Gå til innhold

Range Rover 1988


Magnumresponse

Anbefalte innlegg

Kompis drattet ned i en grøft en fredagskveld på vei til hyttetur.

Bilen vippet nok på seg til at det knuste noen ølflasker.

Jepp,noen år siden,ja.

Bilen ble tauet opp av grøfta og låst inn på dertil egnet sted.

Han ble også tauet inn og låst inn på dertil egnet sted inntil de fikk sjekket for evt. promille.

Bilens oppholdssted var kun åpent for utlevering i vanlig arbeidstid.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • Svar 573
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Skal nå ta neste steg i "service", motor fusker og må ha litt hjelp.

Søker etter airflowmeter, da det er mistanke om defekter på den nåværende, den har tydelig vært åpnet tidligere.

Skal videre gjøre et forsøk på å skifte tennplugger, og muuulig jeg trår til og understellsbehandler bilen i morgen.

Har også bestilt kontroll/justering av spissing/forstilling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og i påvente av nevnte servicer, ble det i dag smurt opp handbremsmekanisme (noe som løste hele saken vedrørende treghet, etter tidligere åpning og sjekk inni trommel og ny wire, uten at dette endret noe), samt fikk laget en ny og tilsvarende originalbolt til tilhengerfestet bak, har her kun hatt en tidligere, og har derfor vært forsiktig med tilhengerbruk. Den ble i tillegg brukt en tur til det lokale gjenbrukstorget, for levering av en hel del søppel tidligere i dag.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her står vi til tørk etter komplett hulromsbehandling med mercasol tynnstoff/voks.

Hele ramme innvendig + alle tverrbjelker inkl travers, kanaler, A, B og C stolper, alle dører, panser og nedre bakluke + noe småflikking der man såg behov.

De utvendige overflatene skal males når man kommer så langt, men fint å vite at det er antiruststoff inni alle hulrom :).

019.jpg

020.jpg

021.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt en fantastisk dag med Range Roveren, den gikk så knirkefritt og vakkert hele dagen uten et eneste feilslag.

Båten er ENDELIG på sin plass, og hytta er atter klar for sommerbruk, ikke en dag for tidlig...

Benyttet finværet til å bare være til på hytta, nyte utsikten, blikkstille vann og yrende liv med småbarnsfamilier på fisketur.

Vi slappet av et par timer, klippet deretter gress, før turen gikk til fjells, et par timers marsj i nydelig sommervær, hunden måtte drikke ved hver naturlige vannkilde på tur opp :). Rett og slett en fantastisk sommerdag, ser fram til hytteferie om et par-tre uker.

20170709_102901.jpg

20170709_102911.jpg

20170709_124017.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk (igjen) :). Måtte bare forevige litt av turen innover hytteveien, dette er forøvrig en av selve årsakene til ønsket om denne type bil, både dette og filmsnutt totalt meningsløst men du verden så morsomt. For ett år siden stod bilen som et rustvrak, noe man kjenner litt ekstra på nå om dagen.Range Rover touring Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker, ja,  en border collie passer faktisk veldig godt inni denne bilen :rolleyes:

Om det nå blir så man beholder bilen, slik det ser ut, ligger det an til neste steg med utbedringer. Dette innebærer oppgradering, justering og oppretting av karosseri, før man etter noe tid kan gå på lakkering. Må nok starte med å bestille nye dørhengsler, før videre justering. Noen deler må skiftes, som framskjermer, en vindusramme etc, så får vi se om detaljer etterhvert vil bli bra. Denne oppgaven må kompletteres før man evt begynner med interiør. Kan nok stort sett bruke bilen underveis, så starter like godt med en smørerunde, da dette nå er en stund siden sist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter skrytebilder fra siste del av turen også, topptur til Brettingen fort, en spennende utflukt på nedlagt militært område, med utsikt mot Ørland mm. Nå blir det konsert på Borggården i Trondheim.  Edit: sistnevnte tur går uten Range Rover, vi får se hva morgendagen bringer for nye påfunn for den :-) 

20170802_133529.jpg

20170802_132532.jpg

20170802_125959.jpg

20170802_123731.jpg

20170802_122236.jpg

Endret av Magnumresponse
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Parkert for sesongen? Har nå ramlet på feil som ustabil styring (mulig slitte king bolt lager), behov for å skifte støtdempere (har nye) og mulig må valley gasket skiftes igjen, så både motor og forstilling begynner å melde sine behov for service. Om dette blir gjort av meg, eller om bilen blir solgt, er nok opp til et evt marked, men det vil riktignok ta tid før jeg har tid til å se på denne igjen, så pr definisjon er jeg nå uten bil, dessverre. Har fått noen fine sommerturer da, så fornøyd tross alt. 

Edit; Nesten som å ha en harley davidson dette, grom lyd, en kort sommersesong med bruk, før en hel vinter med service/puss...

 

20170810_174421.jpg

20170810_174432.jpg

Endret av Magnumresponse
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja...fikk noen minutter til å nøste opp i hvilke deler som trengs. Blir king bolt lager (med mye tilbehør rundt det aktuelle området), hjullager og støtdempere.

Vet at enda noe mer tilkommer når man først begynner. Blir også valley gasket, samt ny luftmassemåler til motor, så får vi se hvordan ting utvikler seg der.

Rart dette når man mister motivasjonen, så er det plutselig selve årsaken til tap av motivasjon som gir ny motivasjon...kan bli forundret av mindre... men det hadde faktisk vært morsomt å klart å få til en komfortabel tur med denne bilen, og da må det tas grep om forstilling. 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jo takk, skulle sendt ut nabovarsel før igangsetting av dette prosjektet :D. Neida, har vært borti verre ting, det handler vel mest om å ha tid/ beholde roen og å kose seg underveis. Det som måtte komme av utfordringer, får bare komme, har sluttet å bli overrasket :rolleyes:.

Når man kommer hjem etter uker med jobbreise, og guttongen er mekaniker, ja da må man faktisk belage seg på å bruke et par dager til rydding i garasjen. Har begynt å få litt trening, så ender ikke nødvendigvis opp med å få raserianfall mer, selv om man ved første inngang i garasjen etter hjemkomst, snubler i en haug med nylakkerte volvodeler som ligge strategisk plassert i mørket rett innenfor døra. Og enda det bare var begynnelsen, du verden det var mye å ta tak i denne gangen ;).

Men men... Range Roveren er kjørt inn i garasjen og "test-rigget" for reparasjoner/utbedringer, kan enda hende jeg må bruke den et par dager i begynnelsen av uka, til laboratoriet (bi-jobben) men har jo også sykkel i reserve om været tilsier dette, så vi får se. Har uansett tatt en forberedende smørerunde på alt av skruer/bolter/muttere, dette med CRC, for å i størst mulig grad unngå å ødelegge noe ved demontering. Skal forsøke som tidligere å dokumentere operasjonen med foto og beskrivelser underveis  :).

 

 

 

20170902_180823.jpg

20170902_180833.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk et innfall, og skiftet støtdemper høyre foran. Operasjonen tok ca 2 timer. Den gamle hadde ingen som helst ting der å gjøre, da den bare hang og slang, så jeg skjønner hvor noen skranglelyder har kommet ifra. Var så utålmodig i kveld, at fotografering uteble, men passet på å behandle mot rust samtidig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...