Gå til innhold

Ex-Mil'en Dolly


jon71

Anbefalte innlegg

  • 2 måneder senere...

I helgen har jeg endelig fått ånden over meg og byttet styresnekke. Det begynte å bli litt vel spennende i svingene. :o Hadde kjøpt en avdrager på Ebay, men den var også for stor for å bruke i bilen. Derfor måtte støttebrakett ++ monteres ut. Gikk i og for seg greit, men endel skruing. Hadde en ny-gammel snekke liggende. Den var i god stand. Montering gikk som en drøm, siden drop-arm var tatt av.

 

Hadde nettop en prøvetur. Styringen var som en drøm. ..........og jeg som trodde at Land Rover hadde dårlig styring..........var vel ikke så godt vant, tror jeg. :D:D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

I dag gikk jeg på prosjekt paraboliske fjærer. En av De tre musketerer hadde paraboler montert. Jeg tok av bakfjærene i helgen, og i dag var det greit vær til å holde på ute. Siden jeg var så smart at alle bolter ble satt inn med kobberpasta, løsnet alle bolter som en drøm. Det var litt knot med å få akslingen til å treffe "knotten" på fjæra. Spesielt da jeg bare hadde en parabol og en standard fjær. Det løste seg greit da det var to paraboler som akslingen skulle festes til. Men jeg tror at jeg må kjøpe lengre dempere, eller sette på standard sjakler. Er det noen som vet hvilke dempere jeg bør kjøpe? Skrive gjerne inn linken til demperen. :)

 

Før bilde:

313.jpg

 

U-bolter løsnes:

 

 

 

311.jpg

 

Ny fjær under montering:

 

310.jpg

 

 

312.jpg

Endret av jon71
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg har montert "standard" sjakler - senkesett - på min når jeg konverterte fra gammel type bladfjær.

Det ble da også investert i http://www.paddockspares.com/321573-shock-absorber-lwb-rear-pro-comp-es3000-extra-long.html

Ser du har en stiv utgave av nye fjærer, det er en smaksak. Klarer du å finne ut hvor de du har er fra? Skulle hatt litt ekstra papirer til fram aksel og dokumentert litt høyere vekt.....

 

Dolly kommer vel til et område nært meg 22/6?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte kanskje de demperene burde passe, ja. Trenger man lengre dempere foran også? Fjærene er fra TI Console.  De er merket 715.15. Vet ikke så mye om dem egentlig. 

 

Regner med å komme på treffet 22.6. Vi snakkes da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme fjærer som jeg har. Gode, men myke ;) trenger ordentlige dempere for å holde igjen i svingene. Men som pickup er det ypperlig! Jeg tok av det ene bladet i bakfjørene før montering. Skulle gjerne hatt 3 blader foran for den blir litt lav foran i forhold til bak.. :) har ikke vært lett å få tak i dempere som fungerer bra med takgrind. Nå har jeg OME sportshocks fra Defender 110 bak. Foreløpig noen vanlige dempere foran. Men har tenkt å bygge om nedre feste foran så jeg kan ha OME foran også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dolly fikk litt ekstrautstyr i dag. Fortelt til takteltet kom. :) Mangler bare spliene til "vinduene". De kommer om et par dager. Ble bra synes jeg. :) Men det er ikke laget for ex-militære biler, med store bumperets, antennefester of jerrykanne på døra. Men det går. :)

 

 

314.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Har fått nye dempere til Dolly, men siden været har vært så dårlig og en forkjølelse hadde satt meg ut, ble det ikke gjort noe før i dag. Men nå er det paraboliske rund baut og pro comp dempere. Det ble en helt annen bil å kjøre. På noen av humpene på veien her har alt som har ligget løst bak tatt av. Nå var det behagelig å kjøre over de samme humpene. Bilen er helt klart mykere, men tror ikke det betyr så mye i svingene. En gammel seriebil er uansett ikke noe man kaster inn i svingene.

 

315.jpg

 

Synes heller ikke bilen ble noe lavere foran.........kanskje litt høyere faktisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har litt vibrasjoner når jeg passerer 67-70 km/t. Kjører som en drøm i hastigheter under det. Kan det være ubalanse i dekkene kanskje? Har ikke noen lodd på dem og har heller ikke balansert dem. Mulig de gamle fjærene tok opp vibrasjonene bedre. Er det andre som bruker paraboliske fjærer med militær skjakler? Kan det bli feil vinkel på mellomaksel?

 

I dag fikk også Dolly en liten service. Ny olje i luftfilter, nye plugger, rotor og fordelerlokk. Olje og filter skal byttes til uke......må bare kjøpe litt olje først.

 

Monterte også dashcam, fram og bak. Her er en liten snutt:

 

 

 

Endret av jon71
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nok litt vibrasjoner fra mellomakslinger nå når bilen er høyere. Da går kryssene med mer vinkel enn de har gjort før. Hvis du laster opp bilen godt og kjører litt så kjører du inn fjærene litt, og da synker de litt ned :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det var helt klart fremre kryss som var dårlig. Har ikke byttet det enda, men akselen er tatt av. .............og nå er det ingen vibrasjoner. :D Tror kanskje Biltema kryssene er av litt dårlig kvalitet, men de er tilgjengelige her i Tromsø.

 

Har tenkt på en litt bedre organisering bak i bilen, når jeg er på tur. Som regel er det man skal ha tak i helt innerst og nederst. :O Jeg kjøpte noen plastbokser med lokk, og holder på å lager et hyllesystem på høyresiden. Ikke helt ferdig enda, men det begynner å ta form. Tenkte oppbevare f.eks. mat og koke/kjøkkenutstyr, samt andre ting man bruker ofte.

 

316.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag fikk gearkassene ny olje. Da er det bare akslingene og styre/hjelpesnekke igjen. Nærmer seg klar til langtur til Lærdal og Bornholm. :)

 

Har også gjort ferdig hylla.

 

317.jpg

 

318.jpg

 

Har også satt på et nett foran boksene, så de ikke kan ramle ut.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...