Gå til innhold

Moderne stereo i P38


Anbefalte innlegg

Jeg fikk noen kommentarer på forumtreffet for dette prosjektets manglende fremdrift.  Vel, det er ganske hektiske dager på kontoret fra senvinteren til utpå sommeren og jeg får nok timer fremfor skjermen.  Jeg følte ikke noe spesielt behov for å modellere hele helgen hjemme i tillegg...  Prosjektet er ikke dødt, bare i dvale.  

 

En spesialmodell av P38 jeg ikke har vært klar over er "Royal Edition" som ble laget for det japanske markedet.  Muligens også bygget der.  Det eneste spesielle ser ut til å være midtkonsollen med Panasonic navigasjon.  Ellers virker det å være en HSE.  Jeg synes ikke denne konsollen er spesielt vakker men det er kanskje en idé å flytte skjermen øverst?

 

32936121_1639036409546334_35019218999889

Endret av Tore Kjernmoen
Skriveleif
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hold på din opprinnelige ide, den blir nydelig:rolleyes:.

 

Japsene har ikke estetisk sans når det gjelder bil interiør, dermed kunne de akseptere denne Royal Edition som jo ser helt forferdelig ut i midtkonsollen. Synes den er skikkelig rotete, også en skjerm med plutselige sølvknapper - hva er det fornoe:huh: tok de bare en helt tilfeldig TV og klemte inn. Huff nei og nei.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Brage, hold på ditt opprinnelige design.

Setter meg pent ned i godstolen og venter (eller egentlig finner på noe annet av de 10000 tingene på todo lista mi :D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Ikke foreløpig.  Bilen står lagret og jeg har ikke enkel tilgang til den.  Kanskje jeg får ånden over meg og får printet en konsoll i løpet av vinteren...

Det som egentlig er den største utfordringen nå er å bestemme seg for overflate.  Antrasitt soft-touch lakk som original HSE, hydro graphics fake treverk som Vogue eller ekte tre som Autobiography.  Sistnevnte vil kreve modifikasjon av modellen grunnet finérens tykkelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sitter nå egentlig å venter på at Norge skal innrømme radio bløffen, kapitulere og gå tilbake til FM. Da er det bra nok for meg:D. Men venter selvsagt i spenning på Tore sitt prosjekt. 

Kjøper nok gjerne når det er plug and play ferdig;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Printing av prototype i PLA er påbegynt.  Det vil ta omtrent 8 døgn totalt...   Selve konsollen måtte deles i 4.  I tillegg er det to deler som holder skjermen på plass og er feste for HVAC temperaturføler.

 

20200124_132853.jpg

Endret av Tore Kjernmoen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første print av prototype ble ikke særlig vellykket.  Vi forsøkte med "Tree support" for å bruke mindre support materiale og få kortere printtid.  I praksis ble det for lite support og noen ganske stygge flater.  Videre er noen loddrette flater blitt bulkete og godstykkelse er generelt 0,2 til 0,4mm tykkere enn modellert.  Dermed passer ikke bryterne i hullene sine osv.

Jeg ser at modellen på visse punkter med fordel kunne vært tilpasset FDM printing. Jeg har hele tiden tenkt SLM som mer ligner tradisjonell støping.

Ref.:  https://all3dp.com/1/types-of-3d-printers-3d-printing-technology/

 

Prototype 01 img 01.jpg

 

Prototype 01 img 02.jpg

 

Nå er ikke denne modellen ubrukelig.  Det blir bare ganske mye tilpasning.  Vi får se om vi gjør et nytt forsøk og eventuelt printer resten.  For bruk i bil må vi imidlertid over fra PLA plast til ABS, Nylon el.l.  PLA vil bli mykt og deformeres på varme sommerdager.  Fortsettelse følger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Vet ikke helt hva jeg skal svare deg, Martin.  Det er noen skjær i sjøen.

  • Konsollen er ikke kvalitetssikret mht. form og funksjon.
  • 3D printerene på jobben som jeg brukte på den gule prototypen er for tiden ikke tilgjengelig.  De er stort sett opptatt med å produsere smittevernutstyr og jeg sitter 60km unna på gjemmekontor.  Printing hos Shapeways har blitt mye dyrere.  Bland annet som følge av at kronekursen harr falt.  5800,-.  Levering først i midten av Juni.
  • Skal konsollen printes med FDM printer må modellen endres.  Den gule prototypen viser det og siden PLA plast ikke er temperaturbestandig må vi bruke et materiale som er vanskeligere å jobbe med.  Modellen slik den er laget i dag er beregnet for SLM printer som bla brukes hos Shapeways.
  • En ferdig printet konsoll vil kreve jobb med overflatefinish.  Typ sparkling, sliping og lakkering.  Der tror jeg din '97 modell kanskje ikke er så krevende da den vel har standard antrasitt overflate, ikke tre(imitasjon) eller soft-touch?

Jeg er innstilt på å fullføre dette men tidsperspektivet er mer usikker nå enn noen gang.  Ikke hold pusten i påvente av jeg får laget en selv først...  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å tenkte annerledes med tanke på splitting av modellen?

Man kan jo 3d printe innerdeler i forskjellige seksjoner og evt cnc frese ytterskall i treverk eller hvilket som helst materiale egentlig.

Det er jo en smal sak og lage en struktur for og holde delene sammen.

Når jeg lagde min 10" vertical P38 skjerm lagde jeg den i 4 deler jeg limte sammen og sparklet og pusset i dagesvis !

Nå som jeg lager liknende greier til sporten printerjeg ut innerstruktor separat og ytterstruktur som presses fast i innerstrukturen. Det sparer vanvittig mye tid og materiale i prototypingen da jeg ikke trenger og lage hele biten hver gang :-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvsagt Håvard.  Det er mange måter å gjøre dette på.  Fra jeg startet har det vært utvikling på priser, valuta, teknologi og jeg har fått input fra andre og gjort noen egne erfaringer.  I utgangspunktet er modellen laget for SLM printing og siden dette kan gjøres i ett stykke samt at modellen ikke kan være hul er godstykkelsene tilpasset dette.  Som på originalen er veggtykkelsene 3-4mm.

 

For den gule FDM printede prototypen har jeg delt den originale modellen i 4 samt lagt til passmerker (hull for 3mm filament).  Det jeg ser at det går med unødvendig mye supportmateriale.  Vi brukte også en eksperimentell funksjon for support som ikke falt helt heldig ut.

 

Jeg har startet å lage en ny modell tilpasset FDM printing.  Siden FDM helt fint lager hule konstruksjoner kan jeg la godstykkelsen være flere cm i stedet for å bruke mye support materiale.  Legger opp til å dele modellen i 5 eller 7.   Jeg kommer ikke igang med noen ny prototype før vi får lov til å vende tilbake til kontoret og printerne får litt ledig tid.

 

Jeg skjønner ikke helt det med inner- og ytterstruktur.   Kunne du illustrert dette med et bilde eller en skjermdump?  Hvilket materiale printer du med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke noe bilde. Men ytterstruktur er bare skallet, innerstrukturen er fester til knapper og alt.

Og ja det er stor forskjell og tegne for teknikken man skal printe med ! Mend FDM er det jo en god del parametere man må ta hensyn til både når man tegner og printer for og opprettholde styrken god nok.

Jeg printer mest i ABS for øyeblikket og Cheetah PLA som er litt mykere og dritsterk. Vi bruker den på jobben til og printe ting til utleia og det holder !

Nå som jeg er permittert er jeg dømt til de små hjemme printeren mine og ikke Ultimakeren på jobben som tar 3mm materiale.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fantastisk arbeid! Hvorfor har jeg ikke har sett denne tråden før?!

 

Jeg har gått lenge med noen tilsvarende tanker. Men tanken min var hele tiden å benytte treverk og CNC-fres. Har noen av dere sett et eksempel fra en original Autobiography for å se hvordan den er kontruert på baksiden? Lurer på om det er treverk med "enkle" metallfester eller en modell litt som Håvard er inne på; med en grovkonstruksjon bak og treverk kun i den ytterste fronten (altså det som synes).

 

Jeg er med!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner. Ikke så mye å lære fra originalen der altså. 

 

Har du noe erfaring med CNC, Tore? Kunne 3D-modellen tilpasses fres, eller blir det å starte litt på bar bakke? 

Ettersom jeg husker (fra forrige gang jeg åpnet panelet i bilen) så er selve festet i én rett flate. Kunne vi kommet unna med å CNC-frese fra forsiden? Kanskje med unntak av rundt knappene, samt skjermen (som kanskje kan håndteres uten CNC). Jeg har litt erfaring med treverk og finish, så kunne bidratt der om vi går den veien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen egen erfaring med CNC.

Denne delen kan helt kart freses.  Bunnen er ikke helt plan da det er en ca. 5mm "flens" rundt mesteparten av perimetrien og så må det gjøres plass til brytere og kabler.  Freser man ut bunnen først og monterer denne på en plate før man snur den rundt og freser toppen kan det fungere.  Modellen jeg sakte er i ferd med å lage for FDM printing vil også egne seg til fresing.

Materialet vil være en utfordring.  Det skal til en ganske stor kloss og på et eller annet vis må man hindre at den sprekker eller slår seg.

 

Har du tilgang til fres?

 

Med litt kreativ redesign kan det være at en kan lage den i flere biter men da blir det ikke helt "factory look".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...