Gå til innhold

Defender Td5 - 1999


Erik Iversen

Anbefalte innlegg

  • Svar 375
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

:)

 

Nytt hjullager høyre frem pga. litt slakke i dag... ble fint og tight nå. :)

Plagdes veldig da forrige person hadde dratt igjen caliper-boltene med alt for mye moment og ødelagt 12-kant-skruen. Måtte slå på en 12mm og bruke bra med varme før den kom.

Bilen ble pent kjørt ut i påvente av ny mutter. Kunne montert den tilbake - men stakkars nestemann a gitt. (Det blir jo sikkert bare meg selv. :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Ny caliperbolt ble bytta etter ei ukes tid uten. Ikke veldig stress egentlig. Passa bra med at jeg var hjemme på Østlandet ei uke :) Fikk en kollega til å montere den så fruen kunne ta den frem og tilbake på jobb. :)

 

Forrige tirsdag ble det bytta kryss i fremre mellomaksel. Akkurat samme krysset som jeg bytta i fjor. Tok ikke mer enn 10 min å presse inn og ut. Men kryss nr. to var det mye verre med. Nesten tre timer stod jeg på, men fikk ikke inn det nye. Ble til slutt så jeg ødela to kryss i forsøket. Viser seg at et kryss er knekt av en gang i tiden, og skadet akslingen. Mye avskallinger innvendig. Så det nye krysset fikk ikke glidd fritt.

 

Noe som resulterte i dette.....

 

gallery_15285_840_58126.jpg

 

Sulten, irritert og sliten ble akslingen kaldt for kassabel... :huh:

Ny brukt aksling kom fra klubbvenner bare påfølgende dag og kommer til å bli montert i morgen. :)

Tror jaggu bilen skal få seg en vask og! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

"Ny" heavy duty-aksling ble montert for et par uker siden. Tenkte kanskje det var typen med dobbeltledd, men det er faktisk en aksling som har mye større kryss. :)

 

gallery_15285_840_205561.jpg

 

Samme dag ble det lagt opp ny hengerkontakt og bakdelen av ramma ble gjort klar for vinteren. :)

 

gallery_15285_840_1617245.jpg

 

Ble også gjort litt denne uka.

Frontrutehengslene ble skifta ut til svarte alu, da de begynte å se stygge ut.

 

gallery_15285_840_1210975.jpg

 

Torpedoveggen bakom så faktisk veldig fin og ren ut. :)

Settet kom med nye skruer og ny pakning.

 

gallery_15285_840_360106.jpg

 

Kler vel de svarte detaljene på bilen.. ^_^

 

gallery_15285_840_1244047.jpg

 

Mistanke om defekt viskose på kjølevifta på motoren. Har aldri hørt den gått rundt i særlig grad, og motortempen steg noen grader opp de verste bakkene i sommer. Så da var det vel greit å bytte. Og jammen ble det forskjell, ja! Vifta uler som et uvær rett etter oppstart nå. Det har den aldri gjort før. Synes motoren nesten høres ut som en 2.7 TDV6. :D

 

gallery_15285_840_1108311.jpg

 

Enda et par skjønnhetsgreier. Rydda opp litt på bakhjørnene.

 

gallery_15285_840_1477952.jpg

 

Synes det ble ganske bra. :)

 

gallery_15285_840_1790496.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk også montert den manglende skvettlappen.

 

gallery_15285_840_1165441.jpg

 

Tok meg av siste slakken under bilen på tirsdag. Skifte av styreledd. Anbefaler virkelig å bytte komplett stag pga rusta. Selv om staget/leddet bare var et par-tre år gammelt, satt det som f..... <_<

 

gallery_15285_840_385239.jpg

Og sist men ikke minst er denne her og elleve dørhengsler kommet tilbake fra lakkering. Håper på skifte av dør nå på tirsdag..det trengs :huh:
gallery_15285_840_1228014.jpg
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bilen ble lagt ut på finn forrige helg.

Og bakdøra skifta på tirsdag.

Dæven for en jobb altså. Jo, forventa å måtte kappe noen bolter. Men trodde ikke at det skulle ta så lang tid... :huh:

 

Vel-vel..

 

gallery_15285_840_1546037.jpg

 

gallery_15285_840_485881.jpg

 

Begynner å bli lysere nå. :)

 

gallery_15285_840_1368941.jpg

 

Montert på bil.

 

gallery_15285_840_1277716.jpg

Hadde jo trodd at når jeg bestilte original dør fra forhandler, så skulle den være "ferdig" med hull til ledningsnettet og gjennomføring til viskermotor. Men det var det ikke. Litt dumt å sende døra til lakkering uten å ha åpna embalasjen...

Så viskermotoren ble ikke montert.

 

gallery_15285_840_545478.jpg

 

Et kapittel er ferdig for meg og bilen. Den ble solgt og fikk ny eier i dag. Litt vemodig å se den forsvinne egentlig... :unsure: Men man kan ikke ha alt man vil, til enhver tid..

Jeg har lært masse med bilen i mitt eie, hatt det utrolig artig, og den kommer til å bli dypt(!) savnet...

Må si lykke til, til ny eier. :)

 

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=66256264&searchclickthrough=true

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med salg( men litt for ille også da når du har lagt så mye jobb ned i den).

Jeg ser på side 4 i tråden at du har montert Din2 spiller i mud konsollen. Jeg har akkurat montert samme konsoll, men mener jeg målte meg fram til at det ikke var dypt nok til å montere Din2 spiller på grunn av kabel-kanalen i bunnen av dashbordet.

Måtte du modifisere her eller har jeg målt feil ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mistanke om defekt viskose på kjølevifta på motoren. Har aldri hørt den gått rundt i særlig grad, og motortempen steg noen grader opp de verste bakkene i sommer. Så da var det vel greit å bytte. Og jammen ble det forskjell, ja! Vifta uler som et uvær rett etter oppstart nå. Det har den aldri gjort før. Synes motoren nesten høres ut som en 2.7 TDV6.

Interresant, samme erfaring angående lyd, og jeg lurte seriøst på om det var feilvare :)

 

Synd du måtte selge, så den på finn og tenkte den så fin ut...

Endret av motom
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med salg( men litt for ille også da når du har lagt så mye jobb ned i den).

Jeg ser på side 4 i tråden at du har montert Din2 spiller i mud konsollen. Jeg har akkurat montert samme konsoll, men mener jeg målte meg fram til at det ikke var dypt nok til å montere Din2 spiller på grunn av kabel-kanalen i bunnen av dashbordet.

Måtte du modifisere her eller har jeg målt feil ?

 

Takk. Og, ja, litt for ille er det..For dem som lurer ble den ikke solgt til den prisen den ble lagt ut for. (Men lov og prøve) Jeg og kjøper kom til enighet på en litt lavere sum. :)

 

Ja, det er litt trangt. Men du har kanskje en annen 2-Din enn meg? Mener det var greit med plass og spiller'n gikk god for kanalen. Selv med alt av ledninger og turbotrykk-slange som ble montert bak der, var det enda plass... :huh: Men skjermen og spiller'n min er ikke flusht med Poden da. Den har ei ramme som gjør at den bygger 10mm ut.

Men målene og sånt må vi nesten ta i tråden din?! B) Ikke helt umulig å flytte litt på kabelmatta heller vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det full fokus på RRC nå eller har du noen andre spennende prosjekter på gang?

Uansett, ikke slutt å legge ut bilder og informasjon det er inspirerende å følge med på arbeidet ditt.

 

Ja, det har skjedd litt vesentlige ting med Range Rover'n i det siste, som enda ikke er kommet frem i tråden. Ja, planen var full fokus der.

Og, ja, ny bil står i oppkjørselen, og har faktisk vært der en stund. Ikke ment å være et prosjekt denne da. Kjøpt fordi den skulle være i veldig god stand og ikke hadde noen feil. :)

Vel....slik har det ikke vært etter at jeg tok over. Så da blir det en PROSJEKT-tråd på denne også. Greit å dele det som blir gjort. :lol:

Interresant, samme erfaring angående lyd, og jeg lurte seriøst på om det var feilvare :)

 

Synd du måtte selge, så den på finn og tenkte den så fin ut...

 

Ikke feilvare, nei. Bare sånn det skulle ha vært. ^_^

Takk. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Da har jeg vært så heldig og kjøpt tilbake denne. :) Litt overraskelser har dukket opp, men det får en bare ta på strak arm. 

Sylinder 2, 3 og 4 var fulle av vann når vi hentet den og motoren stod fast... Fikk kjapt satt diagnosen og deretter start. Motoren går godt, men den koker dessverre ved belastning, så den kan ikke kjøres før toppakninga (eller verre) blir tatt... Ellers er det et par andre småting, men i det store og det hele så er den bra. Er nok noen som har passet på denne tidligere.. :rolleyes:

Oppdateringer kommer etter hvert. Bilen står pr nå i Trøndelag og jeg flytter til Stavanger på søndag. Planen var å ha noe å pusle med der borte mens classic'n står på lagring på Østlandet. :) 

IMG_20190824_144527.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Plukket opp bilen på kaia i dag og fått en god gjennomgang på den. Dæven det er flott å komme tilbake bak rattet i en bil en har hatt det mye moro i! :):)

Men hau,, her er det mye å ta for seg! God gjennomgang på løftebukk viser at bilen har hatt harde 4 år siden jeg solgte den, uten vedlikehold ser det ut til. Kjørt i saltlake den første vinteren uten vask før den har blitt parkert på gresset (igjen uten vask) og blitt stående i 2-3 år.... 

Støtfanger er gjennomrustet. Jeg slo hull med flathånden i dag. Takgrinda var bare å kaste. Sterk overflaterust overalt under. Ramme, akslinger, ny eksos, nye fjærer alle bremserør, karosseri, you name it. Alt som så pent var oljebehandling og godt stelt 5 år siden. Nå ser det ut som det har stått i sjøen i 20 år :o Slo store hull to steder i bakramma godt fremfor den (5 år) nye traversen også. Det var et lite sjokk! Må se hvor mye som må kappes her før godt stål er å finne... Mulig må jeg vurdere enda en travers med long extentions som en løsning. Uansett blir det masse sveising på bilen. Mye mer enn forventet. Bakramma, midtre travers og midtre ramme, c-stolper og kanskje b-stopler og 3 dører. Trolig har torpedoveggen vært tett gjennom bilens levetid, så ser ikke rust i fotbrønn (enda) :) tenker å finne en løsning for hobbyverksted lokalt, for dette er ikke mulig å få til ute i gata midt i sentrum dessverre... 

Forslag og erfaringer fra området mottas :)

 

Hiver meg uansett på motoren først. Krysser fingrene for toppakning. Er det verre får en ta vurderinger på hva som er smart tror jeg. :)

Hiver med et par bilder og. 

IMG_20191105_183754.jpg

IMG_20191105_183629.jpg

IMG_20191105_183712.jpg

IMG_20191105_183815.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Jasswass skrev:

Aiai - kjipt med mye mer jobb enn forventet, men om mye annet er bra så er det vel overkommelig. 

Er det noe LR-miljø i Stavanger og omegn som har tilgang på verkstedplass?

 

Har ikke rukket å menge meg i miljøet her enda da nesten halvparten av helgene er blitt tilbragt på Østlandet og resten er forsvunnet i andre ting. Men tenker å bli med på et par kjøretreff i november/desember. Så finner fort ut av det! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Utfører litt småjobber mens jeg venter på plass og tid til å begynne på det som virkelig teller. Det skaper litt motivasjon uansett. 

Fått av duken på grillen og den veldig rustne fangeren ble kastet. LED-lykter som forrige eier kjøpte inn ble også montert. :) men hvor skal skiltet plasseres...... 

IMG_20191120_144204.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...