Gå til innhold

Prosjekt Svarte helvete-et hat/kjærlighetsforhold


GuttormG

Anbefalte innlegg

  • Svar 243
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Det er mer glede en sorg og klaging, selv med Svarte Helvete :D

Og igrunnen har jo drittbilen vært pålitelig etter at ACE ble give it, ikke heeelt Toyotadriftsikker men fullt på høyde med kollegaens tyske folkesardinboks.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dummeste hun har hørt sier fruen.

 

Hun er nok en entusiast, sitter med godt humør (selv om bremsene ble noe dårlig i bunnen av Gråura..) og venter 2-3timer på bilberging. Og synes en Defender med automatgir er noe vi bør ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg åpnet vacuum pumpen. Omtrent ikke spor av de bakelitt platene  (vanes) som skal være der (den bittelille på bilde 3 er alt) og rotor er knekt. Olje og filterskifte i morgen.

 

Oljen har i en slik pumpe 3 oppgaver. Smøring, tetting, kjøling. Føler meg nokså sikker på at for lite olje er årsak til dette havariet.

 

Bruddet er grovkornet, så materialkvalitet er nok støpt skrapstål, men bruddet må ha skjedd etter at vanes (lameller heter det vel på norsk) var borte (om ikke ville det ha vært større biter av lamellene i huset).

Så satser en på kinagenerator, flytt over den originale banjoskruen!!

 

20190630_124414.jpg20190630_124152.jpg20190630_124315.jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Et lite hint av diesellukt? Sikkert bare den dumperen vi kjører forbi. Kjør På!

Hmm, fylte ikke fruen tanken søndag? Neivel.

Inn på CirkelK på Sunndalsøra, 13.99 per liter. Og det renner diesel i strie strømmer fra maskinrommet...

Hull i slangen langs toppen på innsugssiden....

Av sted til Melkild Bilverksted. Fikset på strak hånd. Imponert. Bare å toppe tanken og kjøre videre.

 

Fantastiske biler dette ja..

Endret av GuttormG
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her står Svarte Helvete med ny dieselslange og nyvasket maskinrom. 

received_2156225981344699.jpeg

 

Artig med verksted som bare fikser ting, er vel sånn på "bygda". I byen er det bare masse mumling om spesialverktøyhåpløsåskrupåmåtiltrondheim. Såvidt de vil ta en EU-kontroll. Applaus og varme anbefalinger til Melkild!

 

Samboer er nå noe mer usikker på om hun vil ha en Defender... Jeg er igrunnen klar for en Defender med 300tdi....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

I kampen mot gjenstridige foringer visste det seg at 12tonns pressa fra Vida XL nok var sveist sammen av et trøtt lite barn på nattskift. Designet var heller ikke mye å skryte av..

 

IMG_20191006_181206589.jpg

 

Vurderte dele den opp og bruke stålet til andre prosjekter men er nå veldig kjekt med ei presse selv om den bare er 12tonn og noe ræl. Så en runde i hylla med skrot og avkapp, en kaffe og litt tenking og jeg ble enig med meg selv om å gjøre det slik.

 

IMG_20191006_184951351.jpg

 

Siden bruk av presse ofte involverer piper og behov for 3 hender ble en 3\4" forlenger fra Gubbdagis ofret og sveist skikkelig fast. Schtøggstærkt.

 

IMG_20191007_163457417.jpg

 

Firkantrøret et er 40x80mm men med 5mm veggtykkelse mot originalens 2mm. Bolten/forlenger en er pluggsveist til plata under jekken og sveist til en doblingsplate under firkantrøret. Mye bedre sideveis styring med vinkeljern i stedet for en bøyd blikkbit.

 

En rask rengjøring og litt maling og på med logo så er det helproft!

Screenshot_20191007-202120_Chrome.jpg

 

 

Håndtaket til jekken fikk også et frekt lite feste på siden av pressa så slipper jeg lete etter det ...

Endret av GuttormG
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

IGikk akkurat opp for meg at Svarte Helvete har vært endel av husstanden i over 5 år. Og til tross for navnet er den en nokså pålitelig bil. Ikke helt på nivå med Honda men mye bedre enn Fiat... 

 

Husets herskerinne har mistet litt troen og forlangte noe mer pålitelig innkjøpt så hun har fått en LandCruiser, utrolig flott bil og ufattelig god å kjøre-men uten sjel. Tok heller ikke mer enn noen dager å oppdage at LC ikke har noe i nærheten av det fellesskapet LR storfamilien har, tvert om.. Forum med skittkasting og rett og slett mobbing. Så "Sølvpilen" ønsker å bli assosiert medlem i LandRover-familien. Det må jo gå bra, litt som labradoren Preben som var 100%sikker på at han var en Cheasepeak Bay Retriever. 

IMG_20200716_221134941.jpg

 

 

Svarte Helvete har utviklet en uvane, å hoppe ut av gir.. Ny/ brukt transfer kasse (med sperre..) er kjøpt så da blir det noe å finne på i ferien. 

Den trenger også ny kupevifte, overhaling av dieseltrykksregulator og en runde med fersk olje, filter og linolje. Noen rustflekker må også taes hånd om. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
På 9.8.2020 den 10.09, GuttormG skrev:

 

Svarte Helvete har utviklet en uvane, å hoppe ut av gir.. Ny/ brukt transfer kasse (med sperre..) er kjøpt så da blir det noe å finne på i ferien. 

Den trenger også ny kupevifte, overhaling av dieseltrykksregulator og en runde med fersk olje, filter og linolje. Noen rustflekker må også taes hånd om. 

 

Girtullet løste seg med påfyll av olje, bytter hele volumet når ferien er over (den ferie-genialt! Vil ha det neste år også!)

Kupeviften er byttet og ok med litt hjelp fra VBF

 

Samboer sirkler rundt i utkanten, hun er veldig fornøyd med Cruiseren men tror nok hun savner SvarteHelvete...

 

Postbanken hadde med blad og fine klistremerker fra klubben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Summen av feil er som kjent konstant og nå tar SvarteHelvete inn vann fra oven. Rekker ikke gjøre noe med det nå så for første gang i mitt eie står bilen under tak i garasjen!

 

Går over de kjente synderene neste helg. Er også en og annen rustfkekk på taket som må gjøres noe med, ikke minst over frontruta.

 

Til bilens forsvarer det bibelske dimensjoner over regnværet her nå og jeg har for sikkerhets skyld skjenket byggeinnstruksjonen gitt i en gammel bok, 

Du skal lage deg en ark av sypresstre, innrede den med mange rom og tjærebre den både innvendig og utvendig. Slik skal du lage arken: Den skal være tre hundre alen lang, femti alen bred og tretti alen høy. Et tak skal du legge på arken. Bruk alenmål når du arbeider med det! Sett en dør på den ene siden og bygg arken i tre høyder.

 

Tror ikke sypress er å finne på Maxbo?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bilen har jo stått innendørs en uke og er tørr og fin, så jeg begynte å punktblåse på taket. Var endel flekker så greit å få det gjort. Ser litt skabbete ut med røde primerflekker men plutselig blir det sort over det hele igjen!

 

Framre takluke har ikke virket på en stund så den ble fikset, problem var oppbrukt motor.

 

Leter også etter vannlekkasjer men finner egentlig ingen åpenbare steder? Vannet kom inn i kupeen i/ved B-stolpen på passasjersiden. Jeg ser ikke noen sprekker i takrenna der (men legger på ei stripe hele veien allikevel). Ikke hull i hjørnene over frontrute. 

Tips mottas!!!

 

Har av og til kommet en dråpe midt over frontruten, rett over speilet men tørt og rustfritt når jeg tok ned div for å fikse takluke motoren i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men det er fort gjort når trekket er av.

 

Du har et svakt punkt i øvre hjørne på frontruta også. Der møtes takrenneskjøten A-stolpe pg tak og resultatet er et åpent hull som er tettet med guffe. Litt rust og tettemassen løsner. Når det regner presses vannet inn og blir liggende i den innvendig takrenna. På vår rant det ned sikkerhetsbeltene og ved taklys. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...