Gå til innhold

1987 110 2.5 diesel turbo


Anbefalte innlegg

Hadde en 110 2.5td i sin tid og ville ikke ha trodd at man kunne få dem til at holde i over 400k km, imponerende :)  Jeg syntes motoren var  kraftig nok for turer hvor man ikke kom meget over 90km/t. Bakker og kraftig  motvind kunne give utfodringer med at holde 80-90.

Trakk en gang en UAZ 452, 400km fra Nord Island til Reykjavík. Og i stedet for at bruke de normale 12l / 100km, brukte den 12l i timen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte Steve Parker sin kit når jeg konverterte fra 19J til 300tdi. Fordelen med kittet er at du kan beholde alt fra kløtsjhus til motorfestene og ingen ting må sveises. Men pga plassering mot torpedoveggen må man finne en løsning for luftfilter huset. RHD løsning fra Steve Parker funker ikke her pga bremseforsterkeren som er i veien på LHD. Kobling fra turbo til intercooler må også tilpasses lit pga styresnekken som er i veien. Jeg syns faktisk at det er en fordel å ha motoren så lenge bak. Det føre til at du har massevis av plass foran for registerreimbytte og lignende :-)

Så skulle jeg en dag gå over fra LT77 til R380 ville jeg fortsatt valgt Ashcroft sitt korte kløtsjhusløsning. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har R380 med kort hus i min nå. 

 

Det har meldt seg en kar med 19j-motor, overhalt topp, men ødelagte stempler. Finnes det forsterkede stempler til 19j-motoren å få kjøpt?

 

En annen kar har meldt seg med 300tdi og girkasser til god pris.

 

Ting ordner seg nok med VBF, men om det blir det ene eller det andre vet jeg ikke enda 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer dieselpumpe fra ebay. Den har gått 21k miles. 

 

Det var fristende å bygge "ny" 19j eller konvertere til 300tdi, men begge deler er mer omfattende enn ønskelig for min del akkurat nå. 

 

Den gamle purka har noen mil igjen i seg, så da skal den få leve. Den har tross alt vært med hele veien hit. Jeg er lettet over å ha valgt den desidert enkleste løsningen.

 

God kveld, som Henry pleier å si.

44 minutter siden, lafterolf skrev:

Dieselpumpe kan du få av meg, men husker ikke om det var turbo på noen av de jeg har stående. Orker heller ikke å sjekke da jeg ligger rett ut i senga for tiden.

God bedring, Lafterolf. Du synes nok at jeg er kjerringa mot strømmen som kjøper ny pumpe... Takk for mange gode tilbakemeldinger uansett!

Endret av sveinikr@hotmail.com
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel vel! Ikke snakk sånn om denne motoren, Svein Ivar! Dette er snart det eneste eksemplaret som forsatt sitter i disse bilene enda,  fra ny! Med litt pleie og omsorg runder den sikkert 500000 om ikke enda noen hundretusener. Jeg er veldig glad for at den får leve videre i din bil! Ja, det kan godt hende at den trenger en totaloverhaling etterhvert, men det greier du helt sikkert selv og da behøver det ikke å koste så veldig mye. Stå på!!!

Hilsen, Joost

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, kjartanb skrev:

Falcon het prosjektet ifbm at sette tiurbo på 63 hestes 2.5 normally aspirated diesel :)

Jackpot! Land Rover har hatt mange flott prosjektnavn på motorbyggene sine. Var ikke Storm et annet (kan det ha vært td5?)  ?

 

I dag skal jeg hente nye bakseter hos hr. Mysager, så det gleder jeg meg til. Får gjøre litt flid med tepper ifm. innsetting av nye seter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Gjør ikke mye. Venter på dieselpumpe til 19j-en som kommer fra Irland. Det er svinkaldt ute og bilen står på låven. (Jeg sitter i stua.)

 

Motorskifte er sikkert lurt på litt lengre sikt. Føler ikke for noe storprosjekt akkurat nå. Tenker å få den i gang, tette fordelingskassa og la den rulle.

 

Men jeg er litt lei  Kan finne på å selge hvis noen har lyst til å kjøpe den. Det virker ikke sånn heller, så da gpr det vel godt 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...