Gå til innhold

TD4 trekker dårlig og stopper


jonaf

Anbefalte innlegg

En kompis har problemer med sin TD4. Motorlampen begynte å lyse, og samtidig mistet motoren mesteparten av trekkkraften. Nå han nå kjører med bilen orker den lite og etter en stund stopper den helt. Den lar seg starte igjen, og så går den nøyaktig like lenge før den stopper på nytt.

Feilkoder er lest av det lokale Mekonomen-verkstedet, uten at feilen er funnet. Dieseltrykk er OK.

 

Noen som har vært borti noe liknende?

Endret av jonaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er redd du må enten se på historic fault codes for å lese av feilkodet som hat væry tidligere, eller lese av tdc når motor lampa lyser. Slår man av tenninga forsvinnet feilen, som du skriver. alt bra en stund etter at motoren er slått av tyder på at den sletter tdc koden. Vet ikke om mekonomens tool har mulighet for å lese av feilkoder annet en tdc. Mulig det er en innstilling eller option man må aktivere for å få fram historiske feil koder.

 

Mr.P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feilen forsvinner ikke når man starter motoren igjen etter at den har stoppet. Motorlampen lyser hele tiden og motoren trekker dårlig inntil den stopper etter en stund. Mekonomen leste feilkoder de ikke kunne tyde.

Bilen blir fraktet til Land Roververksted i dag. Det blir interessant å høre hva de finner.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fødepumpen fra Paddock kom omsider, etter at UPS hadde videresendt pakken med Posten. UPS har ikke utkjøring her i distriktet, men det var det ingen i kundeserviceavdelingen som visste, og dermed visste de ikke hvor den var.

Bilens eier har nå montert pumpen og filteret, men feilen forsvant ikke. Nå stopper ikke motoren lenger, men den orker ikke noe under belastning, og motorlampen tennes. Diagnosen fra Land Rover-verkstedet i Moss er dermed ikke korrekt, for delene ble innkjøpt etter delenummerne de oppgav.

Det er visste enda en fødepumpe i TD4. Denne sitter i tanken, slik som i bensinmotorbilene. Da blir det vel å kjøpe denne også, men denne gangen prøver vi en leverandør som ikke benytter seg av UPS' tjenester.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Han som eier bilen har montert pumpe og filter. Nå stopper den ikke lenger, men den er fortsatt ikke helt bra. Den mister kraft når den belastes, og motorlampen tennes. Diagnoseguruene hos merkeforhandleren råder ham til å bytte trykksensor på fuel rail. Denne koster et helt vanvittig beløp i butikken, men en snau tusing hos LR-butikkene i England.

Jeg hører vel fra ham når han finner ut hva som blir neste trekk. Det kan være både høy- og lavtrykksensor, og kanskje andre ting også som er problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan ser EGR ut på denne bilen da? På FL1 så er vel denne relativt lett tilgjengelig og lett å rense. Tviler vel egentlig på at EGR skulle gi en permanent feilmelding, men om den har blitt godt gjensotet, så kan det jo være at bilen rett og slett ikke får nok luft...

 

Bare et forslag, men det er relativt lett å sjekke ut - og gjøre en preventiv rens på, om ikke annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

EGR er OK, og siden det var Land Rover-merkeverkstedet som leste kodene, er vel også historiske koder lest.

Symptomene tyder på manglende drivstofforsyning under belastning, så det bør vel være mulig å gå gjennom hele fødekretsen for å se etter trykkfall/restriksjoner. Det sitter muligens en lavtrykksensor i kretsen som kobler ut hvis trykket blir for lavt? Kanskje den kan midlertidig kobles fra?

 

Dieselmotorer er ikke noe jeg beskjeftiger meg med, men kanskje er det noen som har vært borti liknende feil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...