Gå til innhold

vurderer defender som førstebil, noen tanker?


chrisjoys

Anbefalte innlegg

hei, blir 18 om under en måned å vurderer defender som førstebil. bor i Oslo, men kommer til å bli brukt til kjøring til og fra fjellet og sjøen. litt tauing men ikke mye. har heller ikke noe problemer med og skru. dette er en av grunnene til at jeg tenker defender da det å mekke bil er gøy. kommer ikke til å bli brukt noe særlig offroad. hoved grunnen til defender er utsende og hvor lett den er å skru på. tenker enten en 110 stasjonsvogn eller dcpu. har rundt 150000

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lar du fornuften styre så kjøper du stasjonsvogn, lar du følelsene bestemme så kjøper du DCPU.

En DCPU er varmere om vinteren, mindre kupe som skal varmes opp. Trenger ikke boblejakke, bare sørg for at bilen er tett, lufteluker, deksler og ellers alle steder det kan komme inn kald luft.

Jeg lot meg styre av de følelsegreiene, så kjøpte en DCPU :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjører Defender som dagligbil. Har kun den som er i kategorien "moderne". Webasto er veldig kjekt ja!! Monterte et ekstra båt-apparat under setet bak. Da ble det veldig godt og varmt. Ikke ofte vi MÅ bruke den, men veeldig deilig. 

Ellers så er vi superhappy med å bare ha Defender. Ikke kjekkeste bilen i byen, men til alt annet. 2003 har en litt bedre Td5 motor etter det jeg har forstått. Se opp for rust, ellers så er det etter vår erfaring lite tøys. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Spoon skrev:

Lar du fornuften styre så kjøper du stasjonsvogn, lar du følelsene bestemme så kjøper du DCPU.

 

Haha, jeg holdte på å skrive "Lar du fornuften styre, så kjøper du en annen bil. Lar du følelsene bestemme, så kjøper du Defender". Men nå er det ofte slik i livet at de tingene som gir oss mest glede, nettopp er de vi bestemmer med hjertet, isteden for hodet.. Så kjør på, er mitt råd, uansett hvilken modell du velger.

 

PS: min første bil var en Fiat Panda 4x4, altså den gamle som så ut som en mini-Defender.. kjørte 200.000 km med den, opp og ned i Alpene.. nesten uten kupevarme, men aldri angret.

Endret av atau
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vurderte selv å kjøpe LR som første bil, dengang en 109 siden defenderene var litt for dyre, kjøpte en golf isteden pga driftskosnader. Synes i etterkant at det var litt dumt, for duverden hvor mye gøy jeg kunne hatt med en slik bil.

Byttet den i en Defender ett år eller to senere, den har jeg fortsatt, etter 10 år, som daglig-bil.

Det fine med disse bilene er at du endrer den med deg og dine behov. Eneste jeg synes den mangler går på sikkerhet.

 

Ang. Varme så monterte jeg  webasto Air når jeg fant behov for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og samboeren min har 110 Station Wagon TD5 som eneste bil. Denne er jo "relativt" ny, 2006 modell. Vi fryser ikke om vinteren.

Denne lever livet midt i Oslo med vanlig gateparkering. Vi er kjempe fornøyde, og kunne ikke ønsket oss en annen bil.

 

Faren med LR er at du kommer til å drømme om flere biler.. jeg er vel ganske sikker på at jeg innen kort tid har en til. Det var aldri en del av den opprinnelige planen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har en bil på grønne skilter, så støtter veggen mellom setene opp taket litt.  Om du nå skulle finne på å rulle bilen over på taket.
Ellers så finnes jo veltebur fra blandt annet Safety Devices og andre.
De tåler en trøkk disse.

 

29012.1316096253.jpg

 

Men det kan være noe kronglete å få Statens Vegvesen til å innse at sikkerhet er fornuftig.

 

Ronny S

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Seriøst nå: Bevisstheten om at du kjører en tung, høy bil uten state of the art sikkerhetsutstyr, dersom den fører til at du kjører ekstra forsiktig, kan være beste form for sikkerhetstiltak. Jeg kjørte MYE fortere og mer "sporty" da jeg hadde Golf 4 Motion, med 6 airbags, ABS osv.. hvilken av de to bilene var egentlig tryggere for meg da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ser på de bilene på finn så er det veldig små vedlikeholdsbudsjetter:) men fra spøk til alvor så kommer det veldig ann på hvor mye du mekker selv eller hva du godtar av feil. Rustne dører går det feks ann å kjøre med, selv om andre ville byttet dem. Personlig ville jeg ikke kjøpt for billig. Selv om deler er rimelig trenger du ofte en del av dem. Hvis alternativet står mellom dcpu og stasjonsvogn ville jeg sett på alternativet i midten dvs en 90. Den er veldig grei til lukeparkering i byen, samt ett hakk lettere å vedlikeholde. Ikke trenger du mer enn Webasto på den heller. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...