulvet, så må ha litt praktisk tilnærming til dette :) 

Må også finne en løsning for antennen bak for den er selvfølgelig i veien for det bakerste røret. Har sett hvordan Prospeed har løst dette så får se om jeg klarer å bøye rørene likt som de har gjort. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fikk brukt litt tid i garasjen i dag og kom litt lengre med takstativet :)

 

Var veldig usikker på hvordan festen mot rails'ene burde fungere og må fortsatte justere dem noe, men slik de er nå så burde de tåle masse og de er relativt enkle å demontere.

 

takstativ (1).jpg

Fikk laget ferdig det bakre staget men glemte visst å ta bilde av det. Kom også i gang med det foran men der er vinkelen litt vanskeligere å få til og prøver å unngå å få riper i lakken mens jeg holder på :)

 

takstativ (2).jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Kom ett steg videre på takstativet men i kampens hete så glemte jeg å ta bilder. Fikk nemlig kappet til staget foran men jeg må finne en måte å måle opp alt sammen før jeg kan sveise alt sammen i garasjen...

 

Fikk også montert beskyttelse foran, det ble heller ikke dokumentert ordentlig :D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommet litt videre i helgen. Laget en justerbar tverrbjelke foran og fikk løftet det av og inn i garasjen etter å ha sjekket bredden foran. Tok så sjansen på å punkte fast det bakre røret og den nedre, foran. Må fortsatt gjøre noe tilsvarende på kryss etter at jeg får punktet dette ordentlig og testet på taket igjen. Etter det så er den verste jobben over og jeg kan kose meg med tverrbjelkene :)

 

rails.jpg

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk til SiggenRRC som lånte meg ett av sine 18" dekk i dag så jeg fikk sett hvordan bilen ville se ut med 30mm spacere og 18" felger :) 

 

Mads mente det så rent lekkert ut og har bestilt samme spacere selv mens jeg er fortsatt litt i tenkeboksen og fikk vel egentlig bekreftet at hjulene stikker ut litt mer enn jeg synes de burde. Teknisk sett er det nok lovlig men man må nok lage til noen skvettlapper så man ikke slenger opp møkk over hele siden av bilen :D

 

255/55-18 på D3 felger

 

lr4 (1).jpg'

 

lr4 (2).jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg har ett par til salgs. Kall meg sær :D

 

Har sett spacere med riktig bolthull og hubsentriske (?) i 20mm og 25mm men er ikke helt sikker på kvaliteteen og om de går klar av kaliperne på D4. Det blir også mindre plass til mutterne i tynnere spacerne så usikker på om de er laget for biler i vår vektklasse. Har ikke sett noen som har TUV papirer men Terrafirma spacerne er relativt populære i UK og USA så derfor jeg kjøpte de.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble litt tid i garasjen i dag også så har kommet litt videre med takstativ prosjektet. 

 

Liten utfordring av vinklene jeg forsøker å tilpasse eer/var 90 grader.

lr4 (4).jpg

 

Bakre del begynner å ta form også

lr4 (5).jpg

 

Ikke helt samme bøy på det nedre staget ettersom jeg måtte rotere det litt opp pga at taket ikke er like flatt som det ser ut til. Håper det ser greit ut men litt vanskeligere å prøvemontere nå som jeg må løfte hele på plass i en stor del.

rack.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fått ånden over meg nå...

 

Prøvemonterte på taket og fant ut at den satt litt skjevt så burde nok justert den diagonalt før jeg sveiset alt sammen. Var dessverre vanskelig å finne punkter å måle fra da ikke alt er 100% rett :D  Tok noen mål og laget en jigg og det gikk det overraskende greit å bøye den tilbake. Gjenstår å se om det faktisk holder. 

 

Må også lage ett sett til med fester til railsene men de får jeg ikke målt lengden på før neste gang jeg har stativet på bilen.

 

Ettermiddagens framdrift:

 

rack2 (2).jpg

 

rack2 (1).jpg

 

 

rack2 (3).jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvemonterte igjen i dag. Trodde jeg hadde fått bøyd det så det ville passe bedre men det gjorde det altså ikke. Løftet det av igjen og brukte hammeren litt på bena og nå tror jeg at det ble bedre. Gjenstår å se...

 

Begynte heller på de midterste bena og tror jeg har fått dem omtrent riktig lengde. Vanskelig å gå de helt rett ift tak og vinkler på rails etc så får heller lage noen plastforinger mellom. 

 

Må pusse litt mer på sveisingen min før jeg prøvemonterer igjen men er jeg heldig så nærmer det seg ferdig :O

 

mounts.jpg

 

Endret av motom
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...