Gå til innhold

Litjkar´n - en Serie 2a fra 1968


LANDreas

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...

Etter lang tids pusling med kun hus og hage, fikk jeg jammen litt tid til TLC. Litjkar'n fikk montert ny støtfanger og wing top protectors. Tro meg på at det ble fint, enn så lenge, så skal jeg se om jeg får tatt et par bilder snart. :)

 

Fikk også konstatert mulig kast i et hjul. Det har noen påpekt for meg før også, men fant da ingen slark. Viste seg nå at det kanskje er selve felgen som er skjev. Ikke bra. Skal legge på reservehjulet og se om det er bedre, så blir jeg i hvert fall sikker, om det er felgen. Spørs om ikke transportselskapet har vært litt ivrig med stroppene...? :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt sikker på at hjulet slenger på et vis. Lett å se med hodet ut av vinduet og også påpekt av min søster i bilen bak. En nabo fortalte det også da han lå bak meg her forleden. Noe er gæli´, så da må jeg bare finne ut hva. Virker i hvert fall som om hjulet sitter ordentlig på og at det ikke er slark. Bytter til reservehjul og ser om problemet blir borte. Da er det jo greit. Får neppe bruke for det titt og ofte likevel.

 

Enig i at det skal litt til å bøye en felg, Gaute, men jeg lar meg stadig forbause over hva enkelte får til...

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lå bak Ragnar til og fra landstreffet. Fornøyelig syn, -litt som gamle stumfilmer. Bakhjulet hans har kast i 3. potens. Men det går like bra for det! Men det er det ikke alle som skjønner. Nesten hjemme var det en som foretok en hurtig forbikjøring av kona, meg og Doffen. Han la seg opptil Ragnar og blinka ivrig med lysa, tuta og var febrilsk oppsatt på at den bilen måtte stoppe! Ragnar stoppa, og forklarte den samvittighetsfulle bilisten at det skulle være sånn...

 

Så om du ikke er plaga av risting og plagsomt mye folk som vil stoppe deg, kan det godt være sånn, -trur eg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Ja, nå trenger Litjkar'n litt lufting snart! Han har stått og vansmektet i en garasje så lenge at jeg faktisk hadde glemt denne prosjekttråden. :o (Kan ikke huske alt i min alder...)

 

Har bestilt en hel del nye ting til ham nå, men får se hva jeg rekker med det første. Det viktigste er å gå over det generelle, sjekke bakhjulet med kast og få montert sikkerhetsbeltene før Seriebiltreffet. Deretter får jeg få på gavene jeg har bestilt til ham: Parabolfjærer, helt nye dører og noe annet smått. Vurderer også ny kanvas, men må se an økonomien litt etter hvert. Kanskje som premie når alt annet er på...

 

Det kommer altså noen godt brukte dører til en Serie 2/3 til salgs etterhvert. Litt rust, men virker. Tror egentlig det er Serie 3-dører.

 

Takk for at du sparker liv i meg, Kristian, det trengs av og til. Litjkar'n lirkes ut etter påske!

:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir spennende å se hvilken bil du kommer med på landstreffet da. Roger'n og jeg kommer på visitt vi bare jeg får kontroll på bensintilførselen. Har jo bare sett den lille grå når jeg selv hadde vært LR eier i ca ett døgn, så det blir spennende å se han igjen nå med litt andre øyne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk endelig luftet Litjkar´n i dag, og det var deilig! Trillet en liten tur oppom CaspianBlue, og hans serie 1 begynner virkelig å ta form.

 

Har fortsatt kast i et hjul. Målte med en trelist og det er noen millimeter kast, kanskje 3mm. Prøvde for sikkerhets skyld å skifte til reservehjulet, uten forbedring. Det betyr at det er kast i akselen. Hva er det som gjør det, og hvordan fikser jeg det? :blink:

 

Fikk i hvert fall fikset dårlige jordingspunkter i et par blinklys og pusset noen pæresokler og kontakter. Nå virker alt som det skal igjen. Har igjen et baklys, og bør nok gå over tilhengerkontakten ved leilighet. Var stein mørkt sist gang jeg kjørte med henger.

 

Må også få sjekket/skiftet alle oljer før jeg tar neste tur.

 

Litjkar´n har litt dryppert, og har markert litt i garasjen jeg leier, så jeg "måtte" fikse lemlåsen på hengeren til kompisen jeg leier hos. Da blir han sikkert glad, for han var ikke hjemme. Forhåpentligvis blir han da ikke så grinete over dryppertflekkene i garasjen. :rolleyes:

 

 

Moro å kjøre seriebil igjen! Dette er livet!

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan du få snurret på trommelen med dekket av for å se om du har samme kast der? Sitter trommelen rett på navet?

 

Må vel nesten være stikkakslingen eller navet og ikke selve akselhylsen for at du skal få kast i det??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hjullager,nav,trommelfeil,dekk og felg på heltflytende aksel kan gi sideveis kast.

Trommel som er satt på nav med brukket/utstikkende skruerest/dritt og møkk i mellom kan også være synderen.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...