Jump to content
LRforum
kaa

Defender 110 Pick Up

Recommended Posts

Var før jul en tur i Tromsø og henta meg nytt prosjekt. Landrover Defender 110 Pick up 1991 mod. Det er en enkelkabiner med 3 seter. Flere kjenner nok til denne bilen da den har en tråd på forumet her tidligere. Har vært på lang ferie, men er nå tilbake og fått garasjen mer eller mindre 100% ferdig. Så nå kan jeg få bilen inn å starte prosjektet med å fikse den. Har lagt noen planer for hvordan den skal bli når den er ferdig. Men først skal det fikses noen småfeil for så å bli EU kontrollert og kjørbar stand.

Det er små feil som speedometervire, bremsesylinder bak, så noen elektriske feil og lys. Så burde være en enkel sak.

Legger med noen bilder som en start.

IMG_1422.JPGIMG_1423.JPGIMG_1424.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, det er en 2,5 nad. Men der vil komme et motorbytte etterhvert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

He he stemmer det, skal få laget litt deler hos Ketil, jeg er med når jeg får den opp å går Kvasi. Så film på face idag, blant annet V8`ern din :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fikk litt tid i garasjen idag, skulle se litt over det elektriske, der var det mye dårlig. Så det blir litt å rette opp slik at jeg blir fornøyd. Så blir noen timer med ledninger, loddebolt og krømpestrømpe:)

IMG_1433.JPG

IMG_1435.JPG

IMG_1436.JPG

Edited by kaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lenge siden oppdatering her på denne bilen, etter sist oppdatering tok prosjektet en helt ny retning. Jeg fikk tak i en til bil som hadde vært ute for et uhell. Fikk kjøpt den og fraktet den til Bodø hvor jeg holder til. Begynte vurderingen om å fikse begge bilene, men så etterhvert at det ble for mye jobb og mange deler som måtte fikses. Fant så ut i mitt stille sinn at jeg ville ha en pick up som jeg først hadde kjøpt, men med litt mer motor og nyere interiør. Så da endte det med at jeg demonterte den nye 110`en jeg fikk tak i og den gamle, så setter jeg sammen en bil av de to. SÅ hytta og lasteplan er fra den gamle og motor, drivverk, understell og fronten er den nye. Så ville jeg gardere meg med at når jeg gjør en slik jobb så skal det gjøres skikkelig, så det ble sandblåsing av rammen, grunnet med 2 komponent grunning og lakkert med skikkelig lakk, så har jeg sprayet alle deler jeg har satt sammen på rammen med mercasol produkter, også selve rammen etter grunning og lakking. Så den burde ikke ruste så lenge jeg har bilen :) Videre har jeg begynt monteringen, i den sammenheng har jeg fikset noen småting med karosseri og kjøpt nytt alle deler jeg ser for å få en fin bil til slutt. Karosseri jobben har tatt litt tid for å få det fint. Platten fra den gamle bilen samt taket hadde fått juling opp gjennom livet den har levd, men det begynner å komme seg nå. Så stort sett ferdig med det og bilen er klar til lakk innen kort tid.

Jeg hoppet over til litt tekniske ting med motor og lignende mens jeg ventet på diverse deler, først da gikk det opp for meg at jeg måtte skifte clutch, så motoren er ute av bilen og den får seg ei lita oppussing når den først er ute. Jeg er kanskje litt for nøye, men det håper jeg at jeg får betalt for seinere. Det blir heavy duty clutch med nytt svinghjul, alle pakninger på motoren blir skiftet, unntatt topp-pakning, ny starter og endel nye slanger og slike ting som er vanskelig å komme til. Under rengjøring av girkasse kom jeg over en liten detalj, foringen og stangen fra clutch sylinder og gaffelen for utløserlagret var skadet, foringen var sprukket i to og hodet på stangen var ikke i toppform. En liten detalj som jeg er veldig glad jeg fant, hadde vært kjipt å måtte tatt ut alt igjen etter en stund på grunn av en slik sak. Så håper montering av alt igjen i løpet av noen uker for så å klargjøre for lakk. Så bilen kan komme ut å bli brukt igjen. Prosjektet har tatt litt lengre tid en tenkt men det er vel vanlig. Mer oppdatering kommer etterhvert.

IMG_1429.JPG

IMG_1506.JPG

IMG_1496.JPG

IMG_1729.JPG

IMG_1741.JPG

IMG_1750.JPG

IMG_1790.JPG

IMG_1786.JPG

IMG_1653.JPG

IMG_2886.JPG

IMG_2898.JPG

Edited by kaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da er bilen lakkert, ble i fargen RAL7016 Antrasittgrå, så blir det svarte detaljer og endel aluminiums detaljer rundt om på bilen. Så nå er det montering av bilen. Har bestilt endel nye deler som trengs for å få den 100% ferdig. Så blir enda noen uker for å ferdigstille den.

Lakkeringen gjorde jeg selv, bygde telt i garasjen og fikset overtrykk med vifte, med filter inn og på utluft. Har aldri gjort dette før så ble litt prøving og feiling før jeg ble høvelig fornøyd. Noen skjønnhetsfeil er det, men godt viten om at jeg har gjort alt selv er skal jeg klare å leve med det :)

 

IMG_3229.JPG

IMG_3226.JPG

IMG_3191.JPG

IMG_3190.JPG

IMG_3278.JPG

IMG_3275.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...