Gå til innhold

XD-registrerte everksbiler


IvariValdres

Anbefalte innlegg

På 20.1.2015 den 20.11, stovika skrev:

Min far kjøpte også en Serie 1 , tror det var en 57 modell, av E-verket på Steinkjer. Dette må ha vært rundt 1968-69.

Land Rover´n hadde en bred blå stripe langsetter på begge sider og var ellers orginal med den gulbrune fargen. Bilen hadde vi oppe i Lierne hvor far min kjørte i legebesøk under tæleløsing på vårparten. Min mor var med som co-pilot. Det var kun grusveier på den tiden, og til tider var det mere gjørmehull og potetåker enn vei.

 

Taxisjåfør Jonke Bruce var en bra kar, og han fikk så bilen av min far , sånn rund ca 1973 antagelig. Bilen hadde stoppet halvt nedsenket i Laksjøen hvor de hold på å kjøre materialer til en hytte . Den ble reparert, og Jonke ga etter hvert bilen vidre til en halvsvenske som han jaktet elg sammen med. Sønnen til halvsvensken overtok bilen og han bodde en tid på Gäddede, like over svenskegrensen.

Jeg drev litt detektivarbeide for å finne igjen bilen, men sporet gikk kaldt et stykke inne i Sverige...

 

Har bilder et sted av bilen på tur på ufremkommelige veier.., skal se om jeg finner noen. Det var tider det...

 

Hej några år senare. Jag har precis köpt en bil i Sverige som gått för NTD. En gul serie 1 88” utan papper eller registreringsskyltar men han jag köpte den av trodde det var en 57a.  Fick tipset på facebook om den här tråden. Min bil kommer ursprungligen från en auktion från ett dödsbo. 

Kan inte lägga upp bilder från iphone, ska spara ner i datorn och lägga ut här i dagarna. 

Endret av MagnusN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det måste vara den!!! Samma buckla på höger framskärm och precis samma backspeglar. Min dator har brakat ihop så jag kan inte få lagt upp bilder här från min iphone. Vet någon en smart genväg för att få upp bilder från iphone här?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jag tycker den ser väldigt lik ut, buckla på skärmen, fästena på taket, backspeglar och kofångare ser likadana ut. Däremot kan jag inte förstå den blåa fältet på sidan. Det kan vara övermålat på hardtoppen men NTE märkena syns fortfarande på dörrarna. 


Jag köpte bilen med axlarna renoverade och lackerade liggande vid sidan av så det kan också stämma med att bilen stått nedsjunken i en sjö och axlarna fyllts med vatten. 
Du har ingen notering någonstans om chassinummer? 

Edit. Tittar man noga på dörren så syns faktiskt spår av blå färg vid nitarna. 

 

4E0A61A3-4F3B-45A4-82AB-760F3E1D8428.png

Endret av MagnusN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avd. Beitstad. 

 

NTE hadde mange biler, og de var like alle sammen. Alle fikk samme farge og samme logo på dørene. 

 

Men nesten alle ble lakkert i andre farger av sine nye eiere, for NTE hadde en klausul ved salget, man fikk ikke kjøre med bilen med NTE sin farge og logo. Dette måtte man skrive under på ved kjøp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaha. Den här har fortfarande sin gula färg kvar och ser ut precis som när den står på släpet på min bild fortfarande.
Även på ”stovikas” bild är den ju fortsatt gul och jag förstår det som att den bilden är tagen efter den har tjänstgjort hos NTE. 

Kanske har att göra med att den åkte över till Sverige? Eller kanske är den så tidig att ingen på NTE hade kommit på att man inte skulle släppa ut gulmålade bilar på marknaden?
Förr eller senare får jag väl svar från vegvesendet och då får vi se om min bil hade registreringsnummer som på den gamla bilden som Stovika delade. Jag tycker den ser väldigt lik ut. Även om jag förstår att det naturligtvis fanns fler. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Absolut. Jag tänker göra så lite som bara möjligt för att få den i drift igen. Har fått fatt i en originalmotor av rätt sort och kommer behöva byta bakbalk. I övrigt är den komplett och behöver bara en rejäl rengöring och bromsmeck. Jag tycker den är grym i sin gula färg. 
 

Endret av MagnusN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 10.8.2021 den 20.34, stovika skrev:

Screenshot 2021-08-10 at 20.26.32.png

 

Her kom jeg over et bilde av bilen på veien mellom Sørli og Nordli  i Nord Trøndelag. Dette var vel tidlig på 70-tallet.

 

Flott bil! Regner med at det er orginalt tidsriktig skilt som står på.

 

Hadde i utgangspunktet tenkt å bestille et høyt skilt til min 53 model, men spørs om det må bli avlangt for å holde det tidsriktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 hours ago, MagnusN said:

Absolut. Jag tänker göra så lite som bara möjligt för att få den i drift igen. Har fått fatt i en originalmotor av rätt sort och kommer behöva byta bakbalk. I övrigt är den komplett och behöver bara en rejäl rengöring och bromsmeck. Jag tycker den är grym i sin gula färg. 
 

Tror mange hadde vært glade om du tok den bilen til en lakkerer/farvehandler og fikk lurt ut NCS-koden til el-verksfargen også. Hadde vært gull viten for de som vil tilbakeføre... 

Endret av yarnslayer
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant dette notatet fra 2002 hvor jeg har notert etter å ha snakket med biltilsynet på Steinkjer. De gikk i kartoteket og fant frem et gammelt kort som viste at skiltene V-90212 ble innlevert 14/3-74. Chassisnummer var 11470 1472, og det er det samme som Magnus har på sin bil !!!! Dette var gøy ;) En overlevning fra fortiden..

V-90212.jpg

Endret av stovika
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jättegøy! Roligt att du letade efter bilen för snart 20 år sedan och nu poppar den upp! Man undrar ju genast vad som hänt med motorn och var den tagit vägen. 
Kan jag på något sätt beställa ut papper från vegvesenet tror ni? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 6 måneder senere...
  • 1 år senere...

Vår Serie 2a har lang fartstid her på gården. Min bestefar kjøpte den for å ha den som transport opp på hytta i 1990. Den har ikke blitt brukt til annet enn å krabbe opp og ned fjellet siden. Ble avregistrert i 2001 da på VD skilt. (Det her tullet med å kjøre den på eu-kontroll var ikke aktuelt). Nå er vi på vei til å registrere den igjen etter mange år som uregistert gårdsbil. I den sammenheng spurte min far etter en kopi av registreringskortet for å få det originale skiltnummeret. V-17630. Førstegangs-registert på Nord Trøndelag E-verk. Etter noen timer med harde internett søk kom jeg til denne tråden og senere klarte jeg å snuble over ett bilde fra dens tid i tjeneste. Her er da og nå. :D Om noen skulle ha kjennskap til flere bilder av V-17630 så er dette selvfølgelig interessant.

Screenshot_20230515_224208_Chrome.jpg

Snapchat-1605750188.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...