Jump to content
LRforum
Sign in to follow this  
Jon Unstad

L322 diagnose utstyr, HDC inactive, airsuspension inactive

Recommended Posts

Hallo karer,

 

Har en L322 TD6 2003 mod, hvor det vises HDC inactive samt airsuspension inactive i displayet. Er det noen forumister i Lillehammer Gudbrandsdal området som har diagnose utstyr til denne bilen.

 

Eller noen som har en ide om hva/hvor jeg skal lete. I forhold til airsuspension inactive er det vel muligens bytte av kompressor som er løsningen?

 

 

 

 

 

Hilsen Jon Unstad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Start med å lade batteriet. Hdc, air suspension er klassiske feilmeldinger ved lav spenning. Fult utslag høyre så venstre nuller feilmeldingene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

 

Her er det garantert dårlig batteri som er årsaken. Jeg har hatt dette flere ganger, særlig med mye småkjøring.. Har nå montert Defa 1204 for å være på den sikre sida.

 

Kan dessverre ikke hjelpe med diagnoseutstyr da mitt er kobla til bilens vin. Men om du får lada opp batteriet først, så kan muligens et lokalt ikke-lr verksted fjerne feilkodene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jepp,her må det lading til.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for innspill folkens. Toppladet batteri, fortsatt samme feilkoder. Går til innkjøp av nytt batteri i morgen, samt svinger innom verksted for å forsøke å slette feilkodene.

Ser også behovet for eget diagnose utstyr, har fra før Nanocom til P38, samt RSW solutions.

 

Hva anbefales til L322? RSW solutions har (MKIII All Comms) noen som har erfaring med denne? eller så er det GAP IID Tool med bluetooth. Utfører de det samme? Er noe forskjell i pris. Hva benytter RR folket seg av?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Altså, du må få slettet feilkoden. Vri på rattet osv fungerer bare i en håndfull av tilfellene, og er langt fra noen garanti for at det er gjort.

Så gjør det før du kjøper nytt batteri, da det er langt fra sikkert at det er noe galt med batteriet ditt! Jeg hadde det på min bil.

 

Feilkoden forsvant først. Men kom tilbake etter en liten stund. Da var det bare å innse at kompressor måtte byttes. Men jeg fikk tak i en brukt en gjennom Sandberg Auto. betalte 2200 for kompressoren. Den er veldig lett å bytte selv. Du kan eventuelt få tak i en billig overhalt en fra england!

 

Grunnen til at en del av dem går er at det samler seg fuktighet i reservehjulsbrønnen

 

Marius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liten oppdatering.

Jeg har hatt bilen inne for sletting av feilkoder. kode viser feil på steering angle sensor. Fikk slettet koder, bil oppførte seg eksemplarisk i noen minutter for så å vise HDC inactive og air suspension inactive. Ny måling viser fortsatt steering angle sensor. Noen som kjenner til problemet eller har byttet denne?

 

Batteri er byttet i desember, og er ikke feilkilden, samt kompressor fungerer utmerket når bilen var "feilfri" tidligere i dag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

steering angle sensor kan kalibreres opp igjen med diagnose. får du steering anglesensor feil så skal vel også abs /brake lampen lyse.

 

steering angle sensor sitter på rattstammen hvis du må bytte den

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alltid ok å kunne presentere en løsning på problemet. Som du skriver jope lyste abs/brake lampen samt DSC lampen. Forsøkte først etter å ha slettet feilkode å rekalibrere steering angle sensor uten suksess. Ble derimot suksess når jeg byttet steering angle sensor, noe som var en enkel jobb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...