Gå til innhold

Jermund`s bilpark


jermundpr

Anbefalte innlegg

Synes i grunn jeg hadde mer enn nok kjøretøy her hjemme fra før men er prisen lav nok må man bare slå til... :lol:  Med tanke på at D2`n min har gått 322.000km nå så hadde det vært litt beroligende å ha en motor og girkasse i reserve på lager..  Ikke så mange D2 med TD5 og manuell kasse ute... Så når jeg fikk sjansen til å få en til en god pris og ikke altfor langt å hente måtte jeg bare slå til :rolleyes:

 

Stakkaren har vært en runde på taket og deretter blitt parkert her. Bærer preg av å ha stått ute en stund ;)

IMG_20180923_114105256_HDR.jpg

 

Ble litt jobb å få bilen igang og opp på hengeren, stilte heldigvis opp med litt diverse i bilen... Batteriet var flatt, hadde med et annet så det var en smal sak.. Bilen stod ulåst med nøkkelen i tenninga, og har tydeligvis gjort det en stund.. Nøkkelen hadde flatt batteri så da fikk jeg ikke deaktivert startsperra...<_< Måtte demontere min egen nøkkel så jeg brukte batteriet fra den.. Da ble det liv, men den var selvfølgelig tom for diesel også..:lol: Hadde med meg 4 liter diesel som den svelget med glede og kjørte lufting en stund. Etter litt lufting fyrte den opp og gikk så flott så, og gikk opp på hengeren for egen maskin. :D

IMG_20180923_121132735_HDR.jpg

 

Turen fra Rena til Jevnaker gikk strålende, synes den går godt selv med en tung henger og masse last inni :)

IMG_20180923_123015287_HDR.jpg

 

Planen er å beholde det mekaniske og elektriske selv.. Litt interiør og hjula kan jeg selge videre.. Det er stoffseter i den som trenger en skikkelig rens, men tror ikke de er så værst egentlig.. Hjula som står på er omtrent ubrukte continental piggdekk 245/70-16 DOT kode 3215, de ser ut som nye og er myke :) Hjula er det forrige eier som skal selge, jeg fungerer som kontaktperson :)

 

Ellers så står Geir i garasjen med tom transferkasse. Tømte seg på et par dager ut foran håndbrekktrommelen, regner med det er en simering der inne...:(

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, Lorden skrev:

Må innrømme jeg er svak for D2. 

 

Har i grunn aldri savnet Defender etter overgang til D2 faktisk.. Defender er og blir tøffere og mer robust enn D2, men seriebil er tøffere uansett :rolleyes:  D2`n er både tett og varm, også sitter jeg helt perfekt og kan kjøre langt uten pause. Sånn min er satt opp nå er den i grunn helt perfekt for mitt bruk, så da må jeg bare overleve at det er litt mer spennende å ha D2 enn enkel Defender :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Påstanden min har lenge vært at D2 er Landrover-eierskapets svar på en Corolla.

Ikke den mest spennende, men den virker. Iaf som regel. Dog begynner veldig mange å bli veldig dårlige, men de er ganske robuste, og kurante fortsatt. Rammerust og ACE tull er vel det værste som skjer med de, mekanisk er det vel greit nok holde i gang. Dumt de bygde hele bagasjerommet bak bilen egentlig.....

Har aldri vært noen superfan, men må motvillig innrømme at de fortsatt er ganske praktiske biler, som virker helt OK med litt stell. Defender er tøffere, men vesentlig mindre praktisk, og P38 fra samme tidsperiode... vel; det er en story for seg selv !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

I går ble siste treffet for Lekebilen, nå står restene her hjemme :rolleyes: Synes bilen har holdt godt teknisk dette året med hardt bruk. Den går fortsatt like bra, og alt fungerer fint, til og med vinduer og takluke.. I finaleturen i det verste hullet forsvant drifta på bakhjulene i det stille ( eller overdøvet av 3,9 V8 på turtallsperra) :lol: karroseriet er helt ferdig, nesten så det faller av ramma :rolleyes:

Nå skal den spyles godt rein og så blir det nok en demontering etterhvert.. Her er de siste bildene fra i går B)

FB_IMG_1539448569572.jpg

 

Her røyk drifta bak 

FB_IMG_1539448544823.jpg

FB_IMG_1539448557822.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Så lenge jeg har hatt D2'n har webastoen vært en plage... Den har alltid endt med å sote att, så har den fungert igjen etter rens. :rolleyes: forrige helg prøvde jeg webastoen fra delebilen og den sotet også att... I dag demonterte jeg begge to og bygde en av de beste delene.. Byttet samtidig strømtilførsel og jording siden det var en del spenningstap der.. Nå fungerte den plutselig mye bedre, gikk mye raskere og brant helt reint.. funderte litt på hvorfor men skjønte det ikke helt.. Så oppdaget jeg at jeg hadde glemt å ha på slangen på innsuget til varmeren. I øyeblikket jeg presset på slangen begynte den å ryke å gå tyngre.. Det viste seg at slangen nesten var tett, og det har tydeligvis vært hele tiden i mitt eie..:lol: Har vært mye tull og skruing for så lite.. Har montert varmepumpe i garasjen nå så det er god varme nå :D

IMG_20181102_201936061.jpg

 

Var litt uheldig mens varmeren gikk så jeg fikk nappet løs strømtilførsel, etter det ville den ikke fungere.. Tok ut styreenheten som var skikkelig svidd, så de tåler visst ikke strømbrudd under drift :rolleyes: Satte inn styreenheten fra den andre varmeren så nå fungerer den helt topp. håper det fungerer lenge nå B)

Snapchat-621641005.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Etter litt frem og tilbake bestemte jeg meg for å selge D2'N dessverre... Nå vil jeg få litt bedre motivasjon til å fikse seriebilen og patrolen istede :)

 

Ny eier rett før avreise, blir nok å se på forumet videre :)

IMG_20181208_122235194_HDR.jpg

 

En tom parkeringsplass...

IMG_20181208_122821214.jpg

 

Og en tom reol..

IMG_20181208_123043497.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smart å ha 1 reol til hver bil. Gjør det på samme måte i min garasje. Mye lettere å holde kontroll på alle delene;)

Stå på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

42 minutter siden, austbø109 skrev:

Plass til mere gammal dritt nå. 

 

Jepp, prøver å unngå alt som heter salgsannonser :lol:

 

 

21 minutter siden, Paal Helge skrev:

Smart å ha 1 reol til hver bil. Gjør det på samme måte i min garasje. Mye lettere å holde kontroll på alle delene;)

Stå på!

 

Har hatt alt liggende i en haug over en stor del av kjelleren. Har tenkt å lage furtebu ved siden av garasjen så da måtte jeg få ryddet opp der.. Kjøpte da et lass med reoler på tilbud, kjekt å få det opp i lufta.. Disse skal flyttes inn i furtebua når den tid kommer en gang :rolleyes: Budsjettet for rommet fikk en bra boost nå med salg av både D2`n og delebilen ihvertfall.. Har skikkelige abstinenser etter å kjøre seriebil nå, ikke kjørt den siden september..:blink: Fikk simringer fra vestfold-ships til diffen bak, men det var ikke snakk om at de skulle passe :angry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...