SveinHa Skrevet 12. desember 2016 Del Skrevet 12. desember 2016 I gamle dager hadde vi alltid ingefærnøtter til jul og de var seige slik at de nesten ikke knakk når en satte tennene i de, litt småklissete kanskje også, finnes de i noen butikker nå? Kjøpte Sætre sine men de var lette og sprø så det var ikke helt tingen: Det er vel bare denne typen, av forskjellige fabrikat, jeg har funnet i butikkene på aldri så mange år... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gautes Skrevet 12. desember 2016 Del Skrevet 12. desember 2016 Måtte løses opp med spytt,ellers ble det en tannlegeregning type grande. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SveinHa Skrevet 12. desember 2016 Forfatter Del Skrevet 12. desember 2016 Hør ut som sorten ja, gautes Hvor? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gautes Skrevet 12. desember 2016 Del Skrevet 12. desember 2016 Sist jeg smakte sånne i julen 77 i Kenya var de hjemmelaget . Bakeren har dessverre gått ut av tiden. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
svalbard Skrevet 12. desember 2016 Del Skrevet 12. desember 2016 jeg legger di i en plastpose med et halt knepbrø da blir dom nesten som de gamle god jul kneipbrød Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LANDreas Skrevet 12. desember 2016 Del Skrevet 12. desember 2016 Ja, en brødskalk eller potet uten skall bør gjøre nytten. Akkurat som man gjorde med tørr tobakk, for å flytte fukten over i tobakken. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SveinHa Skrevet 12. desember 2016 Forfatter Del Skrevet 12. desember 2016 Ja, har tenkt den tanken. Madammen laget akkurat kneppkaker i dag og det er litt det samme. Må kanskje prøve med skalk... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gautes Skrevet 13. desember 2016 Del Skrevet 13. desember 2016 Hold oss nøttelitener informert. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SveinHa Skrevet 16. desember 2020 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2020 Jakten på ingefærnøtter fortsetter men det ser ut til at jeg må trå til selv så nå blir det forsøk med denne oppskriften: Soft and chewy ginger nuts recipe - All recipes UK Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SveinHa Skrevet 18. desember 2020 Forfatter Del Skrevet 18. desember 2020 På 16.12.2020 den 8.19, SveinHa skrev: så nå blir det forsøk med denne oppskriften Testet. Ikke NØYAKTIG slike jeg var på jakt etter men en meget god erstatning. Tenker jeg må lage en dose til for disse kommer til å gå unna... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hynisin Skrevet 29. desember 2020 Del Skrevet 29. desember 2020 Prøv denne? Min favoritt, pass på å steke litt for lite;) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
yarnslayer Skrevet 30. desember 2020 Del Skrevet 30. desember 2020 Let etter svenske oppskrifter (recepter) på "ingefärsnötter". De vi har kjøpt over grensa før det herrens år 2020, har vært av den seige sorten. Kanskje litt for kake-aktige, men man kan vel tweake videre da. https://helminisse.blogspot.com/2013/12/ingefarsnotter.html https://www.stowr.se/recept/sega-ingefarssnittar (bikarbonat er det som hever og gjør dem sprø - så du kan teste med ulike mengder.) https://bevemyrs.blogg.se/2010/november/sega-citron-och-ingefarskakor.html Du kan også se etter deigoppskrift til "Berits brune pinner" og se om den kan være et godt utgangspunkt. Husker at de blir seige dersom du putter dem i boks før de er HELT kalde. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SveinHa Skrevet 30. desember 2020 Forfatter Del Skrevet 30. desember 2020 Takker for tips. Jeg tror jeg har funnet god nok oppskrift i den jeg linket til men må nok justere ned sirupmengden. Sirup er vel det aller vanskeligste jeg vet om å måle med spiseskje siden det er vanskelig å vite hvor mye som skal være på en skje og hvor mye en får av hver skje underveis. Slike ting burde helst vært angitt i gram... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.