Gå til innhold

Om forum-luringer, og luring på forum:


JokerS30

Anbefalte innlegg

  • Svar 120
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

34 minutter siden, Kvasi skrev:

lrf er vel ikke juridisk ansvarlig for det jeg måtte finne på å skrive her?

 

-LRF har redaktøransvar. Det betyr i praksis at poster som er eksempelvis injurierende må fjernes. Om så ikke gjøres effektivt, kan faktisk eier av LRF pådra seg masse trøbbel med loven.

 

Man kan like det eller ikke - men det er ikke fritt frem for å henge ut det man anser som kjeltringer.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Odd Erling N. Eriksen skrev:

 

-LRF har redaktøransvar. Det betyr i praksis at poster som er eksempelvis injurierende må fjernes. Om så ikke gjøres effektivt, kan faktisk eier av LRF pådra seg masse trøbbel med loven.

 

Man kan like det eller ikke - men det er ikke fritt frem for å henge ut det man anser som kjeltringer.

 

 

Det var ment som et spørsmål og ikke kverulering, så takk for opplysningen.
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Kvasi skrev:

 

Det var ment som et spørsmål og ikke kverulering, så takk for opplysningen.
 

 

-Åh, det ble ikke tolket som noe forsøk på kverulering, heller - så jeg håper jeg ikke hørtes altfor grinete ut. Holder på med å legge unge [n] etter en lang dags ferd mot jul og har nok rimelig høyt stressnivå i øyeblikket. 

 

God jul!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LRF har ikke redaktøransvar.  LRF er en tjenesteleverandør og ikke utgiver.  Således er det den som poster som sitter med ansvaret for det som publiseres.  Dette er regulert i ehandelsloven.  Dog har LRF et ansvar for å moderere innlegg som ikke i henhold til norsk lov når man blir oppmerksom på eller blir gjort oppmerksom på forholdet.

Alle som bruker LRF har krysset av for at de har lest brukerreglene hvor det står at de skal holde LRF skadesløse.

 

Det er beklagelig at svindlere kan "drive fritt" men vi har et politi og et rettsvesen som skal ta seg av dette.  Det er ikke opp til enhver å poste.  Praksis rundt #MeToo kampanjen er ikke helt relevant for LRF da reglene for offentliggjøring varierer fra land til land.

 

Personer som misbruker LRF kan utestenges.  Opplysninger om slike saker må i tilfelle sendes Admin/Moderator som må ta en vurdering.  Og det er vel den eneste måten LRF kan beskytte brukerne mot svindel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et ansvar for å si fra.

Om ikke et formelt , så iallefall et moralsk ansvar.

 

Det hadde vært enklere om jeg slapp unna dette moralmaset mitt, men det gjør jeg ikke. 

Utover dette får enhver gjøre sin vurdering. 

 

Ps - injurielovgivingen ble oppmyket i 2015.  Advokaten min ville le seg helseløs av de sakene som jeg kunne henvist til, som er 100% dokumenterbare tvers igjennom. Forøvrig var aldri injurielovgivingen konstruert for å beskytte lurendreiere, men for å sikre folk mot falske anklager. Det er noe helt annet enn henge ut folk som beviselig opptrer tvilsomt.

 

Utover det skjønner jeg at det er best la dette ligge. Om ikke annet for julefreden sin skyld.

 

Godt januarsalg !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HEI 2 av tre har gjort opp for seg den ,nr 3  skal jeg reise nedover til sjøl når je får tid da blir nok det fiksa umidelbart  har ikke tengt å navngji noen her je  men så lenge det ikke nevnes navn fylke el annet ser jeg ikke noe galt i mine innlegg ,men vis jeg blir utestengt fra lrf ,kan je leve med det  jeg ,men håper jo å kunne være her og ikke som gjest men det er det ikke je som bestemmer mvh Reidar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare for å gjøre det helt klart; det er ikke under noen omstendigheter tillatt å henge ut enkeltpersoner, firma e.l. her på forumet. Det bør det være enkelt å forholde seg til. Denne regelen er ikke ment for å beskytte noen, men gjør det mulig å holde en ryddig tone på forumet.

 

Jeg registrerer at det er ønskelig at forumledelsen - som da altså kun er meg - skal gjøre noe med de "luringene" som opererer på forumet. I tilfeller der forumreglene blir brutt, følges dette opp. Dette er forholdsvis uproblematisk, og min primæroppgave som administrator.

 

Om det viser seg at det er mye svindel ved kjøp/salg her, får jeg vurdere om forumet for kjøp/salg da rett og slett skal stenges. Mulig dere da er bedre tjent med å bruke f.eks Finn.no.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener dere skal være kriterier for å utestenge medlemmer? 

 

Jeg tror det vil bli veldig vanskelig å håndtere, for å finne grenser for når luringer skal stenges ute. Skal man basere på rykter? Altså føre var?

Eller når noen føler seg lurt? Avtaler brytes etc?

Eller etter at noen har fått en dom?

 

Hva har trådstarter og andre tenkt om hvilke kriterier som må fylles før utestenging? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, minim skrev:

Da er det klinkende klart. Svindlerne må få operere fritt og fredes for enhver pris :) 

 

Og hvor tar du dette fra? Hvem skulle ha noen interesse av å frede svindlere?

 

Det er stor forskjell på å ikke tillate uthengning av personer/firma og det å «frede» såkalte svindlere :angry:

Jeg har forsøkt å lage regler som er enkle og forholde seg til og mulig å etterleve. Jeg begynner nå å lure på hva der er dere egentlig forventer av dette forumet? Det er et åpent forum der hvem som helst kan registrere seg. Likevel forventer dere at det skal være helt fritt for såkalte kjeltringer her inne?

 

Om det er noen som føler seg svindlet/lurt her på forumet, så er det lov å gi meg beskjed om dette i PM eller mail. Det er ikke lov å legge det ut i et innlegg. Om jeg får tilstrekkelig med tilbakemeldinger om uønsket oppførsel kan jeg gjøre noe med det. 

 

Mulig det finnes noen form for tilbakemeldinger på medlemer, skal sjekke om noe slikt kan brukes selv om jeg ikke er tilhenger av slikt. 

 

Vi har i lang tid vært 3 personer som har moderert forumet. Frode og Tore har takket for seg etter at belastningen med dette har blitt for stor. Ringen er på mange måter sluttet og jeg sitter nå alene med driften av forumet. Jeg har fått er mer pragmatisk forhold til forumet og gjør kun det som er nødvendig for å holde forumet oppe og gjør mitt beste for at det fortsatt skal være hyggelig å oppholde seg her inne. 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg bestemt meg for å fjerne kjøp og salg kategoriene fra forumet.

 

Det betyr at arenaen for potensielle svindlere er fjernet. Det betyr også at kjøp og salg ikke lenger er tillatt på forumet, fra nå av må dere bruke andre kanaler for dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff da.

Noen få ødelegger for så mange:( Fryktet utfallet når jeg så de siste postingene her. 

Litt dumt er det jo, men det har også vært tydelig at den delen av forumet har vært en arena for enkelte til kun å drive butikk. 

Intensjonen var kanskje og la diverse Land rover overskudds deler skifte eier for en rimelig penge, for på den måten hjelpe en medforumist med sårt trengte -bits and pieces -

og sånn sett har det jo vært helt uvurderlig i mange tilfeller..

 

Så igjen, synd at noen ødelegger for så mange andre...

Håper det kan komme tilbake i en form som igjen oppleves som positivt.

 

Mvh Brage

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kortsiktig og kjapp løsning på et alvorlig problem.  Forøvrig er IKKE arenaen for svindlere fjernet, for den består i beste velgående. 

 

Å ikke kunne advare mot enkeltpersoner som skjuler sin tvilsomme næringsvirksomhet bak en fasade av " kompishjelpsomhet " er selve essensen i problemet, og det blir ikke borte selv om kjøp / salgsbiten forsvinner. Snarere tvert i mot. Nå vil all form for kjøp & salg foregå skjult, basert på at noen ser at noen andre har havarert bilen sin og trenger ny girkasse, og kanskje du vil møte meg bak obs på Rudshøgda sånn ca 2330 lørdag kveld etter at de har skrudd av lysa ? Jeg har en dritbra girkasse til salgs altså, men husk å ikke si noe til noen...
 

Forøvrig er jo Finn.no gratis for privatpersoner, og de fleste viser vel " sunn skepsis " i det minste, når de handler på Finn, der alle er " ukjente ".

 

Trist utvikling i mine øyne, flertallet straffes fordi mindretallet ikke skal føle seg  krenket...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synd at det skulle bli sånn, kjøp og salg her på forumet har for mange vært en fin måte å spore opp LRdeler som ikke er tilgjengelig andre steder. Spesielt kjøp-delen, for enkelte her har jo det utroligste liggende, uten at de gidder å annonsere det. Og da snakker jeg ikke om de såkalte luringene altså.

 

Samtidig må jeg si jeg skjønner godt at det blir sånn. Jeg har vært medlem her i snart ti år, og våre tre moderatorer har gjort en kjempejobb. Jeg har så godt som aldri sett at de har fått takk, men klaging og syting, det har det vært nok av. Utholdenheten deres har imponert meg flere ganger. Husk at de har gjort dette på fritiden sin, på dugnad! Så stor applaus til de som har gjort dette forumet mulig, og spesielt til han som velger å fortsette å drive det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drastisk tiltak.

 

Er virkelig problemet så stort og alvorlig at det var nødvendig å fjerne noe som hjelper så mange?

 

Dette blir å spenne føttene under seg selv. Flukten til facebook og andre medier\grupper er allerede stor nok, og når kjøp/salg forsvinner er jeg redd mye av den hjelpsomme forumånden også gradvis forsvinner.

 

Jeg håper virkelig ingen åpner en tråd i feks åpen post slik at den også går ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...