Gå til innhold

Om forum-luringer, og luring på forum:


JokerS30

Anbefalte innlegg

28 minutter siden, Ronny Jacobsen skrev:

Hvis man blir svindlet kontakter man vel politiet??

Kommer an på beløpet det Ronny.

Men generelt så blir vel sånne saker henlagt umiddelbart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 120
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hallo kamerater jeg avslutter som forumist:wub: etter masse kos,,,,,,,,,:angry: den som er skyld i dette er han som poster privat pm mellom meg og han jeg er uenig med ser at det innlegge er fjernet hadde aldri navn gjitt noen her jeg ang tvist men når vedkommende setter inn privat pm her med fult navn på oss begge to er det en alvorlig sak  mer en sjokka je og det skal litt til for å få meg ut av balanse  må få takke alle koselige bekjent skaper her som har ,,ps dette er ikkkkke joker sin skyld men håper noen av dere fikk med der forumisten som la inn pm ofentlig her for alles øyer  godt nytt år til alle og tusen takk for meg det har vært en glede å være her mvh Reidar pedersen 2848 skreia OG JEG TAR IVERT FALL IKKE SKYLDA FOR DETTE BARE SÅ DET ER KLINKENDE KLART

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde egentlig bestemt meg for å ikke skrive noe her, men når resultatet gjør at det går utover meg selv, må jeg si noe.

 

Hva forventer folk av forumet og moderatorer egentlig?

 

I overført betydning er forumet for meg som en kafè jeg aldri trenger å fysisk reise til. Der inne er det likesinnede, og det drøftes høyt og lavt over en kaffekopp. Noen har sågar noe å selge, og informerer om dette. Andre igjen sliter med å finne en del, og nevner dette i forbifarten. Det er ikke noe kjøpspress, og kafeeieren har jo ingenting med de handlene som blir gjennomført å gjøre.

Kommer firmaet Lurendreier og Sønn A/S, og spør om å få selge, sier kafeeieren nei. For det ønskes ikke ett profesjonellt salgsapparat på kafèen. Og kommer jeg inn og ønsker å kjøpe noe av lurendreier jr. på privaten, ja så kan jeg håpe, ikke forvente, at noen drar meg diskret i jakkefliken og ber meg tenke meg om to ganger.

Skal kafèeieren kaste ut hr. Pompel fordi hr.Pilt muligens har kjøpt noe som ikke står til forventningene? Nei, overhodet ikke. Kafeeieren vet jo ikke hva som er solgt, eller i hvilken tilstand den skulle være m.v. 

Men etterhvert er det ingen andre som vil sitte på samme bord som hr.Pompel, og da kommer det å bli mindre og mindre interessant for vedkommende å komme inn på kafeen.

 

Kafeeierens eneste oppgave foruten driften, er å kaste ut de som ikke klarer å oppføre seg inne på kafeen, og som skjeller og smeller i hytt og gevær. På denne kafeen har jo til og med eier lagt opp til at du kan få noen advarsler før du blir tuppet på huet og rævva ut.

 

Har jeg blitt lurt ved kjøp og salg før? Ja, flere ganger, men det er sjeldnere og sjeldnere. Har jeg lurt noen? Aldri! Men selv da har det vært konflikter mellom meg og kjøper. Og så til det store spørsmålet; har jeg blitt lurt her inne? Ja, men i størrelsesforhold 1-100 i relasjon til det virkelige liv. Er det da forumet sin feil at jeg har blitt lurt? Nei, det er helt og holdent min egen.

 

Betyr dette at jeg må beskyttes fra meg selv, og at luringene skal få herje fritt? Nei, jeg mener ikke det. Luringene vil etterhvert ha lurt seg selv og må finne ett nytt marked.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er bare trist og en overreaksjon med å fjerne kjøp og salg delen av forumet. Har selv kjøpt mange deler og solgt en del her 

og har absolutt ingen dårlige erfaringer.  Tror dette kan bli spikeren i kista for manges deltakelse på et bra forum. Vurdere nå etter bortimot 2000 posteringer å logge av for godt da LRF uten kjøp og salg gjør seg selv lite relevant. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg følger også på her litt.

Har etter Tore la ned innsatsen sin selv brukt forumet mindre og mindre her. Jeg har stort sett vært her for kjøp og salg forumet. Har jeg lurt noen ? Kanskje? Om jeg har har det ikke hvert meningen ihvertfall. Har jeg selv blitt "lurt" , Ja men går utifra at det heller ikke har vært meningen. Det er gammal drit mye av det vi driver med så vi må regne med litt.
Man har PM for og fortelle hverandre drit og gjøre avtaler eller whatsoever som nødvendigvis ikke alle trenger og vite.

Kjøp og slags biten er alfa omega for folk som driver med sånt somn vi driver med.

Jeg var selv web og forum ansvarlig for en annen bilklubb tidligere og slettet automatisk alle som laget brukere uten vanlig navn og når de klaget sa jeg at når jeg som admin ikke skjønner hvem du er da trenger du ikke være bruker av forumet heller.

Jeg har møtt masse hyggelige folk her inne og blitt venner med flere av dere og regner med og fortsette og være det framover også.

Nå lar jeg kontoen min stå her frem til neste år og da sletter jeg meg også da triveligheten i forumet ble borte her.

Jeg vil fortsatt ha telefon nummeret mitt som er 95085158 og eposten min zebcrs@gmail.com.

Med dette takker jeg for alt det jeg har opplevd gjennom LRF.

 

Håvard Guttormsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes også at det virker noe overilt å stenge kjøp og salg, og er redd for at de som spår at det vil bidra til forumets død har et poeng. Jeg ber allikevel de som nå melder sin avgang fra forumet om å revurdere. Det er, først og fremst, folka her som gjør forumet til det det er. Og hvis folk velger å slutte å bruke det, selv om de synes det blir mindre relevant, og mindre trivelig, så bidrar det til å ta livet  av forumet, og med det, ganske sikkert, en god del av Land Rover-miljøet i Norge.

Til 7. og sist, så tror jeg langt de fleste brukerne her har en mer positiv, enn negativ opplevelse av å være på forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk Steinar for et fantastisk Forum ( vet alt om frivillig gratis innsats med kritikk som ''lønn'') ..Takk skal du ha Joker, som belyser et problem, som jeg heldigvis ikke har vært i berøring med her inne..  Men fjerning av kjøp og slag / bytting av deler ,skrot og skrammel er bare utrolig synd. Dette holder jo liv i mang en gammel land /range rover rundt om i landet vårt. Håper løsningen blir fullt navn osv.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe.. Ser den Finnarne... :) Men nå er det kanskje litt kjedelig for de som har avtalt kjøp salg bytte og ikke fått gitt nummer adresse osv ?? Har for eks gitt vekk en bøtte Disco deler selv, men heldigvis fått nr og navn, men de som ikke har det og så plutselig er kontakt på kjøp og salg vekk.. Er nok best og få dette opp og gå igjen så for de som tenker på og misbruke dette heller holde seg til he.....ete unna.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Én ting er i alle fall sikkert: Det er umulig å gjøre alle fornøyde. Enten gjør man for lite, eller så gjør man for mye... Klaging blir det uansett.

 

All respekt til Steinar som drifter dette forumet alene!

Skulle ønske jeg hadde mulighet til å tilby min bistand, men jeg har ikke tid. Håper noen andre kan tilby hjelp hvis det er ønsket.

 

VBF! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En grei løsning på problemet med kjøp,salg,bytte, osv. er funnet av Peder.

Samtidig hjelper man klubben.

Men det betyr ikke at de lettlurte er mer beskyttet enn før.

Det er en grunn til at ymse betalingsløsninger er i bruk i Finn , e-Bay  og så videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

35 minutter siden, gautes skrev:

En grei løsning på problemet med kjøp,salg,bytte, osv. er funnet av Peder.

Samtidig hjelper man klubben.

Men det betyr ikke at de lettlurte er mer beskyttet enn før.

Det er en grunn til at ymse betalingsløsninger er i bruk i Finn , e-Bay  og så videre.

 

Dette har da ingenting med å være lettlurt å gjøre. Når en driver med kjøp/salg av deler i et så langstrakt land som Norge er så må man innimellom forhånds betale for deler om man ikke har mulighet til å reise for å hente dem selv. Da må man gjøre det beste ut av situasjonen og stole på folk. Helt vanlig praksis om du ikke er så vandt til å handle på div forum/nett.

 

Om jeg selger noe du ikke får tak i andre steder og jeg bor for langt unna til at du kan få hentet det ved personlig oppmøte eller at det ikke svarer seg å kjøre så langt hva gjør du da?

Forutsetninger: 

-Du får ikke tak i delen andre steder i denne tilstanden eller til tiden du trenger den.

-Jeg sender ikke med postoppkrav (vil ikke risikere å måtte "låse" delen i flere uker i postsystemet om kjøper er uærlig å ikke henter ut samt måtte betale retur gebyr fra egen lomme)

-Jeg vil ikke bruke finn betalings system. (Det favoriserer kjøpere og penger låses om kjøper er uærlig) 

-Oppsummering av pkt over, cash is king og det sendes ikke før penger er på konto. Vanlig praksis og svært mange praktiserer denne måten å gjøre det på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner at kjøp og salg er en viktig del av forumet for veldig mange, og noe som jeg egentlig ikke ønsker å gjøre noe med. Lukkingen av kjøp/salg ble gjort i frustrasjon og etter å ha sovet på det har jeg nå åpnet opp igjen dette. Det er, her som så mange andre steder, et fåtall som ødelegger for mange.

 

For at vi skal få dette til å fungere på best mulig måte er jeg avhengig av hjelp fra dere. Gi meg beskjed om det skjer noen form for "organisert" svindel, dvs om noen medlemmer driver butikk på å lure andre. Det er dog en forutsetning at jeg blir gjort oppmerksom på det, ikke ta for gitt at jeg ser "alt" og velger å overse det - det er ikke tilfelle.

Om dere får uønskede PM e.l. kan dette også enkelt videresendes til meg.

 

Husk også at avtaler gjøres mellom kjøper og selger og forumet har ingenting med dette å gjøre. Bruk sundt bondevett og vær i utgangspunktet like forsiktig mhp kjøp/salg her inne som et hvilke som helst annet sted.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å se at det kom tilbake igjen. 

 

Kunne en "good guys" tråd litt lignende denne som er i bruk på tidssonen forumet fungert her også? Da kan selgere og kjøpere referere til poster der og etterhvert får man sikret det litt kanskje. 

 

https://www.tidssonen.no/forum/threads/good-guys-tilbakemeldinger-på-kjøpere-og-selgere.2394/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra.

 

Julaften og 17. mai på engang:D.

 

Gjør det enkelt fremover. Føler du deg direkte lurt etter en handel, så send en PM til Administrator, så får han bedømme så godt han klarer.

Men prøv nå først å løse saken med personen du føler du er blitt lurt av, det er ofte nyansert.

 

Personlig tror jeg ikke listen med slike luringer er så lang, men noen er det nok. 

Sitter nå med en oppfatning av at de fleste her inne er meget vennlige og at mange strekker seg langt bare for å kunne hjelpe en medforumist. Helt uten å forvente noe.

Har egentlig selv bare opplevd den positive siden

Det er jo det som gjør forumet vårt så bra.

 

Så takk til Admin. for en klok beslutning.

 

Mvh Brage

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Steinar, takk for den kjempejobben du, og tidligere de to andre, har utført for forumet.

Kjøp og salg er vesentlig for mange av oss hobbymekkere, jeg har kjøpt og solgt mye på forumet, men har heldigvis hatt flaks og ikke blitt lurt eller svindlet.

Jeg er imponert over den innsatsen du/dere gjør. Igjen takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Minim.

Min tolkning av lettlurt er når man ikke gjør litt basic  bakgrunnssjekking av selger og gjenstand men bare sender vanvittig mye penger og håper det beste.

 

En telefonsamtale med gjennomtenkte spørsmål gir deg også en formening om selger.

Sms er en dårlig substitutt.

 

I dataverdenen i dag er jeg sikker på at man raskt finner svar hvis man roter litt rundt.

Kan ikke nok om data selv men har fått hjelp de få gangene jeg har vært i tvil. 

 

 

 

Endret av gautes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...