Gå til innhold

Anbefalte innlegg

JUBEL!

 

I dag slapp clutchen endelig taket! Begynte å tvile litt etter diverse mishandlingsforsøk, men med godt turtall i fjerde gir og filing på bremsa en liten stund så smalt det plutselig og clutchplata beveger seg fritt igjen. Må vel anta at det er litt rust på den splines'en også, men jeg lover mer jevnlig bruk av bilen fremover og håper det holder seg bevegelig. 

 

Straks klar for en veldig forsinket PKK. "Skal bare" koble en tilhengerkontakt, skifte et par lyspærer og skifte til vinterdekk først. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Bare koble en tilhengerkontakt" viste seg jo å være en liten utfordring i seg selv. Men etter litt kløning fant jeg ut at jordinga var koblet på feil pinne nede i selve kontakten, da ble alt mye lettere å finne ut etterpå. :-)

 

Skifte av lyspærer viste seg å være dårlig jording i begge parklys fremme. Er det mulig da? Hvorfor får jeg to feil på likt? Blir jo lurt trill rundt her. :)

 

Men med gode venner på besøk (Les Frode aka Dråget) så ble plutselig alle oljer tappet av bilen, så da ble det brukt litt tid på å fylle opp begge girkasser, differ og til og med knokkelhus. Kommer til å starte opp igjen med supergod samvittighet. Gleder meg til å kjøre Pickup igjen! Kom forøvrig ut noen tenner sammen med olja av hovedgirkassa. En dag skal den overhales...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lyspærer fra felleskjøpet... Haha! :D

2017-11-13 09.00.23.jpg

 

Dekaltrimming

 

2017-11-10 16.46.16.jpg

Endret av kulien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Siste dagers innsats har dreid seg om Disco og hjullager på venstre side bak. Fikk noen symptomer som virket som om hjulet var ute av balanse, og tok en runde rundt bilen etter å ha parkert. Da kjente jeg varmgang på nevnte hjul, og når jeg jekket opp bilen avslørte jeg raskt formidabel slakk i hjullager. 

 

Nå om dagen er ikke arbeidskapasiteten helt som den har pleid på undertegnede så til dels middels utfordringer kan fort vokse seg store. Men til slutt kom nå bilen i garasjen og etter ditto mengder med kaffe så kom hjulnavet av. Thomas er god å ha når det kniper og pressa var helt nødvendig for å presse ut og inn et relativt vrient lager. Er slettes ikke bare bare når anlegget er omtrent fraværende. 

 

Jeg har ikke bilder av akkurat presseprosessen, men vi endte med å bygge opp med muttere og skiver i forskjellig tykkelse for å få navet til å ligge vannrett i pressa. En mm skeivt og hjullageret kilte seg fast på vei ut. 

 

Varme måtte til for å få av skiva/trommelen. Fulgte en egen prosedyre for å sette håndbrekket i service mode. Aner ikke om det hadde noe effekt. 

2017-11-22 14.23.18.jpg

 

Det kom da av til slutt... 

2017-11-22 16.08.32.jpg

2017-11-22 16.08.41.jpg

 

Og så ut på tur. Godt vi har en seriebil parat til transportoppdrag når man må ut på veien for å finne spesialverktøy (presse). Denne turen ble forøvrig bomtur og kaffeslabras i stedet... 

2017-11-24 12.43.11.jpg

 

Når lageret var på plass igjen fikk jeg også sammen bilen igjen. Når bilen først var nede i garasjen fikk jeg tatt av høyre bakhjul og hengt på ny bremsebelegg sensor. Deilig å endelig være kvitt "PLING"- lyd og "Check brake pads" feilmelding. 

 

Bilen tulla selvsagt litt med meg når jeg skulle ut igjen, og nå har jeg rett og slett null lyd i stereoen. Any ideas? Bilen gikk tom for strøm siste natta, da jeg glemte meg og lot den stå med nøkkelen i (tror det var det ihvertfall). Så etter å ha ladet opp igjen og startet opp er radioen helt tom for lyd. Display og alt virker bortsett fra volumjusteringen. Har lest litt om det på andre forum og det ser ut til å være et kjent problem, men alle fikser det ved å ta en hard reset av bilen. Nå har jeg prøvd å nappe sikringer til stereoen, forsterkeren og resatt både her og der. Fortsatt ingen lyd. Litt frustrerende og spesielt for en som kronisk lytter etter rare lyder så er det tilløp til slitsomt å kjøre sånn :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingenting blir jo som man tenker, og når Vedskjulet skulle ned i garasjen i dag var det bare et klikk å høre fra starteren. Opplading av batteri hjalp ikke så nå blir det leting etter jordfeil tenker jeg. Men Helge stilte på garasjevandringen og dro bilen i gang, så nå er den nesten nede i garasjen igjen... To be continued... 

 

Men vi fikk da satt opp telt. Inne!

Høstens store scoop på finn.no var et "pop-up" telt til å ha bak Land Roveren. Visstnok originaltilbehør til D3 i sin tid, så da bare MÅTTE jeg ha det. Jeg har faktisk lett litt etter et slikt biltelt en stund, så det var gøy å finne noe som passer og har rett logo til og med. 

 

 

2017-12-04 21.44.39.jpg2017-12-04 21.46.11.jpg2017-12-04 21.54.55.jpg

 

Forøvrig gikk biltur til Asker i helga med Disco helt uten problemer. Faktisk helt uten Pling eller Plong og feilmeldinger (med unntak av isvarsel og beskjed om lite spylervæske da). Herlig bil, selv uten lyd i stereoen. 

Endret av kulien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Paal Helge skrev:

Godt å se du holder hjulene i gang;)

 

De går såvidt rundt... :)

 

I dag fikk jeg fortsatt litt på Vedskjulet. Ser ikke ut til at det er dårlig kontakt noe sted, så i skrivende stund er starteren på vei ut. Junior er hekta og vet at straks Vedskjulet er tilbake på veien er det plass til hans bil i garasjen... 

 

2017-12-05 19.23.30.jpg2017-12-05 19.23.32.jpg2017-12-05 19.40.57.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å se at det er tid litt kos med biler. Og bra at teltet innfridde.

 

Trivelig å hilse på på lørdag, vi får prøve å få litt mer enn sju minutter neste gang. Føler vi har hatt litt «speed dating» siste to ganger vi har møttes. :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, LANDreas skrev:

Godt å se at det er tid litt kos med biler. Og bra at teltet innfridde.

 

Trivelig å hilse på på lørdag, vi får prøve å få litt mer enn sju minutter neste gang. Føler vi har hatt litt «speed dating» siste to ganger vi har møttes. :D

 

Enig! Ser ut til at det ikke blir mer reising i Desember dessverre, men vi bør absolutt greie mer enn 27 minutter i året. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snartur til Evje i går og tok med meg en starter hjem fra en motor som står der. 

Fikk testet den i dag, og den virket jo selvsagt heller ikke. Flaks at det var motoren som satt fast på denne, så innslaget ble skrudd over og nå har jeg et stk fungerende starter. :)

2017-12-11 15.42.46.jpg

 

Tok også en lynoverhaling/løsning av bremseylindrene fremme, så nå tror jeg vi enda en gang er nærmere PKK enn vi har vært på lenge... 

2017-12-11 14.32.51.jpg

 

Hvor skal dette ende...?

2017-12-10 17.04.29.jpg

 

En anekdote i Disco-verdenen: På vei til Evje fikk jeg jueltrelys i dashbordet igjen, suspension lowered, "alle mulige kombinasjoner av tre bokstaver" Fault, bilen vil ikke lystre tenningsnkl osv. Synes jeg dro kjensel på noen av symptomene, satt nøkkel tilbake i pos 2, bak og koble av tilhengerkontakten og joda, nå var alt normalt. Fortsatte turenuten feilmeldinger eller problemer, og har avtalt en liten elektrisk gjennomgang av biltralla... Stadig noe gøy med D3. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, kulien skrev:

Tok også en lynoverhaling/løsning av bremseylindrene fremme, så nå tror jeg vi enda en gang er nærmere PKK enn vi har vært på lenge... 

2017-12-11 14.32.51.jpg

 

 

 

Tjaaaaaaaaa..... 

 

IMG_20171211_214508.jpg

 

Men noen fikk da gjort noe:

IMG_20171211_223327.jpg

 

IMG_20171211_223320.jpg

 

 

Jeg er litt usikker på om eieren faktisk fikk på plass starteren, eller om han var opptatt med å hjelpe alle hjelperne? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, starteren kom på plass nærmere 23.30... Tuuuusen takk for hjelpa! 

 

Nesten ferdig med bremsene, nesten ferdig med CB radio montering. Enda nærmere ferdig altså! 

 

Sitter nå å vurderer om jeg skal forsøke meg på et bremseslangetyveri på en gul bil rett i nærheten. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, LANDreas skrev:

Herlig! Men vi er heldigvis ikke alene. Andre biler starter ikke hvis baklyspære er gått. Tror gniene bilprodusenter og kobberpriser gir litt for mye på samme canbus’er.

<_<

 

Der har du et godt poeng Andreas! Jeg har litt erfaring fra andre busser, og har opplevd å nærmest plukke fra hverandre en hel maskin mens feilen lå i andre enden av tårnet på en maskin 10 meter høyere opp i lufta. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ja her er alt annet enn flatt. Også mangler jeg kulekobling foran på Discoen. :) 

 

Det var jo helst for å holde igjen Vedskjulet den stroppen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, telindnor skrev:

 

Tenker du på mørket, så blir det lyst igjen på andre siden av dagen :) 

Tenker du på antall LR, så er vel svaret N+1. (spør meg, vet alt om +1 :( )

 

 

Det med mørket tror jeg at jeg har fått med meg. Selv om det av og til er noen veldig mørke stunder i den garasjen, så blir det jo lyst til slutt. Særlig etter besøk av en gjeng med mekkekamerater. 

 

Når det gjelder n+1 så er det nok der problemet ligger. Problemet er funksjonen (n+1) (n+1)= . Den i midten tilhører junior! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppdatering på Vedskjul status. 

 

CB-radio ferdig kobla, SWR-meter kabelen lodda og sjekket for gjennomgang og montert inn i kretsen. NULL utslag. Hva er galt her da? 

 

Bremseslangen som Frode hentet så ikke ut til å passe. Men etter å ha vært på smugtur til den gule på taket for å se om jeg kunne rappe en slange, så ser jeg at den er helt lik. Med andre ord ER det rett slange du har Frode (til foran ihvertfall). Løsningen er å ta bort mellomrøret og skru rett i hjulsylinder. Ut på bygda og skaffe kobberpakning og inn på plass. Nærmer oss fortsatt... 

 

2017-12-12 21.53.58.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

CB radioen sender vel ikke... Det begynner jo å bli et kjent symptom...:(

 

Det greie med feilbestillinger og feilleveranser er at disse delene ofte blir liggende på lager, til andres glede og nytte:) Håper du får skikk på bremsene snart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Dråget skrev:

CB radioen sender vel ikke... Det begynner jo å bli et kjent symptom...:(

 

Det greie med feilbestillinger og feilleveranser er at disse delene ofte blir liggende på lager, til andres glede og nytte:) Håper du får skikk på bremsene snart.

 

Ja dessverre...

 

Jepp, sitter her i sofaen og leser forum og tenker at de sikkert er i orden når jeg kommer meg ut igjen... Eller... ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...