Jump to content
LRforum
KOLS

Innglassing av Terrasse

Recommended Posts

Jeg planlegger å sette opp glassvegger og glasstak på terrassen på hytta for å skjerme mot vind. Terrassen har utgang fra stua

Da lurer jeg på om hvilke tekniske regler for innglassingen som gjelder for at det innglassede området ikke skal telle med som en forstørrelse av stua, men som en kvalitetsendring på terrassen.

Problemet mitt er at hytta allerede har max boflate og den ligger i 100-metersbeltet i Lillesand kommune.

 

Noen som har erfaringer med tekniske løsninger som vil gå gjennom hos bygningsmyndighetene?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Forum for alle typer ombygginger og modifiseringer av Land Rover"

 

Hvilken modell skal du bruke taket fra? Gammelt safaritak utgår kanskje, jeg hadde nok gått for taket til en 101.:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det enkleste er kanskje å spørre teknisk etat Lillesand kommune om råd og muligheter. De fleste ansatte offentlige organ såvel som oss andre er stort sett greie å ha med å gjøre så lenge de ikke blir fortalt hva de skal mene og uttale.

Men det gjelder en del regler for altan, høyde over mark og innfesting i bolig som har betydning for hvordan altanareal beregnes, hvordan innglassing innvirker på dette vet jeg ikke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Løse lemmer, som Feks fjernes når vinteren kommer, regnes vel som midlertidig konstruksjon, som ikke er meldepliktig, tror jeg. Vinduer kan lages i klar plast som gjør lemmene lettere å handtere.

 

loh

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kompis nordpå spurte rett ut om hvordan hans noe voluminøse garasjeønsker skulle kunne godkjennes,

dvs.med litt godvilje og under tvil OG FIKK TIPS fra etaten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om terrassen er over 0,5 meter over gjennomsnittlig bakkenivå skal den telle med i bebygd areal, og skal være søkt om og godkjent. Da kan du bygge overbygg som du vil (men må nok søke). 

Om den ligger under 0,5 meter over bakkenivå teller den ikke med. Da kan du ikke bygge høyere uten å søke, noe som neppe vil bli godkjent om du har makset utnyttelse da denne type avvik fra reguleringsplan sjelden aksepteres (sikkert noen lokale forskjeller). 

En pergola, altså bjelkelag uten tak, teller ikke med. Så fort du legger tak eller glass på denne telles dette med i bebygd areal. Men noe ikke fastmontert med lemmer, seil e.l. skulle jeg tro kunne brukes. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har jobbet med balkonginnglassing i et tidligere liv, kan ikke huske å ha hørt at en balkong automatisk ble "overført" til boflate men det kommer sikkert an på hvor drastisk du går til verks.

Det vi solgte da var åpningsbart og en halvklimatisert sone, mange år siden og jeg husker ikke alle detaljene rundt det, men kan ikke tro annet enn at gjør du det rett er det ingenting å frykte.

Ring noen som driver med innglassing og spør så får du sikkert mer detaljerte regler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×