Gå til innhold

P38 vil ikke heve - noen i Vestfold med nanocom?


Lisa_86

Anbefalte innlegg

9 timer siden, minim skrev:

Jeg skal MULIGENS til Tønsberg uken 21-25., men det blir sikkert litt lenge å vente og det er usikkert enda. Om du ikke får ordnet noe i løpet av denne uken så kan jeg ta med nanocommen min om det blir Tønsberg tur. 

 

Ja det hadde jo vært supert :) kan du ikke skrive en melding til meg når du vet om du skal til Tønsberg? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, minim skrev:

Har det ordnet seg? Har booket meg inn i Tønsberg mandag til onsdag så kan ta med nanocommen om mandag/tirsdag kveld kan passe og du kan komme til Tønsberg. 

 

Nei status er lik. Men hvordan er det å kjøre når bilen står helt nede? Går det bra? Er ca 20 min å kjøre til Tønsberg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uten luft i fjærene blir det som å kjøre gammel traktor med ståldekk.... du kjenner hver eneste ujevnhet og hump i veien til de grader... det som ser ut som en flat og jevn asfalt er alt annet enn det... Er en alarm som sier fra når du kjører for fort, bør holde farten under 30 - 40 km i timen.  Den gangen det skjedde med meg på vei hjem fra hytta, er den eneste gangen jeg har satt pris på en søndagskø som gikk saktere enn dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, Lisa_86 skrev:

 

Nei status er lik. Men hvordan er det å kjøre når bilen står helt nede? Går det bra? Er ca 20 min å kjøre til Tønsberg. 

 

Det går helt fint med standard hjulstørrelse. Litt ubehagelig som nevnt over, men helt OK. Hastigheten er vel anbefalt begrenset til 55km/t. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk masse hjelp av minim/Frank. Desverre kom det ikke noen feilmeldinger, men etter litt feilsøking og titting på blokkskjema kunne det peke mot ventilblokka og diaphragmen. 

Fikk åpnet opp og slik så det ut. Altså ikke pent. Er denne helt gåen eller kan jeg bare bestille et slikt overhalingskit? Noen med erfaring? 

IMG_20170822_173809.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ligger noe på nettet om overhaling.  Noe av problemet med blokka er også noen tilbakeslagsventiler som blir dårlige og ikke tetter. Ny blokk koster 6000! Ta sjansen og kjøp en brukt ventilblokk på ebay, sats på at den virker og holder og så kjøper du overhalingskit i tillegg og prøver å fikse den gamle blokka når du har lyst og tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synst det er en dårlig ide å kjøpe noe brukt som sikkert er nesten like utslitt som den som står på når det er deler til "50kr" som skiller en brukt og en "ny" blokk. Hadde mye heller forsøkt å få tak i delene så blokka ble som ny igjen etter overhaling :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et firma i UK som overhaler ventilblokker,  jeg husker ikke hva de heter, men mulig et ebay eller googlesøk kan avsløre navnet.

Problemet med å overhale selv, er at som det blir nevnt over, enkelte deler er ikke å få tak i, vet at Tore Kjernmoen hadde noen CAD tegninger på gang på de enveisventilene, for reproduksjon en gang i tida... aner ikke hvor det prosjektet havnet.

 

Jeg er ikke uenig at overhalt er bra, men mye av de overhalingene som gjøres, både av kompressorer og ventilblokker er litt "sådär" er nå min erfaring. Grei nødløsning, men bland annet stiller jeg litt spørsmål rundt gummikvalitet osv når det selges komplette ventilblokkoverhalingssett for 200kr jeg da.....

 

Jeg har en ventilblokk på hylla selv jeg tenkte sende inn å få overhalt, for å ha i reserve. Har også etpar ( !  kompressorer jeg tenkte overhale, om jeg gidder. Kjekk nødløsning til ganske lite penger egentlig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du tenkt å beholde bilen mere en 6 måneder og har penger til å kjøpe ny blokk, da er det liten vits å vurdere andre og betydlig mere usikre metoder. Billig kan fort bli veldig dyrt i dette tilfellet. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
På 30.8.2017 den 0.04, minim skrev:

Hvordan gikk dette til slutt? 

 

Joda bytta pakningen til diaphragm'n og da heiset bilen seg med en gang. Kostet meg 180kr ;)

Nå fungerer alt tipp topp og selv om kompressoren og blokka er gammel så blir tanken fylt opp på få minutter. 

Så nå er det vel bare å hive seg rundt å få fikset det andre små rasket som har blitt nedprioritert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...