KethilF Skrevet 11. desember 2013 Del Skrevet 11. desember 2013 Hei! Finnes det noen ølbryggere her på forumet? Forsøker å finne gode oppskrifter på alt fra lyse sommerøl til juleøl og Stout. Jeg vet det finnes nettsteder og apper, men der er det ikke så mange som sier hvordan det smaker. Jeg er helt fersk i gamet, men har en mentor med litt erfaring. Vi bommet riktignok på siste brygg, og om 2 uker vet vi om det er noe vi kan hygge oss med i jula, eller om vi må tømme ut 80 halvlitere. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gautes Skrevet 11. desember 2013 Del Skrevet 11. desember 2013 Utpå kvelden sklir alt ned.... Minne fra mine yngre dager med hjemmebrent,hjemmelaget vin, osv. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fosen Skrevet 11. desember 2013 Del Skrevet 11. desember 2013 Her er det kanskje noe: http://www.lrforum.com/forum/index.php?showtopic=45498&hl=%F8lbrygging Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KethilF Skrevet 11. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 11. desember 2013 Her er det kanskje noe: http://www.lrforum.com/forum/index.php?showtopic=45498&hl=%F8lbrygging Tøft! Fikk ikke treff når jeg søkte på ølbrygging, men da er jo dere her! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
toto Skrevet 11. desember 2013 Del Skrevet 11. desember 2013 Klart det finnes ølbryggere på vbf! Brygger hver 14. dag Sånn ca. ihvertfall. Startet ganske blank, fikk lest meg opp litt og har vel rundt 30 batchers erfaring. Vi er to som deler på 20 liter vørter, så det blir ikke mange flaskene på hver. Fordelen er man tør eksprimentere en del (har lagd kokos, sjokolade, ingefær, chilli osv øl), ulempen er at det er alt for få flasker hvis man treffer innertieren. Kokos og sjokolade er ikke innertier... Lyse sommerøl er jo gjerne pils, altså undergjæret. (Lavere temperatur og lengre gjæringstid), men du kan fint lage noe pilsish med overgjær også. Amerikanske hveteøl er gode som sommerøl. Jeg har forelsket meg helt i Porter (i stedet for Stout). Juleølen er du nok for sent ute med dessverre. Vi er ikke særlig opptatt med å kopiere oppskrifter, å lage ett godt øl er ganske enkelt og med litt basis kunnskap og noen smaksløker i orden klarer alle å komme opp med gode øl! Lykke til med batchen, vet hvordan den spenningen er!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trond C Skrevet 11. desember 2013 Del Skrevet 11. desember 2013 Brygges litt her også, ikke så mye hittil, men noe er det blitt. Årets juleøl, eller rettere sagt juleale : Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
valvolainen Skrevet 12. desember 2013 Del Skrevet 12. desember 2013 Har og brygget noen fat. Blir bare brygging med maltekstrakt for min del, amatørmessig som fy. Men fy søren det blir som regel veldig godt. Anbefaler å lese John Palmers guide: http://www.howtobrew.com/sitemap.html Her står det masse kjekt og han er flink å skrive. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjørn Viggo Andersen Skrevet 13. desember 2013 Del Skrevet 13. desember 2013 Jeg (vi) har også så smått begynt å brygge øl. Vi har relativt stort anlegg som vi har lagd med noen gamle varmtvannstanker. Blir vel alt mellom 80 til 100 liter i hver batch. Erfaringen strekker seg så langt til 5 batcher, men vi har en mentor vi kan spørre så foreløpig har vi ikke kastet noe i vasken. Jeg har sett at det ligger en god del oppskrifter her inne: http://forum.norbrygg.no/index.php. Ellers har jeg forstått at det er mange som bruker en app som heter iBrewMaster som skal være ganske kjekk for å finne oppskrifter og gange opp råvarene til riktig menge. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.