Jump to content
LRforum
FamilyGuy

Kjøleboks slår seg av og på (Discovery 3, 2007)

Recommended Posts

Hei, jeg har et problem med at kjøleboksen i midtkonsollen på min Discovery 3 2007 mod. ikke fungerer som den skal. Hvis jeg slår den på får jeg blått lys i 10 sekunder før den slår seg av. Etter noen sekunder begynner den å slå seg av og på igjen med 3-4 sekunders tid i mellom... Noen som har erfart lignende og har tips?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har du sjekket batteri og ladespenning?

 

Tror disse skrur seg av om spenningen synker under et visst nivå, så om du har dårlig batteri/dynamo så kan det kanskje lage krøll.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Batteri og spenning ser ok ut...  Jeg leste en plass at det sår en vifte nedi der som kanskje har tatt kveld, kan det være noe termperatur-relatert?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå har jeg ikke tatt i kjøleren som er i bruk på D3, men oppbygningen er tilsvarende en kjøleboks. et peltier ellement som blir kald på den ene siden, denne er da inne i kjøleboksen og den andre siden blir varm, denne er på uttsiden, som regel sitter det en vifte mottor med igjennomgående axel som det sitter en vifte på i hver ende. Det tenkes og høres ut som om det sitter noe elektronikk i dette her som ser på spenningen den får inn og stenger ned hvis den blir for lav. og da tenker jeg oxo at det sitter en temp sensor på den varme siden av peltier elementet eller rettere sakt, på kjøle ribba. Hvis vifta stopper så blir vel ribba fort varm og bli overhopphetet og temp sensoren stenger ned tilførselen. Skal ikke se bort i fra at de bruker en FET transistor til å slå av eller på  spenningen til kjøle ellementet og at temp sensoren styrer FET transistoren. 

Det er nå min tekniske tanke gang på hva som kan fåre gå.

Det beste er vel å få løftet ut kjøleren og se om vifta går / blåser, også ta diagnosen derfra.

 

Mr.P

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hører at den vifta starter og går, kjørte på med litt trykkluft, og det kom opp en del støv, og etter det har den gått fint (noen minutter... ikke testet så lenge...) så heller mot at det er noe med temperatur/kjøling...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...